Gehavend GEO krijgt weer niet waar het recht op heeft

Het beperkte inhaalprogramma dat voetbalbond KNVB voor dit weekend had ingepland, heeft weer wat nieuw gaten opgeleverd, want niet alle wedstrijden konden doorgaan. Voor het Garmerwolder GEO stond een thuiswedstrijd op het programma tegen Blauw Geel ’15. Dat duel moest naar Groningen worden verplaatst, want voetballen op de eigen grasmat zit er bij GEO voorlopig nog niet in.

Het is mooi als je kunt uitwijken naar het kunstgras van de tegenstander en Blauw Geel ’15 wilde daar wel aan meewerken. Volgens trainer Leendert Nieborg is het nog erg onduidelijk wanneer er weer op het eigen sportpark gespeeld zal kunnen worden. ‘GEO is afhankelijk van de gemeente Groningen. Maar goed, een wedstrijd op 13 januari. Wie bedenkt het’, sneert hij naar de voetbalbond. Door de weersomstandigheden mocht er bij de Garmerwolder club niet getraind worden, waardoor er een selectie op het veld stond waarvan spelers nog geen meter trainingsarbeid in de benen hadden. Verder waren er, buiten de langdurige blessures, een aantal wegens privé-omstandigheden afwezig. Het was voor Nieborg dus weer puzzelen geblazen.

Ondanks de haastig in elkaar geknutselde basiself was het voetbal redelijk tot goed te noemen. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar er vielen aan beide kanten weinig echte open kansen te noteren. De 0-1 in de 10e minuut voor Blauw Geel ‘15 kwam uit de lucht vallen, Een afstandsschot kwam via de kluts bij Ramon Mulder terecht die de bal tussen de benen van keeper Remco Been door wist te spelen. In de 36e minuut wist Aron van Geffen uit een voorzet van Bart van der Tuuk de op dat moment terechte 1-1- te maken. Dat werd ook de ruststand en was tevens een juiste weergave van de wedstrijd.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Er stonden twee ploegen op het kunstgras die elkaar keurig in evenwicht wisten te houden. Na de 55e minuut ontstond er ineens een GEO-kwartiertje, creëerden de Garmerwolders enkele goede kansen en moest de keeper van Blauw Geel ‘15 aan de bak om een tegengoal te voorkomen. Hij wist Bart van der Tuuk en Hielke Stuivenberg met prima reddingen van scoren af te houden.

In de 75e minuut ging het voor GEO toch nog mis. Blauw Geel ‘15 had zich tot aan dat moment geen enkele open kans weten te creëren, maar schoot wel de 1-2 op het scorebord. Er werd even niet goed opgelet en na een steekbal achter de verdediging werd er door Lars Mulder gescoord. Na deze tegenslag was GEO niet bij machte om nog iets te forceren. De pijp was volledig leeg en de 1-3 van Roy Holstein in de 92e minuut was er eentje voor de statistieken. Een mooi afstandsschot verdween in de bovenhoek.

Leendert Nieborg (GEO): ‘Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en een remise was op zijn plaats geweest. Het niet worden belonen van het goede spel en gebrek aan scorend vermogen is een beetje een rode draad door de competitie tot nu aan toe. We hebben nu negen van de vierentwintig wedstrijden gespeeld en hadden minimaal zes punten moeten hebben.’ De volgende wedstrijd die GEO speelt is op 27 januari tegen medekoploper BSVV. ‘Misschien kunnen we dan voor een verrassing zorgen’, aldus de oefenmeester.

* GEO – Blauw Geel ’15 1-3 (1-1). Ramon Mulder 0-1; Aron van Geffen 1-1; Lars Mulder 1-2; Roy Holstein 1-3.

No Replies to "Gehavend GEO krijgt weer niet waar het recht op heeft"