Farmsum ruim langs zwak spelend Kwiek

Met welke bedoelingen Kwiek naar Farmsum was gekomen om te proberen de plaatselijke helden te kloppen, zal nooit duidelijk worden. Wat de in de winterzon badende toeschouwers voorgeschoteld kregen was niet best. Farmsum wist het duel uiteindelijk wel met 4-0 te winnen en dat was ook wel het minste wat ze konden doen. De bezoekers konden over negentig minuten gezien nog geen anderhalve kans laten noteren.

Gezien de stand op de ranglijst lag het wel in de lijn der verwachtingen dat Farmsum zichzelf naar een overwinning zou voetballen. Het gat tussen beide ploegen bedroeg voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter May uit Groningen vijf punten. Met wat voor spelers de bezoekers de tot nu toe elf behaalde competitiepunten had weten weg te halen, bleef een groot raadsel. Het was bij tijd en wijle armoedig wat men liet zien. Zelfs de meest simpele balbehandelingen gingen de mist in. Terugspelen op de keeper durfden ze maar amper, een pass over tien meter kwam zelden op de goede plek terecht. Doelman Melvin Keizer had het er gemakkelijk mee. Hij hoefde zich gedurende de hele wedstrijd nauwelijks in te spannen. Het duurde zelfs een kwart wedstrijd alvorens Kwiek voor de eerste keer de lijnen van het Farmsumer strafschopgebied van dichtbij zag. Toen was de thuisclub al op voorsprong gekomen. Een steekbal door het centrum van de defensie van Kwiek werd door Robert Veenhuis langs de in het luchtledige graaiende doelman Bram Kikkert geschoten: 1-0. Niet dat het bij de gastheren daarna allemaal koek en ei was, want daarvoor speelde het team van trainer Peter Ernst te matig. Te vaak werd er naar verkeerde oplossingen gezocht, liep de ploeg de ruimtes zelf dicht en zat er bij balbezit veel te weinig beweging in het team. Er werden wel pogingen gedaan om Kwiek vroegtijdig op de knieën te dwingen, maar erg overtuigend ging het allemaal niet en niet zelden leidde dat tot een aantal overtredingen en gele kaarten die je gemakkelijk in de categorie dom kunt plaatsen.

In de regel is het vaak zo dat de tegenstander wel scoort als je het zelf niet doet, maar wie dat bij de bezoekers had moeten doen werd evenmin duidelijk. De gasten konden geen vuist maken en het werd er al helemaal niet beter op toen Tyrone Chotkan er na een klein half uur geblesseerd af moest. Hij werd vervangen door Mark Keizer. In de eerste helft gebeurde er eigenlijk niets noemenswaardigs meer en dus kon men langs de lijn volop napraten over het zaterdagvoetbal.

Na de doelwisseling bleek een van de aanvallers van Kwiek ineens als grensrechter te moeten optreden. Dat de man dat niet gewend was, bleek wel toen scheidsrechter May wilde laten aftrappen en tot de ontdekking kwam dat de vlaggenist aan de verkeerde kant van het veld stond, naast zijn Farmsumer collega. Nadat hij was overgestoken, konden de acteurs aan het tweede bedrijf beginnen. Na een uur spelen werd er eindelijk een goede aanval door Farmsum op de grasmat gelegd. Ruben Stam kreeg het leer aangespeeld, snelde naar de achterlijn en trok het leer vervolgens prima terug op Teun Westerhuis. Die schoot keurig raak en verdubbelde daarmee de marge: 2-0. Nog geen tien minuten later was ook de derde goal een feit. Nu was het Justin Eigenberg die zich op links een weg naar het strafschopgebied van Kwiek baande en Xander Zuur een niet te missen kans bood: 3-0.

Met die goal was de ongelijke strijd wel beslist. Kwiek probeerde het wel, maar verder dan een mislukte voorzet en een slecht geplaatste kopbal kwamen de bezoekers niet. In de 73e minuut wist Farmsum wel weer te scoren. Teun Wessterhuis kreeg recht voor het doel de gelegenheid om uit te halen, maar schoot in eerste instantie niet krachtig genoeg in. De bal rolde in de rebound echter weer voor zijn voeten en dus mocht hij het nog een keer proberen. Nu was het wel raak: 4-0. Raak was het ook voor scheidsrechter May. In een poging van Kwiek om de bal na de treffer richting middenlijn te schieten, trof men de arbiter vol op het hoofd. Die ging door de knieën en had even wat tijd nodig om weer bij zijn positieven te komen. Hij kon uiteindelijk verder. Nadat Farmsum nog enkele riante mogelijkheden had laten liggen om de score verder op te voeren, floot arbiter May voor het laatst en kon de wedstrijd de boeken in worden geschreven om daarna snel te vergeten. Het enige positieve was dat Farmsum er in ieder geval drie punten aan overgehouden had.

* Farmsum – Kwiek 4-0 (1-0). Robert Veenhuis 1-0; Teun Westerhuis 2-0; Xander Zuur 3-0; Teun Westerhuis 4-0.

No Replies to "Farmsum ruim langs zwak spelend Kwiek"