Marco Pesiwarissa: ‘Corenos klaar voor herstart competitie’

Volgens oefenmeester Marco Pesiwarissa van vierdeklasser Corenos is zijn team klaar voor de tweede helft van het seizoen. De Roodeschoolsters bivakkeerden onlangs op Mallorca voor een trainingskamp en speelden daar een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Club de Fútbol Sóller, dat in Groep 11 van de Tercera Federación (6e divisie) uit komt. Dat duel ging overigens met 9-1 verloren. Aanvoerder Wesley Dijksterhuis was de maker van het eerste Roodeschoolster doelpunt ooit buiten de eigen landsgrenzen. Daarna volgden oefenduels tegen VVK en Noordwolde.

Maar liefst achtentwintig supporters reisden onlangs mee naar Playa de Palma, dat na Benidorm, Torremolinos en het Portugese Albufeira het vierde buitenlandse avontuur van de Noord-Groningers was. De diehards volgden een selectie van vierentwintig spelers om letterlijk en figuurlijk warm te draaien voor het vervolg van de competitie. Voor Dijksterhuis was de treffer een bijzonder cadeautje omdat hij vanwege een ernstige knieblessure een jaar lang vanaf de zijlijn de verrichtingen van zijn team heeft moeten volgen. Om het korte kamp op een mooie manier af te sluiten werd de wedstrijd RCD Mallorca-Celta de Vigo bezocht. De wedstrijd tussen de nummers veertien en zestien uit La Liga eindigde in 1-1.

‘Het trainingsweekend staat bij iedereen standaard in de agenda. Naast het onder ideale omstandigheden kunnen trainen besteden we dan ook aandacht aan teambuilding, elkaar beter leren kennen en plezier maken’, vertelt Pesiwarissa en vervolgt; ‘Ik heb bij Helpman ook genoeg trainingsweekenden meegemaakt, maar zo’n weekend met de selectie van Corenos is wel heel erg bijzonder. Dan zijn we altijd met de hele groep op pad en letten de spelers ook op elkaar. Tegen CF Sóller waren we niet helemaal compleet. Maar ook als dat wel zo was geweest, hadden we ook verloren. Voetbaltechnisch waren ze een maatje te groot voor ons.’ Ook de Spaanse opponent keek uit naar het duel omdat ze nog nooit tegen een buitenlands team hadden gespeeld. ‘Het was al met al voor iedereen een geweldige ervaring.’ Corenos werd door de president van de club en de burgemeester hartelijk onthaald in Camp d’en Maiol, de thuisbasis van de club met een capaciteit van 1500 toeschouwers. ‘Ondanks de nederlaag was het een hele leerzame wedstrijd’, zegt Pesiwarissa.

Nadat de club weer voet op de winterse Nederlandse bodem had gezet, werd een oefenwedstrijd tegen VVK gespeeld. Tijdens dat duel ontbraken Kevin Pathuis, Kevin Haan, Yur Oosterhof, Arjen Tamsma en Robert van Dijken. De Stadjers kwamen tot twee keer toe op voorsprong door treffers van het spitsenduo Robert Oosterhof (1-0) en Tim van der Molen (2-1). Brian Pattiwael en Jordan Muller scoorden voor Corenos en met iets meer koelbloedigheid van Tim Uil en Brian Pattiwael had er ook nog wel een zege in gezeten. ‘VVK was een prima tegenstander voor ons om onze speelwijze verder te ontwikkelen. We durfden veelvuldig onder de druk van VVK uit te spelen. Dat resulteerde in een aantal mooie combinaties van ons op het middenveld. Verdedigend stonden we ons mannetje, maar tijdens dode spelmomenten moeten we nog alerter worden’, blikt Pesiwarissa terug.

Vervolgens kwam Noordwolde op bezoek, met de nieuwe oefenmeester Marinus Siekman. Na vier minuten brak Brian Pattiwael de score open en daarna was het de beurt aan Jordan Muller. Nadat Joran Knot er 3-0 van had gemaakt, deed Noordwolde iets terug: 3-1. Na de doelwisseling scoorde Knot nog twee keer en na een vlotte combinatie tekende Pattiwael voor de zesde van de avond en daarmee werd de eindstand op 6-1 bepaald. Pesiwarissa was niet alleen tevreden over het resultaat, maar ook over de manier waarop de zege tot stand was gekomen. ‘Ook nu zag je weer dat we van achteruit durven te voetballen en was overduidelijk dat we meer trainingsuren in de benen hadden. Noordwolde had nog maar amper iets kunnen doen. Voor ons waren het twee nuttige wedstrijden. Zaterdag sluiten we de voorbereiding af met een duel tegen Zeester.’

Over de verwachtingen voor de rest van het seizoen zegt Pesiwarissa: ‘We hebben een valse start meegemaakt waarin we drie keer op rij verloren en op de laatste plaats stonden, maar we hebben ons goed herpakt. Vergeleken met vorig seizoen hadden we rond deze tijd met een waslijst aan blessures te maken, dat is nu wel anders. Bovendien zien we dat spelers uit de JO-19 zich goed blijven ontwikkelen op zowel trainingen als in wedstrijden. Het is altijd de vraag hoe clubs uit de winterstop komen. De een blijft de lijn van voor de winter doortrekken, sommigen gaan nu pas punten pakken of laten ze liggen. Wat dat betreft blijven de ploegen in onze klasse aan elkaar gewaagd. Wij trekken lering uit het voorgaande seizoen en gaan nog steeds voor lijfsbehoud.’ Corenos hervat de strijd om de punten op zaterdag 3 februari met de uitwedstrijd tegen Poolster. De Spijksters wonnen bij de start van het seizoen met 0-5 van de Roodeschoolsters.

No Replies to "Marco Pesiwarissa: 'Corenos klaar voor herstart competitie'"