Vijfdeklasser vv Eenrum traint in Benidorm

Trainingskampen in een zonnig oord zijn allang geen uitjes meer die slechts voor profclubs zijn voorbehouden. Er zijn ook steeds meer amateurclubs die naar het warme zuiden afzakken als in Nederland de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Vijfdeklasser Eenrum is een van die verenigingen.  Afgelopen weekend vertrok een groep van 36 man naar het Spaanse Benidorm om daar voor het eerst in de clubgeschiedenis een buitenlands trainingskamp te beleggen.

Op vrijdag vertrokken 32 man vanaf Schiphol richting de Spaanse zon. Twee dagen eerder waren er al vier personen met de auto afgereisd naar het verre zuiden. Elftalleider Eric Schoenmakers van het Eenrumer vlaggenschip, voorzitter Herald Jansen en twee vertegenwoordigers van de hoofdsponsors bleven met beide benen op de grond. Een van de sponsors wilde pertinent niet vliegen en dus besloten Jansen en Schoenmakers dat zij persoonlijk zouden zorgen dat ook hij in Spanje zou kunnen komen. ‘Bijkomend voordeel was dat we ook het nodige trainingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld ballen, gemakkelijker mee konden nemen’, vertelt Schoenmakers.

Jansen was als enige vanuit zijn rol als bestuurslid mee, dit mede omdat men het belangrijk vond om de drie grootste sponsoren mee te nemen. Schoenmakers: ‘Alleen al uit blijk van onze grote waardering naar hun toe, maar ook door hun grote betrokkenheid bij onze club.’ Naast het eerste elftal konden ook spelers van het tweede elftal mee. Uiteraard waren zowel de technische staf van het eerste als van het tweede elftal van de partij.

Op loopafstand van het hotel was een prima trainingsaccommodatie beschikbaar waar in het weekend twee trainingen werden afgewerkt. Trainer Gert Jan van Dijken spaarde zijn mannen niet. In de Spaanse zon werd pittig getraind. Naast de voetbaltraining was het uiteraard ook een weekend van gezelligheid en verbinding. ‘Die laatste twee zijn wat ons betreft de belangrijkste pijlers van onze vereniging’, aldus Jansen. ‘De juiste positieve sfeer in combinatie met de verbondenheid naar elkaar toe en naar de vereniging zijn de levensader voor onze club. En een geweldig mooi weekend is het geweest. Een super gezellige en leuke groep.’ Rasechte clubman Wim Nubé , leider en coach van het tweede elftal is het helemaal met Jansen eens. ‘Echt een topweekend, w hebben enorm genoten van deze groep. Er is ook werkelijk geen onvertogen woord gevallen. Het was plezier, plezier en nog eens plezier en dat in een heerlijk klimaat. Ruim voldoende ingrediënten om de tweede seizoenshelft op voort te borduren.’

Eerste elftalleider Schoenmakers verwacht dat Eenrum in de tweede seizoenshelft de nodige punten zal gaan pakken. ‘Uiteraard komt dat niet alleen even door zo’n trainingskamp, al draagt dit natuurlijk wel op een positieve manier bij. Als ik zie wat voor progressie de ploeg de afgelopen maanden heeft gemaakt, gaat dat zeker de nodige punten opleveren.’

No Replies to "Vijfdeklasser vv Eenrum traint in Benidorm"