Leudi Stoepman verlaat tweedeklasser SV Bedum

Hoofdtrainer Leudi Stoepman heeft laten weten dat hij na het huidige seizoen zijn verbintenis met de tobbende tweedeklasser SV Bedum niet gaat verlengen. Stoepman is bezig aan zijn eerste seizoen bij de paarshemden en is samen met zijn staf aan de slag gegaan met een team dat nogal wat wijzigingen heeft ondergaan en in de eerste helft van het seizoen door blessureleed is achtervolgd.

‘SV Bedum en ik spreken dezelfde voetbaltaal’, klonk het begin vorig jaar uit de mond van Stadjer Leudi Stoepman toen bekend werd dat hij de nieuwe hoofdtrainer van de paarshemden zou worden. Hij verving Robbie Wentink terwijl de Bedumers er toen ook niet al te florissant voor stonden. Degradatie dreigde, maar kon voorkomen worden omdat het na de winter ineens allemaal wel klopte en er zelfs een periodetitel lonkte. Nu staat de tweedeklasser er opnieuw beroerd op.

Het constant moeten schipperen met een niet fitte selectie en geen moment  op elkaar ingespeeld kunnen raken heeft SV Bedum ook nu weer veel punten gekost. ‘Wisselen doe je om er beter van te worden en dat konden we niet’, liet Wentink zich vorig seizoen ontvallen. In die situatie is tot nu toe weinig verandering opgetreden. Stoepman wist dat hem een moeilijke opgave stond te wachten. Hij liep er niet voor weg, maar heeft nu dus wel te kennen gegeven dat hij zijn heil na dit seizoen elders gaat zoeken.

Alhoewel de resultaten achterblijven is er volgens het bestuur van de vereniging wel degelijk sprake van individuele groei bij spelers en van een stijgende lijn in het teamproces. De verwachting is dat meerdere spelers de komende weken weer voldoende fit worden om wedstrijden te spelen. Dit alles geeft volgens de clubleiding genoeg vertrouwen om in de tweede helft van het seizoen ‘met elkaar punten te pakken.’ Voor het seizoen 2024/2025 is het bestuur op zoek naar een nieuwe trainer die samen met de staf en de andere selectietrainers de ingezette lijn van verdere ontwikkeling van zowel spelers als teamproces vorm gaat geven.

Het bestuur van SV Bedum wenst Leudi Stoepman, de staf en het team succes in de tweede helft van de competitie. En dat zullen ze hard nodig hebben, want uit de elf gespeelde duels werden slechts drie punten gehaald. Die kwamen uit de bus rollen na de openingswedstrijd van de huidige competitie tegen thuisclub vv Groningen. De Bedumers wonnen dat duel met 1-5. Het leek een hoopvol begin te zijn, maar de Stadjers blijken op geen enkele manier een graadmeter te zijn geweest van de mogelijkheden binnen de selectie van Stoepman. Er volgden tien nederlagen op rij, waarbij SV Bedum ook nog eens de pech had dat het in een aantal wedstrijden nipte, en vooral onnodige nederlagen leed zoals bijvoorbeeld het 2-1 verlies op bezoek bij hoogvlieger Gorecht. Het gevolg is wel dat de ploeg van Stoepman nu de hekkensluiter in de 2e Klasse J is en nog flink aan de bak moet om degradatie te voorkomen. Geen eenvoudige klus, maar ook weer niet onmogelijk. Het was Wentink immers ook gelukt om het tij te keren. Waarom zou dat nu niet kunnen?

No Replies to "Leudi Stoepman verlaat tweedeklasser SV Bedum"