Nieuw hoofdstuk in soap rond Oldambtster Boys

Oldambtster Boys heeft zich teruggetrokken uit de 5e Klasse F van het zaterdagvoetbal. Voor de kerstdagen werd de knoop doorgehakt door de clubleiding. Het is het zoveelste hoofdstuk van de soap waarin het voortbestaan van de club nadrukkelijk op het spel staat. De kans is niet ondenkbeeldig dat de verhuizing naar de zondagmorgen een van de laatste stuiptrekkingen is alvorens de stekker definitief uit de vereniging wordt getrokken. En clubs die uit een dorpsbeeld verdwijnen, keren niet zomaar terug. De voorbeelden daarvan zijn genoeg voorhanden.

De Nieuw-Scheemder vereniging werd in 1946 opgericht en bivakkeert de laatste decennia steevast onderin de kelderklasse van het amateurvoetbal. Er werden verschillende pogingen ondernomen om het zwalkende voetbalschip vlot te trekken. Niets leek te lukken en groot was dan ook de verbazing toen er werd aangekondigd dat Oldambtster Boys met een zaterdag- en een zondagteam aan het seizoen 2022/2023 zou beginnen. De hosannastemming duurde nog geen half jaar. Het zaterdagteam bleef in de competitie troosteloos onder aan de ranglijst bungelen en een interne strijd tussen de zaterdag- en de zondagtak leidde tot opheffing van het zondagteam. Er hadden zich twee clubs binnen de kleine vereniging gevormd en dat bleek niet samen te gaan.

Ook na het verdwijnen van het zondagteam waren er geen aanwijzingen dat het sportief gezien de goede kant op zou gaan. Oldambtster Boys bleef aanmodderen en na tien wedstrijden in de huidige competitie stond het aantal tegentreffers al op het diep trieste aantal van 95. Vlak voor de Kerstdagen bleek wel dat het draagvlak onvoldoende aanwezig was om nog langer in de standaardklasse actief te blijven. Er bleven te weinig spelers over om de competitie op een volwaardige manier uit te kunnen spelen. En dus speelt men de rest van het seizoen in de vijfde reserveklasse. Omdat het buiten mededingen is, kan dit seizoen net zo goed als verloren worden beschouwd. De vraag rijst vervolgens welke spelers van de Boys er straks nog brood in zien om op de vroege zondagochtend tegen een bal aan te trappen als er, al zouden ze alle resterende wedstrijden ook weten te winnen, toch niets te halen valt. Volgens insiders is de kans groot dat een aantal elders onderdak zal proberen te vinden. Zij menen te weten dat een deel de overstap naar Westerlee maakt. Saillant detail daarbij is dat ex-trainer/speler Jan Martin Koetje van de Boys daar momenteel voorzitter is.

Het feit dat Oldambtster Boys zich heeft teruggetrokken, blijft niet zonder gevolgen voor de stand en de verdeling van de periodetitels. In 5F blijven nu elf teams over. Een aantal van hen zal flink balen van het besluit in Nieuw-Scheemda. Bargeres ziet namelijk en 0-16 overwinning verdampen en CEC wordt een 0-15 zege afgenomen. Ook Wagenborger Boys krijgt een aantal goals in mindering. De ploeg van trainer Elle Smit moet een 5-11 overwinning inleveren. VVS komt er zonder kleerscheuren van af. De Oostwolders hadden eigenlijk voor de jaarwisseling al tegen de Boys moeten spelen, maar zagen dat duel afgelast worden. Sterker nog, doordat SC Angelslo een 13-0 zege en dus drie punten zijn afgenomen, is het team van trainer Egbert Bosma een plaats naar boven opgeschoven. Er blijven in 5F nu twee te verdienen periodetitels over. De eerste is inmiddels door Bargeres uit Emmen opgeëist. De nummer drie in de eindrangschikking zonder periode speelt eveneens nacompetitie om promotie naar de vierde klasse. De nieuwe stand in 5F luidt nu als volgt:

 1. Bargeres         10  27  35- 6
 2. CEC              10  24  40-12
 3. Damacota         10  18  34-17
 4. VVS              10  18  23-17
 5. SC Angelslo      10  16  21-20
 6. SETA              7  12  17-19
 7. BATO              7   9  18-19
 8. Westerlee         8   9  10-26
 9. Meeden            8   6  15-30
10. Wagenborger Boys  9   3  11-34
11. NWVV              8   1   6 30

No Replies to "Nieuw hoofdstuk in soap rond Oldambtster Boys"