Simpele zege Noordwolde op hoogvlieger Niekerk

Noordwolde had in de aanloop naar de hervatting van de competitie nog een flinke oefentik (6-1) op de neus gekregen van Corenos en dus werd er met enige zorg naar de thuiswedstrijd tegen het op de derde plaats bivakkerende Niekerk gekeken. Daar was geen enkele reden voor, want het team van de bij de geelzwarten debuterende oefenmeester Marinus Siekman stuurde de opponent met een overduidelijke 4-1 nederlaag naar huis.

Voor de winterstop gaf trainer Elsin Yilmaz de clubleiding van Noordwolde te kennen dat hij vanwege omstandigheden het seizoen niet bij de geelzwarten vol zou maken. En dus moest er in allerijl een vervanger worden gezocht. Die vond men in Marinus Siekman. Geen onbekende op het Noordwolder complex, maar wel iemand die in een situatie terecht kwam dat hij zichzelf in het diepe smeet. ‘Het is altijd maar afwachten hoe zoiets uitpakt, maar ik moet zeggen dat de jongens zich prima hebben geweerd’, sprak Siekman na afloop van de wedstrijd. Hij zag zijn team binnen een tijdsbestek van vijf minuten op voorsprong komen door een fraaie treffer van Dannick Meima. Hij krulde een corner bij de verste paal binnen, zonder dat er ook maar een speler aan wist te komen: 1-0. Niekerk had in de periode na die snelle treffer niets in de melk te brokkelen tegen het gretig spelende Noordwolde, dat kennelijk van plan was om de nieuwbakken coach een passend welkomstgeschenk aan te bieden.

Noordwolde leek het licht te hebben gezien en draaide de duimschroeven meteen aan. Na ruim een kwart wedstrijd werd de marge verdubbeld. Nu was het Jesse Hijlkema die het net wist te vinden: 2-0. Niekerk stond er bij en keek er naar. De gasten werden op het gebied van inzet en beleving ruimschoots geklopt. Met de verkregen voorsprong gingen beide teams de kleedkamer in. De verwachting was dat Niekerk de druk wel zou opvoeren, maar in plaats daarvan liep Noordwolde verder uit. Het was andermaal Jesse Hijlkema die zich trefzeker toonde: 3-0. De bezoekers gooiden daarna het roer wat om en probeerden meer grip op het middenveld te krijgen. Dat lukte en leidde in de 68e minuut zowaar tot een treffer van Brian Wiersma die doelman Lennart Havinga het nakijken gaf: 3-1. Even mocht Niekerk de hoop koesteren dat er wellicht toch nog een goed resultaat mogelijk was, maar toen Jesse Hijlkema opnieuw raak mikte (4-1) was het pleit definitief in het voordeel van Noordwolde beslecht. Niet alleen tot vreugde van de drievoudig doelpuntenmaker en zijn teamgenoten, maar ook die van coach Marinus Siekman. Die kon zich nog herinneren dat hij twaalf jaar geleden als interim toenmalig coach Jan Potma kwam vervangen. Destijds won Noordwolde het eerstvolgende duel met 1-4 van Onstwedder Boys. Nu verving hij Yilmaz en kwamen dezelfde cijfers op het bord te staan.

Marinus Siekman (Noordwolde): ‘Als er iets te halen viel, dan was het vandaag. We hebben Niekerk geen enkele mogelijkheid gelaten om ook maar te denken dat ze ons een hak zouden kunnen zetten. De jongens hebben eigenlijk vergeten zichzelf nog ruimer te belonen. Een hogere uitslag zat er namelijk wel in. Desondanks wil ik de ploeg complimenteren met de prestatie. Ze hebben het voorbeeldig gedaan. Dit biedt perspectief voor de komende weken.’

* Noordwolde – Niekerk 4-1 (2-0). Dannick Meima 1-0; Jesse Hijlkema 2-0; Jesse Hijlkema 3-0; Brian Wiersma 3-1; Jesse Hijlkema 4-1.

No Replies to "Simpele zege Noordwolde op hoogvlieger Niekerk"