Open training bij Voltigevereniging Eemsrakkers

Bij Voltigevereniging de Eemsrakkers in Holwierde wordt zaterdag 20 januari een open voltigetraining georganiseerd. Voltige is een unieke tak van de paardensport waarbij voltigeurs (turn-) oefeningen uitvoeren op de rug van een pony/paard.

Kinderen leren bij de voltigesport omgaan met het paard en door met elkaar samen te werken als een team. De oefeningen die ze tijdens de les uitvoeren zijn onder andere goed voor lenigheid, kracht, coördinatie en het zelfvertrouwen van het kind. Om kinderen kennis te kunnen laten maken met deze tak van de paardensport organiseert Voltigevereniging de Eemsrakkers dan ook de open training. Tijdens deze training mogen ze een les meedoen om zo een indruk te krijgen hoe het is om op een paard oefeningen te doen. Kinderen dienen zich voorafgaand aan te melden via voltigerakkers77@gmail.com onder vermelding van naam, telefoonnummer en leeftijd. Op basis van de leeftijd wordt een indeling gemaakt voor de trainingen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 16 januari 20.00 uur. De kinderen die zijn aangemeld worden per mail geïnformeerd over het tijdstip van de training (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Open training bij Voltigevereniging Eemsrakkers"