Auke Doornbosch: ‘We zitten in een leerjaar met VVSV ’09’

Auke Doornbosch heeft zijn contract bij vijfdeklasser VVSV ‘09 met een jaar verlengd. De Ulrumers, dit seizoen in de standaardklasse teruggekeerd, staan momenteel onderaan in de 5e Klasse D van het zaterdagvoetbal. 

Doornbosch hield de boot aanvankelijk af. ‘Als je net aan een klus begint moet je wel de intentie hebben om door te gaan. We hebben in maart van het afgelopen jaar gezegd dat het eerste seizoen een kwestie van vallen en opstaan zal worden.  We moeten er de tijd voor nemen om hier wat neer te zetten. Je hebt minimaal een seizoen nodig om te wennen aan het voetballen in de standaardklasse is. Deze competitie moeten we dan ook als leerjaar beschouwen. Volgend seizoen moeten we een nieuwe stap in dat proces kunnen zetten. Het doel is om dan ergens in de middenmoot te eindigen. Ik zie wat dat betreft wel perspectief in deze groep, anders had ik mijn handtekening niet onder een verlenging gezet. ’

Uit de negen gespeelde competitiewedstrijden heeft VVSV ’09 tot aan de winterstop drie punten weten te verzamelen. Die werden verrassend genoeg in eigen huis gepakt (3-1) in het duel met Ezinge. Doornbosch hoopt dat zijn ploeg na de winterstop de nodige punten weet te pakken om in ieder geval wat uit de onderste regionen weg te komen. De eerste aanzet daartoe kunnen de Ulrumers op zaterdag 20 januari geven als FC LEO de tegenstander is.

No Replies to "Auke Doornbosch: 'We zitten in een leerjaar met VVSV '09'"