EemsmondSport en Avia reiken cheque uit aan Parkinson Fonds

‘Wat een fantastisch bedrag. Hier zijn we heel blij mee.’ Dat waren de woorden van Marlies van Eunen de Boer van het Parkinson Fonds toen ze het bedrag woensdagmiddag te zien kreeg dat Stichting EemsmondSport Delfzijl en Avia Farmsum vlak voor de jaarwisseling in twee dagen aan oliebollen bij elkaar hadden gebakken en verkocht. De jaarlijkse goede doelen-actie leverde in totaal 2325 euro op.

Er werd ongeveer 55 liter olie gebruikt en er verdwenen ruwweg 200 pakken meel in de bijna volcontinue draaiende mixers. Iedereen was vol lof over de kwaliteit en de smaak van de oliebollen. Vanuit Zandvoort werd er zekerheidshalve even gebeld hoe lang er verkocht zou worden, omdat er onderweg naar huis nog wel wat opgehaald moest worden. Sommige mensen kwamen zelfs een tweede keer en op zaterdagmiddag ontstond er een heuse ‘file’ voor de kraam op het terrein van Avia. Voetbalclub NEC Delfzijl was de grootste afnemer met 240 oliebollen. Er waren ook mensen die de lekkernij niet hoefden, maar wel spontaan een donatie deden. Zelfs burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta liet zijn gezicht zien. Hij hielp de eerste dag een handje bij het bakken en de verkoop om vervolgens een paar zakken mee naar huis te nemen. Wethouder Jan Menninga kwam op de tweede dag namens de gemeente een donatie brengen. Net als alle andere bijdragen werd ook deze geste zeer op prijs gesteld.

‘Het waren gewoon twee hartverwarmende dagen, waarbij we onze sponsoren zeker niet mogen vergeten. We zijn ze heel erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van materialen en zelfs een onderkomen. Zij hebben er voor gezorgd dat we elke opgehaalde eurocent aan het Parkinson Fonds hebben kunnen meegeven’, vertelt voorzitter Nanko Kiel van de Stichting EemsmondSport Delfzijl, onder wiens paraplu de jaarlijkse actie tot stand is gekomen. Dat er een vervolg gaat komen staat volgens hem wel vast. ‘Maar dat komt later. ‘We hebben al wel wat aardige suggesties voor een volgend goed doel. Daar zal over enkele weken meer bekend over worden gemaakt’, vult Jolanda Bontrop namens Avia Farmsum hem aan. Op bovenstaande foto vanaf links: Marlies van Eunen de Boer, Nanko Kiel, Truus Kiel, Jolanda Bontrop en Alex Warners.

No Replies to "EemsmondSport en Avia reiken cheque uit aan Parkinson Fonds"