Speeldagenkalender amateurs voor volgend seizoen bekend

Voetbalbond KNVB heeft de speeldagenkalender van de teams in de standaardklassen voor het seizoen 2024/2025 openbaar gemaakt. De reguliere competitie begint in het weekend van 21/22 september van dit jaar en eindigt op 24/25 mei 2025. In de weken voorafgaand aan de competitie staan er in de diverse poules drie bekerwedstrijden geprogrammeerd. Daar wordt op 31 augustus en 1 september een begin mee gemaakt.

Op de speeldagenkalender staan alleen de voetbal- of inhaalmomenten en de vrije weekenden. Indien van toepassing staat aangegeven voor welke fase (of najaars-/voorjaarscompetitie) wedstrijden op het programma komen. De wedstrijdschema’s worden op een later moment uitgewerkt. Deze zullen ruim voor de start van de competities door de KNVB worden ingevuld en gepubliceerd. In de kalenders, zeker van de categorie B (senioren en jeugd), is zo veel mogelijk rekening gehouden met de schoolvakanties. Ook komend seizoen spelen de junioren (O13 t/m O19) vanaf de hoofdklasse en lager in drie fasen. De pupillen (O7 t/m O12) spelen in het komende seizoen volgens het 4-fasemodel.

Er zijn weer heel wat verenigingen die hebben aangegeven dat zij komend seizoen van speeldag gaan veranderen. Het heeft er alle schijn van dat clubs het zaterdagvoetbal heilig hebben verklaard. De zondag lijkt niet meer in trek te zijn en je zou bijna denken dat het voetballen op die dag aan het uitsterven is. Het wisselen van speeldag heeft overigens geen gevolgen voor de huidige competitie. De teams die aan het einde van deze competitie wisselen, strijden gewoon mee om het kampioenschap. Bij het winnen van een periodetitel volgt gewoon deelname aan de nacompetitie. Ook degradatie behoort tot de mogelijkheden. Het niveau dat aan het einde van het huidige seizoen wordt bereikt, wordt meegenomen naar de nieuwe speeldag in het seizoen 2024/2025.

Klik hier om de speeldagenkalender te bekijken.

No Replies to "Speeldagenkalender amateurs voor volgend seizoen bekend"