Jelmer Meinardi (vv Middelstum) aan de slag bij Gorecht

Oefenmeester Jelmer Meinardi van vierdeklasser Middelstum vertrekt aan het einde van dit seizoen naar vv Gorecht. Op sportpark de Koepel wordt hij de rechterhand van Hans van der Ploeg, die zijn contract met de tweedeklasser uit Haren met een jaar heeft verlengd. Het bestuur heeft Meinardi een doorgroeitraject voorgesteld richting het seizoen 2025/2026. Het is de intentie van beide partijen dat Meinardi na het ‘kennismakingsjaar’ het stokje uiteindelijk gaat overnemen en dat Van der Ploeg , die wel aan de club verbonden blijft, meer op de achtergrond aanwezig zal zijn. 

De 33-jarige Meinardi is geboren en getogen in Bedum. Daar woont hij samen met partner Iris en hun zes maanden oude dochter Nina. In het dagelijks leven vult hij zijn dagen met onderwijs en sport. Overdag werkt De Bedumer als leerkracht van groep 8 op basisschool IKC de Wegwijzer in de stad-Groninger wijk Selwerd en in de avonduren staat hij al vanaf zijn vijftiende levensjaar als voetbaltrainer op het veld. Zijn trainerscarrière startte bij SV Bedum. Daar is Meinardi in diverse rollen en commissies actief geweest. Van pupillentrainer groeide de Bedumer door naar Hoofd Jeugdopleiding. In zijn laatste jaren bij SV Bedum combineerde hij die functie met het trainen van de tweede selectie en het 019-1 team. Daarbij was de trainer ook drie seizoenen actief op de regionale voetbalschool van FC Groningen.

In het seizoen 2021/2022 maakte Meinardi de overstap naar Middelstum waar hij nu aan zijn derde jaar bezig is. Meinardi kreeg daar de kans om zich te ontwikkelen als hoofdtrainer en heeft deze met beide handen aangegrepen. De club heeft een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen op de ranglijst, maar ook in de randvoorwaarden zijn er in samenwerking met de staf enorme sprongen gemaakt. Het woord ‘sprongen’ is hierin wel toepasselijk, want wie de trainer wel eens in actie heeft gezien zal zijn onuitputtelijke en energieke houding herkennen tijdens trainings- en wedstrijddagen.

Na drie succesvolle jaren komt er dus een einde aan de samenwerking tussen Middelstum en Meinardi. Hij heeft enige tijd geleden bij de club aangegeven zijn contract niet te verlengen, hoewel de samenwerking van beide kanten nog steeds erg positief is. De Bedumer wil graag een volgende stap maken. Na de bekendmaking dat hij zou stoppen, volgde er al snel een bericht van vv Gorecht. Samen kwamen de partijen tot een plan waarin zowel trainer als club de intentie hebben uitgesproken om langere tijd met elkaar samen te werken. ‘En nu mogen wij Jelmer verwelkomen. Hij gaat niet de klassieke rol van assistent-trainer op zich nemen, maar nadrukkelijk aanwezig zijn. Met als doel om gaandeweg het seizoen een steeds grotere rol binnen de staf van Gorecht 1 te gaan vervullen. Wij wensen hem veel plezier bij onze mooie vereniging’, aldus de clubleiding van vv Gorecht.

Meinardi is verheugd: ‘In de afgelopen periode heb ik veel contact gehad met Hans van der Ploeg en Hein van Marrum, lid van de Technische Commissie. Na elk gesprek reed ik met een glimlach richting Bedum. Enerzijds kwam dit door de positieve energie die je voelt om samen echt wat moois neer te zetten. Anderzijds proef je in elk gesprek ook de saamhorigheid en de omgangsnormen van de club. Dit past goed bij de normen en waarden waar ik als trainer voor sta. We zijn meerdere malen bij elkaar geweest waarin we ambitieuze plannen hebben opgesteld. Daar wil ik graag onderdeel van zijn’, vertelt de Bedumer.  ‘Bij Gorecht staat een sterk fundament, maar samen willen we het gaspedaal nog wat extra intrappen. Daarbij heeft de club richting mij een passend plan geschetst voor de toekomst.  Ik kijk er naar uit om de spelers en de mensen van de club beter te leren kennen en zal, wanneer de speeldagenkalender van Middelstum het toelaat, in het huidige seizoen mijn gezicht laten zien.’

Voor de oefenmeester is het nu belangrijk om het seizoen bij Middelstum positief af te sluiten. ‘Drie jaar geleden had ik voor het eerst contact met Peter Anema. Hij vertelde destijds dat vv Middelstum een brug voor mij zou zijn naar een tweede- of eersteklasser. Drie jaar later komen deze woorden uit. Ik ben alle mensen van de staf en club en in het bijzonder Peter dankbaar dat hij het destijds in mij zag zitten. VV Middelstum is een enorme boost geweest in mijn ontwikkeling als trainer en mens. Ik besef mij als nuchtere Groninger, die niet snel tevreden is, steeds meer dat we de afgelopen jaren samen écht wat moois hebben neergezet. De warme band met mijn staf, de spelers, supporters en clubmensen is iets wat ik altijd bij me zal dragen. Het is voor mij dus heel veel waard om samen goed af te sluiten. En iemand die mij een beetje kent, weet dat ik daar bergen voor zal verzetten.’ (foto: ©Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Jelmer Meinardi (vv Middelstum) aan de slag bij Gorecht"