Jari Slort en Quirijn Boelens terug bij NEC Delfzijl

De geruchten waren er al langere tijd en nu is de knoop dan ook definitief doorgehakt. Jari Slort en Quirijn Boelens hebben besloten om het komend seizoen op het oude nest terug te keren. Beide voetballers gaan namelijk weer bij NEC Delfzijl spelen. De terugkeer van de zeer gewaardeerde krachten moet een volgende stimulans voor de club worden om het verloren gegane terrein stukje bij beetje terug te winnen en op termijn weer uit te groeien tot een stabiele tweedeklasser.

De 26-jarige Slort heeft in 2018 de overgang naar derde divisionist Harkemase Boys gemaakt en heeft daar met erg veel plezier gespeeld. Hij heeft zich bij de Friese club ontpopt tot een zeer complete speler en was zeer gezien in Harkema. Slort speelde tot nu toe zo’n 110 wedstrijden in de hoofdmacht van de Boys. Hij was zowel binnen als buiten het veld een gangmaker en uiteraard betreurt Harkemase Boys zijn overgang naar NEC Delfzijl. Slort werkt inmiddels in Delfzijl en wil zich ook in de havenplaats vestigen. Deze optelsom, plus de ambities van NEC om binnen een aantal jaren terug te willen keren naar de tweede klasse, hebben hem doen besluiten om komend seizoen de overstap te maken. Hij zal zeker niet gaan afbouwen maar zich vol inzetten om NEC weer terug te brengen naar het niveau waar de club volgens hem hoort. Op dit moment is Slort ook al actief als trainer bij de jongste jeugd van de Delfzijlster vereniging.

Quirijn Boelens heeft eveneens een verleden bij NEC Delfzijl en is tevens een goede vriend van Slort. Beiden willen erg graag samen voetballen en dit gaat het komend seizoen dan ook werkelijk gebeuren omdat Boelens, momenteel uitkomend voor eersteklasser Oranje Nassau uit Groningen, het blauw met wit ook weer om de schouders trekt. Bij ON, getraind door oud-Delfzijlster Erwin Heerlijn, maakt Boelens op sportief gebied een prima seizoen door. Hij vertrok in juni 2022 naar de Stadjers en toen de kans zich voordeed om samen met zijn maatje te kunnen spelen, greep hij de mogelijkheid met beide handen aan en besloot om terug te keren bij NEC-Delfzijl.

Slort en Boelens hebben veel vertrouwen in de toekomstplannen van NEC Delfzijl en willen een steentje bijdragen in het slagen van de ambitieuze plannen van de club. Beide heren worden door de Technische commissie van NEC Delfzijl als absolute versterkingen gezien en worden met open armen door de club ontvangen.
Trainer Roy Kamps en de huidige selectie van NEC Delfzijl zien beide ‘oude’ bekenden graag terug binnen de spelersgroep en vinden het een extra stimulans om dit jaar de stap terug naar de derde klasse te maken.

Slort en Boelens hebben hun terugkomst bij de Delfzijlster vereniging op ludieke wijze kenbaar gemaakt. Beide heren hebben in de kantine van de voetbalclub, tijdens een gezellige avond, een soort van striptease-act uitgevoerd, waarbij ze uiteindelijk in het tenue van NEC Delfzijl kwamen te staan. De actie werd met gejuich ontvangen.

No Replies to "Jari Slort en Quirijn Boelens terug bij NEC Delfzijl"