Artemissers bij dag- en kunstlicht op avontuur

Leden van het Winsumer Artemis hebben meegedaan aan de Decemberloop in Peize, de Stadspark Nightrun in Groningen, de Adventurerun op Ameland en de Dijkloop in Delfzijl. Fanny Kaper uit Winsum wist met een tijd van 25.16 minuten een knappe derde plaats te behalen tijdens de loop in Delfzijl.

De sportvereniging DSTV (Door Sport Tot Vriendschap) uit Peize organiseerde onlangs traditiegetrouw de Decemberloop met keuze uit de afstanden 5, 10 en 15 kilometer. Het totaal aantal deelnemers bedroeg 377. en record waarmee de organisatie zeer tevreden was. Het was tijdens de loop bijna geheel droog. Er stond wel een behoorlijke wind. Het parcours was uitgezet in De Onlanden, dat bekend staat om zijn grootschalige natuurontwikkeling en als waterwinningsgebied. Hein Kooi uit Westernieland was een van de deelnemers op de 15 kilometer. Hij legde deze afstand af in 1.16.21 uur. Hij werd in een veld van 45 deelnemers keurig 16e met een tijd van 1.16.21 uur.

De tweede Stadspark Nightrun werd vrijdagavond georganiseerd door Golazo Noord-Nederland. Het Groninger Stadspark vormde het decor met spectaculaire lichtanimaties, aansprekende muziek en verrassende acts. Bij deze run was iedereen welkom. Het wedstrijdelement ontbrak. Er werd ook geen tijd bijgehouden. De deelnemers, vertrokken in vier startwaves, konden kiezen uit de afstanden 6 en 10 kilometer. De lopers werd gevraagd hun meest spectaculaire outfit uit de kast te halen en samen het Stadspark te verlichten. Voor alle deelnemers was een headlight beschikbaar. De Artemissers Anne Hogerdijk, Rianne Bosch, Monique Medema, Jet van Dijk, Anko de Boer en Harry Hammenga hebben met veel plezier aan dit evenement deelgenomen

Op Ameland vond zaterdag de 19e editie van de Adventurerun plaats. Voor de diverse afstanden van deze avontuurlijke run hadden zich totaal 4350 sporters ingeschreven. Het selectieve parcours was grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het was uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Kwelders, duinen, bos en het onvoorspelbare strand vormden het decor van deze avontuurlijke run. De start en finish waren weer op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes. Het was droog maar de deelnemers ondervonden veel hinder van de wind. Een niet geheel fitte Janneke Cazemier uit Warffum was de enige afgevaardigde op de halve marathon van Artemis. Zij weerde zich kranig. Na een doorkomst halverwege in 1.06.04 uur finishte zij na 2.20.05 uur als 16e bij de vrouwen 60 in een veld van 22 deelneemsters.

Voor de Dijkloop in Delfzijl hadden zich zondag voor de zes verschillende afstanden totaal 340 lopers aangemeld. De routes voerden de lopers langs de vernieuwde dijk van Delfzijl richting de Eemshaven en weer terug. Hierop waren keerpunten aangegeven op de helft van de gekozen afstand. De 27 marathonlopers hadden hun keerpunt in de Eemshaven zelf. Om het passeren van de lopers zo gemakkelijk mogelijk te maken moest zoveel mogelijk rechts worden gelopen. Er stond een stevige wind waarvan de lopers na het keerpunt de nodige hinder ondervonden. Artemis was met vier leden vertegenwoordigd. Op de 5 kilometer bij de vrouwen behaalde Fanny Kaper uit Winsum met een tijd van 25.16 minuten een knappe derde plaats in een veld van 45 deelneemsters. Geert Jan Reinders uit Loppersum was een van de deelnemers aan de 15 kilometer. Hij klokte als 21e bij de mannen een tijd van 1.35.41 uur.

Stad-Groninger Marnix van den Brink startte op de halve marathon. Hij deed dit als training en kwam na 1.57,28 uur als 41e bij de mannen over de streep. Arjen Kwint uit Loppersum besloot zich op het laatste moment nog in te schrijven voor de marathon. Hij noteerde in zijn 21e marathon onder de vlag van Artemis als 27e en laatste een tijd van 4.56.18 uur. De Lopster ontving hiervoor een boeket bloemen.

No Replies to "Artemissers bij dag- en kunstlicht op avontuur"