Droom komt uit voor 11-jarige Ghilaisha Buurmeijer

De 11-jarige Ghilaisha Buurmeijer uit Appingedam had twee wensen en dat was net als haar moeder Anna Ekema wereldkampioen worden en de zwarte band behalen. Wereldkampioen taekwon-do werd ze vorig jaar al en daar heeft ze nu dus ook de zwarte band aan toe weten te voegen. Het examen dat werd afgenomen door Jan en Anna Ekema en om de onafhankelijkheid te waarborgen werd Ezra Oorlog aan de examencommissie toegevoegd.

Ghilaisha scoorde op alle onderdelen een dikke voldoende. Ze blonk vooral uit in de onderdelen zelfverdediging, springtechnieken, breektesten en een les verzorgen aan haar eigen groep. Het laatste is best wel moeilijk voor iemand van haar leeftijd, maar ze had er geen problemen mee en stond als een volwassene voor de groep. Het duurde even voordat haar diploma uit Engeland was gearriveerd, maar uiteindelijk kon de jeugdige Buurmeijer deze bij sponsor NIVI in ontvangst nemen. Ook Jan en Anna Ekema ontvingen een diploma voor respectievelijk de 8e en 7e Dan. Ook broer Ghilano (1e Dan) en oom Henderik Ekema (5e Dan) beoefenen taekwon-do met veel plezier en prima resultaten. Hier is dus sprake van een echte taekwon-do familie. Op bovenstaande foto de drie kersvers gediplomeerden.

No Replies to "Droom komt uit voor 11-jarige Ghilaisha Buurmeijer"