Bestuur SV Bedum vindt besluit Stoepman ‘teleurstellend’

Tweedeklasser SV Bedum heeft iets met trainers, zoveel is wel duidelijk na het plotselinge opstappen van Leudi Stoepman. Hij besloot per direct te stoppen nadat zijn team voor de elfde keer op rij onderuit was gegaan. Een vertrouwensbreuk tussen het bestuur en de oefenmeester wordt in de media als voornaamste oorzaak genoemd voor het vertrek van Stoepman. In een verklaring laat de clubleiding weten het besluit van de trainer ‘teleurstellend’ te vinden.

Stoepman nam het stuurwiel over van Robbie Wentink, die op zijn beurt Gert van Duinen afloste. Die kwam in coronatijd als tussenpaus naar Bedum nadat Remy van der Wal halverwege zijn vierde seizoen besloot te stoppen omdat, zoals de officiële lezing destijds luidde, het voor de coach steeds moelijker werd om privé en club datgene te geven wat ze verdienden. In het geval van Wentink, twee seizoenen actief in Bedum, bleven er ook nog wel wat open eindjes over. ‘Voor de club is het beter dat ik niet reageer. Ik geef teveel om de vereniging om er slecht over te praten’, liet de coach zich ontvallen nadat bekend was gemaakt dat SV Bedum op zoek zou gaan naar een andere coach. Er werd destijds gesuggereerd dat een mislukte flirt met HZVV hem niet door het bestuur in dank zou zijn afgenomen. Wentink zegt nu dat zijn afscheid te maken had met het feit dat er ‘een verschil in visie’ bestond. En nu wordt SV Bedum dus met het probleem opgezadeld dat Stoepman na een half seizoen zijn biezen heeft gepakt. Hij is zelf niet voor commentaar bereikbaar, maar ondertussen sijpelde er al wel wat meer door over het plotselinge opstappen van de hoofdcoach. Er zou achter zijn rug om met meer ervaren spelers uit andere teams zijn gesproken. Zij zouden zijn gepolst over een mogelijke, tijdelijke terugkeer in de hoofdmacht in wat misschien wel een laatste, ultieme poging moet worden om het vege lijf te redden. Die zou dan onder leiding van huidig assistent Gerben Wollerich gestalte moeten krijgen.

Voorzitter Jan-Jurjen Timmer vertelt niet te weten waar die beweringen vandaan komen, maar dat ze ‘onjuist’ zijn en ‘niet bij het bestuur geverifieerd.’ Hij zegt verder dat er wel met meerdere oud-spelers van het eerste elftal, nu actief in het vijfde elftal van de Bedumers, is gesproken over eventuele ondersteuning omdat het langer wachten is op de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers en om meer ervaring in het jonge team te krijgen. ‘Maar dat is pas gebeurd nadat er overleg is geweest tussen de technische commissie en de hoofdtrainer’, aldus de preses. Hij zegt dat Gerben Wollerich deze week de trainingen voor zijn rekening neemt, maar dat nog niet duidelijk is wie er zaterdag als eindverantwoordelijke op de bank zit. Bij het bestuur is volgens hem ook niet bekend waar de term ‘vertrouwensbreuk’ vandaan komt waarover gesproken wordt. Voor de rest verwijst Timmer naar de officiële verklaring van het bestuur. Daarin staat het volgende;

‘Afgelopen zaterdag, na de verloren uitwedstrijd tegen Drenthina, heeft hoofdtrainer Leudi Stoepman bij het bestuur aangegeven per direct te stoppen. Na meerdere gesprekken in de afgelopen weken kwam zijn bericht toch nog onverwacht. Het bestuur vindt zijn besluit teleurstellend, maar respecteert deze wel. Ondanks de moeilijke situatie waarin hij met zijn elftal zat, bleef hij tot voor kort gemotiveerd om het seizoen tot een goed einde te brengen. Wij wensen Leudi alle goeds voor de toekomst. Op hele korte termijn gaat het bestuur zich beraden hoe het seizoen af gemaakt zal worden. Met de technische commissie en de staf wordt bekeken wat een passende oplossing zal zijn.’

Die passende en voor de hand liggende oplossing was er vrij snel en kwam ook niet erg onverwacht uit de lucht vallen. De club kwam bij assistent-trainer Gerben Wollerich terecht. Hij zal vanuit de technische commissie en de rest van de staf ondersteund worden. ‘Gerben kent de spelersgroep en heeft zich bereid verklaart om deze uitdaging aan te gaan. Het bestuur en de technische commissie hebben het volste vertrouwen dat Gerben met de hulp vanuit de TC er een mooie tweede seizoenshelft van gaan maken samen met de rest van de staf’, luidt de mededeling van het bestuur.

Komend weekeinde speelt SV Bedum op eigen veld tegen vv Groningen. De huidige hekkensluiter van de 2e Klasse J wist aan het begin van het seizoen nog met 1-5 van de Stadjers te winnen. Die kwamen daarna nog tot winst in het duel met Grijpskerk, maar gingen in de acht wedstrijden die volgden eveneens onderuit. VV Groningen heeft nu zes punten op het conto staan. Als SV Bedum zich nog ergens aan vast wil klampen, dan geldt zaterdag maar één ding en dat is winnen.

No Replies to "Bestuur SV Bedum vindt besluit Stoepman 'teleurstellend'"