Danny Schudde blijft aan vv Holwierde verbonden

Vierdeklasser Holwierde en trainer Danny Schudde gaan ook volgend seizoen met elkaar door. Dat is tijdens de onlangs gehouden nieuwjaarsborrel van de club bekend gemaakt. De oefenmeester van de vierdeklasser is momenteel aan zijn tweede seizoen bezig bij de Katmisbewoners.

Het bestaande contract van Schudde is met een jaar verlengd. Na afloop van het traditionele poker,- en klaverjastoernooi heeft voorzitter Robert Bouman van de vv Holwierde dit samen met de oefenmeester bekend gemaakt . Er waren zaterdag ruim 120 belangstellenden op de gezellige nieuwjaarsborrel afgekomen en alle aanwezigen beloonden het nieuws over de verlenging met applaus. Het draagvlak vanuit bestuur en vereniging om de oefenmeester voor de club te behouden bleek enorm groot. Schudde werkt volgens het bestuur nog steeds met veel passie aan de jonge spelersgroep, met een gemiddelde leeftijd van nog geen 23 jaar, en bovendien is er veel progressie mogelijk. Het team is gemotiveerd en bevindt zich stabiel in de 4e klasse E. De voorzitter gaf tijdens de bijeenkomst aan dat Danny Schudde gedreven is om verder aan en met de jonge groep spelers te willen werken en dat zijn gevarieerde trainingsmethoden bijdragen aan veel spelvreugde en aantrekkelijk voetbal. ‘Deze combinatie van aspecten maakte het voor de hand liggend dat we voor een verlenging hebben gekozen’, aldus Bouman.

In zijn eerste jaar struikelden Schudde en zijn team in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse over buurman NEC Delfzijl dat toen voor lijfsbehoud moest knokken. De verwachtingen voor deze competitie waren hooggespannen. De vierde klasse werd bij de aftrap van het seizoen gekenmerkt als loodzwaar en het was even afwachten hoe de werkelijke krachtsverhoudingen zouden liggen. Holwierde kwam allesbehalve goed uit de startblokken en had na acht wedstrijden nog maar zeven punten op het conto staan. Vlak voor de winterstop werden daar zes aan toegevoegd en daarmee staat de ploeg van Schudde na tien wedstrijden als achtste geklasseerd. Op bovenstaande foto tekent Schudde het contract onder het toeziend oog van voorzitter Robert Bouman (foto: René Battjes).

No Replies to "Danny Schudde blijft aan vv Holwierde verbonden"