Oefenwinst voor SIOS in duel met Noordpool UFC

Vierdeklasser SIOS heeft in Uithuizen een oefenwedstrijd tegen het een klasse lager spelende Noordpool UFC met 1-2 weten te winnen. De vijfdeklasser kwam nog wel op voorsprong dankzij een voltreffer van Jarickson Saragoza, maar moest na de doelwisseling het hoofd buigen. SIOS liet toen na om verder weg te lopen en had zelfs nog het geluk dat bijvoorbeeld Saragoza niet nog een keer raak wist te schieten.

Nadat bekend was dat de competitiewedstrijd tussen SIOS en Noordwolde in 4D niet door kon gaan, besloten de Sauwerders een oefenpot te gaan spelen op het kunstgras van Noordpool UFC. In de eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Veel grote kansen ontstonden er niet voor beide doelen, terwijl er wel veel fysiek in de strijd werd gegooid. Het was overduidelijk dat beide teams weer even moesten wennen na de winterstop. Na een half uur spelen wisten de gastheren op voorsprong te komen. Miscommunicatie en een te korte terugspeelbal leidden tot de openingstreffer van Jarickson Saragoza: 0-1. SIOS trok de teugels daarna wat strakker aan en kreeg mogelijkheden via Jochem Huinder en Rohan Dijk. Uiteindelijk viel vlak voor rust de verdiende gelijkmaker. Uit de kluts viel de bal voor de voeten bij Jochem Huinder, die het leer met een volley binnen wist te schieten: 1-1.

Na de thee op het waterkoude Uithuizer sportpark kwam SIOS beter uit de kleedkamers. Het positiespel oogde verzorgder en er werden ook meer duels gewonnen. Punt van verbetering was wel dat men in de zestien meter van de thuisclub te slordig was in het maken van keuzes. Toch zou SIOS de betere kansen krijgen. Eerst was het Jochem Huinder die te wild was en een inzet over het doel zag vliegen, daarna was er een mogelijkheid voor Allert de Haan, die zijn inzet via de keeper en de lat over zag gaan, en ook Ramon Buikema mikte iets te hoog. Uiteindelijk zou de goal toch vallen. Na een goede actie van Gijs Huinder aan de rechterkant van het veld, gaf hij een teruggetrokken voorzet op Allert de Haan, die de bal in de verre hoek schoot: 1-2. SIOS liet daarna de mogelijkheden liggen om via Quinten Hoogeveen en Ramon Buikema verder weg te lopen. De gastheren bleven daardoor zicht houden op een gelijkspel en waren daar met vrije trappen en dreigende corners een aantal keren dicht bij.

Uiteindelijk bleef het bij de 1-2 en op basis van de tweede helft was de oefenzege ook wel terecht. Het was een sportief middagje geweest in Uithuizen waar beide clubs aanknopingspunten zullen hebben gevonden om voor de tweede competitiehelft op voort te borduren. Oefenmeester Quincy Dijkstra van SIOS complimenteerde na afloop zijn tegenstander. ‘Ze hebben een getalenteerd jong team waar veel potentie in zit. Het was ook wel leuk om spelers aan het werk te zien die ik ooit in de jeugd bij vv Winsum heb getraind, zoals Jarickson Saragoza en Jaden Faleye. Het is goed om te zien hoe zij zich in het seniorenvoetbal ontwikkelen.’

Die kon zijn collega Klaas van der Ploeg in de zak steken. Hij vond dat zijn team met name de eerste helft goed had gespeeld. ‘Wij willen voetballen met de jonge jongens op een manier waarbij wij veel balbezit hebben. Naast de gretigheid betekent het dat er ook een stukje volwassenheid moet komen om de bal langer in de ploeg te kunnen en te willen houden. We gaan nu vaak nog te snel naar voren, waardoor we bij balverlies kwetsbaar zijn. We hebben na rust bewust flink gewisseld om jongens op andere plekken te proberen en te prikkelen in andere situaties. Dat en vanuit de positie spelen bleek toch lastig te zijn, waardoor de tweede helft vooral als leerzaam moet worden beschouwd.’

* Noordpool UFC – SIOS 1-2 (1-1). Jarickson Saragoza 1-0; Jochem Huinder 1-1; Allert de Haan 1-2.

No Replies to "Oefenwinst voor SIOS in duel met Noordpool UFC"