Winterstop komt te laat voor DRC Phoenix

Zoals eerder beschreven zitten de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl dit seizoen bij de terugkeer in de derde klasse Noord- Oost in een mooie competitie. Er is een zeer grote middenmoot waar alle teams van elkaar kunnen winnen en hangt het resultaat vaak af van het feit hoe de vlag er op de speeldag bij hangt. De laatste weken hadden de Havenkanters al te kampen met enkele afwezigen en ook tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar was dit niet anders. De Dragquins uit Oldenzaal/Hengelo pakten in de havenplaats met 32-73 de winst.

Het combinatieteam van de rugbyclubs de Harlequins uit Oldenzaal en de Dragons uit Hengelo speelt al een aantal jaren onder de naam Dragquins en doen dit zeker niet onverdienstelijk. De Dragquins waren op volle sterkte afgereisd naar Delfzijl en lieten vanaf het begin af aan zien dat ze kwamen om te winnen.

De beginfase van de wedstrijd nam Dragquins meteen de controle over de wedstrijd. DRC Phoenix had door de vele omzettingen in het team de organisatie niet op orde en keek al snel tegen een achterstand aan. De thuisclub knokte zich langzaam maar zeker wat terug in de wedstrijd. De scrums werden een ware slijtageslag voor beide teams en dat gaf DRC Phoenix energie. Goede periodes werden echter vaak teniet gedaan door kleine fouten en verdedigend werden te vaak tackles gemist op de sterkere lopers van de Dragquins.

Bij het aanbreken van de rust had DRC Phoenix de Dragquins nog enigszins in het vizier, maar gedurende de tweede helft liepen de gasten verder uit. Het krachtsverschil werd ook op het scorebord groter en groter, ondanks dat DRC Phoenix wel bij vlagen liet zien dat men over talent in de ploeg beschikt. Sterke aanvallende acties van vaste waarde Merijn Brouwer waren hier een voorbeeld van. De wedstrijd nog omdraaien ging echter niet meer lukken. De combinatieploeg uit Oldenzaal en Hengelo ging uiteindelijk met een meer dan verdiende 32-73 overwinning met de volle buit terug naar het oosten van het land.

Een terugkerend probleem, ook in de historie van de vereniging, is de grootte van de spelersgroep. Waar de tegenstander met verse krachten de wedstrijden vaak naar zich toe kan trekken, is het voor de ploeg uit Delfzijl vaak een slijtageslag. Dit creëert echter ook het karakter waarmee de Noord-Groningers vaak hun wedstrijden weten te winnen. Voor DRC Phoenix komt de winterstop dan ook als geroepen. Vanaf zondag 21 januari zal de tweede helft van de competitie van start gaan. DRC Phoenix begint dan met een thuiswedstrijd tegen het combinatieteam van Emmen en Havelte. Winnen de Delfzijlsters deze wedstrijd, dan doet het meteen  erg goede zaken om ook het volgende seizoen in de Derde klasse Noordoost te mogen spelen (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Winterstop komt te laat voor DRC Phoenix"