SC Loppersum pakt winst op bezoek bij HFC ’15

SC Loppersum heeft zichzelf een prima dienst bewezen door bij de herstart van de competitie meteen drie punten in de knip te steken. Het team van trainer Heiko van den Berg wist thuisclub HFC ’15 met 1-2 te kloppen. Koploper Helpman liet twee dure punten liggen in de uitwedstrijd tegen Aduard 2000. De Lopsters bevinden zich nu in de situatie dat ze dinsdag bij winst op Mamio de koppositie in 3C kunnen overnemen.

Het is vaak even afwachten hoe een ploeg de winterstop door komt. Op het natuurgras van de club uit Hoogkerk liet SC Loppersum in ieder geval zien dat ze zich niet zomaar zouden laten aftroeven. Sterker nog, binnen een tijdsbestek van vier minuten was het Diederik Dijk die de gasten op voorsprong wist te zetten: 0-1. Het spel was daarmee wel op de wagen gezet. Erg veel plezier beleefden de bezoekers niet aan de goal, want vijf minuten na de openingstreffer was de achterstand al weer weggepoetst. Doelman Marvin Hoeksema kreeg een onhoudbare pegel om zijn oren en daarmee stond het weer gelijk: 1-1. In het geheel niet geschrokken van deze tegenslag, trok SC Loppersum andermaal richting strafschopgebied van de gastheren en er was amper een kwartier gespeeld of de bal lag opnieuw in het doel van HFC ’15. Nu was het Tim Maneschijn die zich liet bejubelen: 1-2. Een veelbelovende opening van een wedstrijd waarin voor beide teams wel wat op het spel stond. De Lopsters willen bovenin mee blijven doen en de gastheren moeten alle zeilen bijzetten om uit de onderste regionen weg te komen.

Na het voor de voetballiefhebbers lekkere kwartier had HFC ’15 meer balbezit, maar wisten ze de spitsen zelden te bereiken. SC Loppersum daarentegen kwam er regelmatig uit en probeerde druk te zetten op de vaak onzeker ogende defensie van de thuisclub. De gasten verzuimden om nog voor de thee de 1-3 te maken en daardoor bleef de spanning vol op het duel staan. Toen er van doel was gewisseld voerde HFC ’15 de druk op. Er ontstonden wat kansen en situaties waarin het er voor SC Loppersum erg dreigend uit zag. Aan de andere kant probeerde het team van trainer Heiko van den Berg met een goed uitgevoerde counter de voorsprong uit te breiden. Die werden echter niet goed uitgespeeld en dus kwamen ook de bezoekers niet tot scoren. Vlak voor tijd hadden de Lopsters over geluk niet te klagen toen HFC ’15 de bal op de paal mikte. Ze kwamen met de schrik vrij en konden uiteindelijk de overwinning omarmen.

Heiko van den Berg (SC Loppersum): ‘Op het laatst hadden we nog even geluk, maar over het algemeen kunnen we natuurlijk wel tevreden zijn. Dit is een prima resultaat dat we hebben behaald door collectief hard werken. Als we nu Mamio nog weten te kloppen hebben we in ieder geval een prima herstart van de competitie.’

No Replies to "SC Loppersum pakt winst op bezoek bij HFC '15"