Atleten Loopgroep Bedum genieten van viertal evenementen

Vierentwintig lopers van de Loopgroep Bedum zijn afgelopen weekend actief geweest in een viertal evenementen. Op vrijdag was men in Groningen te vinden tijdens de Night Run, zaterdag ging een grote delegatie naar de 19e editie van de Adventure Run op Ameland en op zondag waren er de Dijkloop in Delfzijl en de Santa Run in Leek.

Bij de aanvang van het weekend op vrijdag werd er in en rondom het Stadspark in Groningen de Night Run georganiseerd. Gekozen kon worden tussen afstanden van 6 en 10 kilometer. Door de vele lampjes, de prachtige lasershow, muziek en het rennen in het donker was het een sfeervol evenement waar Cor, Erna, Ilse en Daniëlle Klomp, Ninette Boddue, Irene Wigboldus met Marijke Huisman, Rieta Steeman met Marrianne Bos en Miranda Dijk, Simone Mercuur en Peter Pettinga met volle teugen van genoten.

Op Ameland kon zaterdag gestart worden voor afstanden van 5, 10 en 21,1 kilometer. Door de stukken strand, de duinbeklimming en de pittige wind was het een pittige uitdaging. Op de halve marathon (21,1 kilometer) was Harmen Stam met 1:29:50 de snelste. Na hem kwamen Piet Kempenaar in 2.00.37 uur, Thom Snijder in 2.02.19 uur en Erik Stam met Ebelien Nieboer, Mara Kuipers en Femke Smids in 2.18.21 uur over de meet. Op de 10 kilometer debuteerde Harmina Toolsema in een keurige 1.05.02 uur. Zij is in april gestart met hardlopen bij de loopgroep in de ‘Running Clinic’. De 10 kilometer werd ook gelopen door Tina Bosker en Wineke Snippe in 1.09.38 uur en Sander de Vries in 1.19.41 uur. Tijdens de Dijkloop in Delfzijl was er succes voor Peter Pettinga op de 10 kilometer. Hij kwam met een tijd van 42.13 minuten als eerste binnen in de categorie mannen 40. De halve marathon werd gelopen door Miranda van der Molen in 2.08.11 uur. Op de 5 kilometer kwamen Marijke Huisman (29.02) en Irene Wigboldus (30.50) uit. Op zondagmiddag namen Edwin van Wijk en Ingrid de Boer verkleed in een kerstmannenpak deel aan een ‘Santa Run’ over het Landgoed Nienoord in Leek. Op de finishfoto vanaf links; Ebelien Nieboer, Mara Kuipers en Femke Smid op Ameland (foto: Ebelien Nieboer).

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum genieten van viertal evenementen"