NEC Delfzijl strikt ex-jeugdspeler FC Emmen

De 19-jarige Tyrell Strik gaat de kleuren van NEC Delfzijl verdedigen. De jongeling, die in de jeugd van DVC Appingedam speelde, vertrok zes jaar geleden naar BVO FC Emmen. Daar stroomde hij door naar de O21, maar kwam dit seizoen amper aan spelen toe. Vanaf begin september maakte hij slechts drie keer deel uit van de selectie van de Emmenaren. Strik speelt in de zaal voor Meedhuizen, dat de sprong naar de Topklasse wil maken. In 2017 speelde hij tijdens Eurocup Delfzijl in het team van regionale talenten.

De jongeling was aanvankelijk gestopt met voetbal omdat hij het plezier in het spelletje totaal had verloren. ‘Ik speelde al een poosje met de gedachte om er mee te stoppen, maar heb in eerste instantie besloten om door te zetten. Uiteindelijk heb ik in oktober de knoop doorgehakt en de beslissing genomen om mijn tas in te leveren en te stoppen bij FC Emmen.’ Kort daarna kreeg hij een telefoontje van NEC Delfzijl met de vraag of hij open stond voor een gesprek. ‘Ik heb dat gedaan, trainde een paar keer mee en heb de club toen verteld dat ik even rust wilde om te bepalen of ik wel verder wilde in het voetbal.’ Na een korte bedenktijd besloot Strik de draad weer op te pakken. De contacten met de club en het feit dat een aantal vrienden ook bij NEC spelen, hebben hem kennelijk weer het plezier in het spelletje teruggegeven. ‘Dit is voor mij de juiste keuze. Mede door het contact met de trainer, de interesse in mij als mens en voetballer en de jongens die er spelen’, aldus Strik.

Volgens oefenmeester Roy Kamps is Strik een speler die goed in zijn toch al jonge selectie past en zeker een versterking is. ‘Ik had hem al wel eens vaker bij de club gezien en heb hem als een leuke jongen leren kennen die heel goed bij onze selectie zou passen. Toen ik merkte dat hij bij FC Emmen weg wilde, kwamen we opnieuw in contact. Dat contact is gebleven, ook toen hij even tijd wilde om er over na te denken. Ik ben blij dat hij uiteindelijk heeft toegestemd. Hij is niet alleen een aanwinst vanwege zijn voetballend vermogen, maar ook als mens komt hij goed over. Dit soort jongens zijn leergierig en daar mag ik graag mee werken. Ik ben blij dat zijn overschrijving is gelukt. Hij is per direct speelgerechtigd voor ons.’

No Replies to "NEC Delfzijl strikt ex-jeugdspeler FC Emmen"