DWA/Argo laat het afweten in duel met DTS

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag de belangrijke ontmoeting met rode lantaarndrager DTS uit Surhuizum gespeeld. Voor beide ploegen was het belangrijk om te winnen, om zo uitzicht te houden op lijfsbehoud in de tweede klasse. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft en een 10-10 ruststand, lukte het bij de thuisploeg in de tweede helft ineens niet meer. DTS liep weg naar een eenvoudige 14-19 zege.

In de vorige ontmoeting kon DWA/Argo in de slotfase nog een ruime achterstand goedmaken en werden de punten (18-18) uiteindelijk gedeeld. Sindsdien wist DWA/Argo echter meer punten te verzamelen dan DTS, waardoor het boven de Friezen in de ranglijst staat. Zo werd er onder andere gewonnen van de koploper en gelijk gespeeld tegen de nummer twee. Trainer-coach Lisette Hamminga van DWA/Argo kon wederom niet beschikken over de geblesseerde Sanne Schuuring. De andere spelers stonden gewoon in de basis.

DTS scoorde als eerste en al snel ontstond er een spannende strijd in De Tirrel in Winsum. Via 1-1 uit handen van Jildau Smedema en 2-3 door Lynn van der Kroft werd het 2-4 voor de gasten. Hierna kwam DWA/Argo beter in de wedstrijd. Lieke Stoepker scoorde een doorloopbal even later werd een strafworp verzilverd door Yarin Smedema. Vervolgens ging de thuisploeg door. Ole Smedema schoot twee keer van afstand raak en zorgde zo voor een 6-4 voorsprong. Dit gaatje van twee bleef tot vlak voor de pauze bestaan.  Bij 10-8 waren er nog twee minuten te gaan en DTS deed nog alles om dichterbij te komen. Dat lukte, want met twee rake schoten werd de ruststand op 10-10 bepaald.

Na de pauze duurde het even voordat er gescoord werd. DTS had gewisseld en er ontstonden daardoor wat omzettingen. Dier misten hun effect niet. De Friezen kwamen op 10-13 en bij DWA/Argo lukte helemaal niets meer. De ploeg miste veel kansen en begon hoe langer hoe meer tegen zichzelf te spelen. DTS bleef wel gewoon scoren en liep zo door naar 10-16. Pas na een fase van twintig doelpuntloze minuten kwam de thuisploeg weer tot een treffer. Lieke Stoepker schoot van afstand raak en ze scoorde even later van onder de korf nogmaals. Zo werd het 12-16. Toch kon DWA/Argo geen echte vuist meer maken. De in het veld gebrachte Nick Brandsma scoorde nog wel de 13-16, maar het vertrouwen was uit de ploeg weggeslopen. DTS profiteerde optimaal en liep uit naar 13-18. De laatste thuistreffer was voor Tycho Schuuring, maar de eindstand werd door DTS op 14-19 bepaald.

DWA/Argo stapte na afloop gedesillusioneerd van het veld. Het was onverklaarbaar hoe het ineens niet meer lukte om tot scoren te komen. De jonge ploeg laat de ene week zien dat het van elke tegenstander in de poule kan winnen, maar geeft de andere week niet thuis als het tegen de onderste in de poule moet spelen.

Zaterdag krijgen de Winsumers en Bedumers een nieuwe kans. Dan reizen ze af naar Leeuwarden voor het duel met Pallas ’08. In de eerste ontmoeting werd DWA/Argo nog ruim verslagen, maar de stand laat zien dat Pallas ’08 waarschijnlijk toen een zeer gelukkige dag heeft gehad, want sindsdien zijn er niet veel punten meer verzameld, waardoor de ploeg vlak boven DWA/Argo in de ranglijst staat. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 17.10 uur.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker en Ole Smedema (3), Jildau Smedema en Tycho Schuuring (2), Tom van der Laan, Yarin Smedema, Lynn van der Kroft en Nick Brandsma (1).

Uitslagen:
Udiros/Kinea        - Pallas ’08   13-10
Sparta (Ze)         - DTG          19-12
It Fean/Boelenslaan - Emmeloord    19-13
DWA/Argo            - DTS          14-19

Stand:
Sparta (Ze)                         8-12
It Fean/Boelenslaan                 8-11
Udiros/Kinea                        8-11
DTG                                 8- 7
Emmeloord                           8- 7
Pallas’08                           8- 7
DWA/Argo                            8- 5
DTS                                 8- 4

No Replies to "DWA/Argo laat het afweten in duel met DTS"