Bedum maakt zich op voor 14e editie Winterloop

De veertiende editie van de Bedumer Winterloop staat weer voor de deur. Een evenement dat niet meer weg te denken is in Bedum. Het belooft volgens initiator Klaes Hoekstra een week vol gevarieerde activiteiten voor jong en oud te worden. Allemaal met het doel om bij te dragen aan het UMCG Kanker Researchfonds, wat daar gaat de opbrengst van de Winterloop ook dit jaar naar toe.

Dit jaar kunnen deelnemers en bezoekers genieten van een gevarieerd programma met activiteiten voor jong en oud. Van sportevenementen tot culturele voorstellingen en liefdadigheidsacties. De opbrengst van de Bedumer Winterloop zal, net zoals in voorgaande jaren, worden geschonken aan het UMCG Kanker Researchfonds. Dat zet zich in voor het verbeteren van behandelingen, het begrijpen van kanker en het verhogen van de levenskwaliteit van de patiënten. De eerste activiteit had zondag een spinning marathon moeten zijn, maar deze moest door diverse omstandigheden worden afgeblazen.

‘Door het grote enthousiasme en de inzet van ons team, de vele vrijwilligers en onze sponsoren gaan wij er weer een spectaculaire week van maken. Wij gaan dit met elkaar beleven en het beloofd weer een bijzondere week te worden. Samen hebben wij maar één doel voor ogen en dat is kanker de wereld uit’, zegt aanjager Klaes Hoekstra. ‘Het is een ziekte die ons allen raakt. De afgelopen maanden heb ik van diverse mensen gehoord in ons dorp dat zij deze ingrijpende diagnose hebben gekregen van hun arts. Iedere keer schrik je toch weer want het verandert niet alleen je eigen leven, maar ook dat van iedereen uit je omgeving. Dat is iets waar wij vaker bij stil zouden moeten staan.’

Zoals bekend is de Winterloop gestart als sponsorloop waarbij iedereen kan meedoen, want je kunt wandelen of hardlopen. Iedereen bepaalt zelf hoe hij of zij zich vijfenveertig minuten inzet voor kanker. Elke deelnemer probeert zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen en maakt hiervoor gebruik van de sponsorlijsten die verkrijgbaar zijn bij bakkerij Hoekstra of zijn te downloaden op de website van de Bedumer Winterloop. Inmiddels is de Winterloop uitgegroeid tot een volledige evenementenweek. Er is gezorgd voor een prachtig programma met voor iedere doelgroep leuke items. Een overzicht van het programma en de tijden vind je op onze website www.bedumerwinterloop.nl of Facebook/Instagram pagina.

De Winterloop wandeltocht op zaterdag over een afstand van 12,5 of 22 kilometer bleek de afgelopen jaren een groot succes en deze mag dus zeker niet ontbreken. Tijdens de lange tocht zijn er enkele interessante en smakelijke stops gepland. De start van de 22 kilometer is om 8.30 uur. Deelnemers aan de 12,5 kilometer vertrekken om 10.15 uur. Inschrijven en start vinden plaats vanuit de feesttent op het Versplein.

Het gezamenlijke concert van Wilhelmina, Patrimonium en Heman beleeft ook zijn tweede editie, nadat vorig jaar bleek dat dit een groot succes was. Nieuw dit jaar is de bingo op vrijdag 2 februari om 19.00 uur in de tent en de gezellige pubquiz op de zaterdag om 18.00 uur. Tot slot ontbreken de muzikale toppers als Melrose, de Steernvangers, piratenkoor Doekegat en de Hollandse avond met deejay Alexander van Dellen niet op het programma. Er is dus voor elk wat wils.

‘De saamhorigheid voor dit evenement is bijzonder en indrukwekkend. Samen gaan wij er weer een prachtige week van maken met naar wij hopen een geweldig resultaat’, aldus Hoekstra. Men begon in 2011 met een bedrag van 13.053 euro. Het afgelopen jaar was de Winterloop goed voor een bedrag van 85.000 euro. In de voorgaande twaalf edities werd er totaal maar liefst 714.837.50 euro opgehaald. Wat de opbrengst nu gaat worden? Klaes Hoekstra, die altijd als bakker door het leven zal gaan maar dat al een poosje niet meer is, zegt blij te zijn met iedere euro. ‘Maar ik hoop en verwacht dat we dit jaar ook weer de ton mogen aanraken’, blikt hij optimistisch vooruit.

No Replies to "Bedum maakt zich op voor 14e editie Winterloop"