Korfballers DWA/Argo delen punten met DTG

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag weer de korfbalcompetitie hervat na het kerstreces. Er moest worden afgereisd naar Balk voor de ontmoeting met DTG. In een spannend en doelpuntrijk duel stond het bij rust al 14-14. In de tweede helft bleef de strijd gelijk opgaan en uiteindelijk werden de punten in Balk gedeeld. Het werd 21-21.

DWA/Argo startte zonder de geblesseerde Sanne Schuuring. Wel stond Ole Smedema weer in de basis, na enkele weken afwezigheid. DTG schoot uit de startblokken want na vier minuten stond het al 4-1. Jildau Smedema was degene die namens de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga had gescoord. Aanvankelijk bleef DTG het verschil op enkele treffers houden, want via 5-2 en 7-4 werd het 8-5. De wedstrijd kende een hoog tempo en de duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten. Bij de stand van 8-5 kwam DWA/Argo wat beter in de wedstrijd. Aanvoerster Yarin Smedema profiteerde goed van de geboden ruimte en schoot van afstand raak. Even later deed haar zusje Jildau Smedema hetzelfde en zij zorgde met haar derde treffer voor 9-7. Hierna scoorden Lieke Stoepker en Tycho Schuuring, zodat het 9-9 werd. DWA/Argo ging door en nam het initiatief over in de wedstrijd. Jildau Smedema scoorde andermaal en ook Lynn van der Korft deed haar duit in het zakje. Zo werd het 9-11. DTG nam in deze fase een time-out want de ploeg was het even helemaal kwijt. Het lukte de thuisploeg hierna om weer aan te haken en op 11-11 te komen. Lynn van der Kroft zorgde dat DWA/Argo weer op voorsprong kwam, maar DTG maakte wederom gelijk. Dat gebeurde voor de rust nog twee maal, zodat de ploegen bij 14-14 de kleedkamers opzochten.

Na de pauze was DTG de eerste ploeg die weer tot een treffer kwam. Tom van der Laan schoot hierna de 15-15 binnen. Zo ging het ook in het tweede bedrijf gelijk op. De treffers vielen echter minder gemakkelijk dan in de eerste helft, vooral omdat de verdedigende stellingen beter werden neergezet. Bij DWA/Argo stonden Ole Smedema en Lieke Stoepker op. Zij scoorden samen vijf treffers tot 19-20. Op dit moment in het duel waren er nog circa tien minuten te spelen. Toen Jildau Smedema uit een vrije bal even later met haar zesde treffer voor 19-21 zorgde, leek er een mogelijkheid te ontstaan om de punten mee naar huis te nemen. De doelpunten vielen echter niet zo makkelijk meer. DTG wisselde nog een keer om het tij te keren en dat had effect. DWA/Argo kon niet voorkomen dat de thuisploeg weer op gelijke hoogte kwam. In de slotminuten was het nog even heel spannend, maar de stand stokte bij 21-21.

Hiermee kwam DWA/Argo wederom tot een gelijke stand en dat was al voor de derde keer in deze zaalcompetitie. Het geeft maar aan dat de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Zaterdag wordt de eerste return gespeeld. Dan komt DTS uit Surhuizum op bezoek in Winsum. De vorige ontmoeting eindigde in 18-18, dus ook zaterdag zal het wederom spannend worden. Het duel in de Tirrel start om 17.15 uur.

* Scores DWA/Argo: Jildau Smedema (6), Lieke Stoepker (5), Ole Smedema (4), Lynn van der Kroft en Tom van der Laan (2), Yarin Smedema en Tycho Schuuring (1).