Atleten Loopgroep Bedum lopen het jaar uit

Atleten van Loopgroep Bedum hebben op de drempel van de jaarwisseling aan een tweetal evenementen deelgenomen en liepen dus ‘het jaar uit’. In de 42e editie van de Oudejaarsloop in Blijham verscheen een zevental aan de start. Op de hoofdafstand, de halve marathon over 21,1 kilometer, was Jan Schipper de snelste met een tijd van 1.41.55 uur. Hij werd gevolgd door Ger Coster in 1.47.35 uur en Cor Klomp in 1.52.51 uur.

De route van de tien kilometer was iets aangepast en daardoor een kilometer langer. Op deze afstand was Jorien Zwart met 53.49 minuten de snelste, gevolgd door Edwin van Wijk in 59.30 minuten, Mara Kuipers samen met Bart Kuipers (1.04.04 uur) en Wim Havinga (1.08.38 uur). Zoon Marijn Kuipers finishte in 56.51 minuten.

Op Oudejaarsdag vond de traditionele Oliebollenloop in Gorredijk plaats. Een kwartet atleten van de loopgroep stond er paraat om met een tien kilometer het jaar rennend af te sluiten, en na afloop uiteraard te genieten van de verdiende oliebollen. Edward Pechler had in Chris Ruigendijk een prima tempomaker in een poging een clubrecord te verbeteren. Ondanks de prima weersomstandigheden slaagde hij niet in zijn missie, maar hun finish in dezelfde tijd (40.38) was een prima afsluiting. Erik van Dijken liep zijn snelste ‘tien’ van 2023 in 42.20 minuten. Inge Ruigendijk kwam over de meet in 52.58 minuten.

Op de foto links van Cor Klomp de deelnemers in Blijham. Met vanaf links Cor Klomp, Mara Kuipers, Jorien Zwart en Edwin van Wijk. Op de foto rechts van Carla Dijkstra de deelnemers voor de start in Gorredijk, met vanaf links Erik van Dijken, Chris Ruigendijk en Edward Pechler.

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum lopen het jaar uit"