Willem Kluin langer bij RZ Baflo, maar verlaat Kloosterburen

Oefenmeester Willem Kluin heeft besloten om na twee seizoenen bij zaterdagclub RZ Baflo en een iets langere periode bij zondagclub Kloosterburen na deze competitie een stapje terug te doen. De inwoner van Uithuizen, in het verleden trainer van Winsum, Noordpool UFC, SIOS, Warffum en hoofd jeugdtrainer van het voormalige Viboa, stopt aan het einde van dit seizoen met zijn werkzaamheden voor Kloosterburen en richt zich vanaf dat moment volledig op RZ Baflo.

Kluin heeft de afgelopen tijd meerdere gesprekken gehad met de clubleiding van de zondag-vijfdeklasser, waaruit bleek dat het toch wel erg veel van iemand vraagt om bijna elke dag van de werkweek op het trainingsveld te staan en dan ook nog eens het hele weekend op pad te moeten. Club en trainer laten weten dat de samenwerking van beide kanten goed bevalt, maar dat twee verenigingen tegelijk coachen en trainen geen sinecure is. Het was voor Willem Kluin erg lastig om een overweging te maken welke van de twee clubs hij zou laten vallen. Uiteindelijk besloot hij er voor te kiezen om op zaterdag met de roodzwarten door te gaan. Over zijn besluit zegt hij: ‘Je begint er op zeker moment aan omdat het allemaal wel past, maar gaandeweg merk je toch dat het een hele klus is. Ik heb het in ieder geval als zeer positief ervaren om bij beide clubs aan de slag te zijn. Sterker nog, als ik naar mijn gevoel had geluisterd, was ik op de oude voet verder gegaan. Beide verenigingen wilden me namelijk wel houden. Soms moet je echter je verstand laten spreken. Het is beter om het wat kalmer aan te doen.’

Voor de rest van het seizoen hoopt Kluin dat hij met Kloosterburen een positie binnen de top vijf weet te realiseren. De club stond bij zijn komst in het seizoen 2022/2023 bijna onderaan in de vijfde klasse, maar bloeide zienderogen op en dat resulteerde in beter voetbal en betere prestaties, met als beloning nacompetitievoetbal voor promotie naar de vierde klasse. De poging liep echter stuk. De mannen uit het carnavalsdorp staan momenteel als vijfde geklasseerd en hoewel het seizoen nog lang is, zou je kunnen zeggen dat de doelstelling halverwege nog recht overeind staat.

Voor wat betreft RZ Baflo werd de komst van de leraar aan het Hogelandcollege in zijn woonplaats een succesverhaal. Onder Dick Scholtens degradeerden de Bafloërs naar de vijfde klasse. In zijn eerste jaar als trainer wist de Uithuizer de roodzwarten weer omhoog te brengen. De club werd niet alleen periodekampioen, maar pakte ook nog eens ongeslagen de algehele titel met een straatlengte voorsprong (elf punten) op nummer twee ZEC en met Ezinge, dat op doelsaldo als derde wist te eindigen, op een achterstand van zelfs dertien punten. Dit seizoen gaat het een stuk moeizamer en staat de promovendus op de tiende plaats in 4E met een totaal van tien punten. Op de vraag waarom hij voor RZ Baflo heeft gekozen en niet voor Kloosterburen, zegt de fan van people-manager Ron Jans: ‘Dat was puur een keuze op het gevoel. We bouwen momenteel aan een stabiele vierdeklasser. Dat kost tijd en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.’

‘Onder Willem heeft ons eerste elftal weer kleur gekregen en deed het weer mee om de prijzen. We willen hem dan ook bedanken voor zijn tomeloze inzet’, vertelt Olger Jonker namens het Kloosterbuurder bestuur. Binnenkort zal de vereniging een vacature plaatsen in de verwachting dat er snel een opvolger voor Kluin gevonden zal worden.

Voorzitter Roelf Beukema van RZ Baflo zegt: ‘We kunnen ons heel goed kunnen voorstellen dat het een hele belasting is om twee clubs te dienen en snappen dan ook best waarom hij uiteindelijk met één club verder wil. En ja, we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.’ De contractverlenging wordt na de kerstdagen met een handtekening van beide partijen bezegeld.

No Replies to "Willem Kluin langer bij RZ Baflo, maar verlaat Kloosterburen"