SV Bedum haalt te weinig uit degradatiekraker

SV Bedum is er met de kersverse hoofdcoach Gerben Wollerich niet in geslaagd om de tweede ontmoeting met VV Groningen ook in winst om te zetten. Tijdens de seizoensouverture wonnen de paarshemden afgetekend met 1-5 van de Stadjers. Dat waren toen de eerste en meteen laatste punten die men in Bedumer kring kon omarmen. In de navolgende elf wedstrijden werden louter nederlagen geleden. Na een bewogen week waarin trainer Leudi Stoepman en elftalleider Richard Ahlers besloten op te stappen, was de opdracht duidelijk. Een driepunter moest en zou er komen. Die leek er lange tijd ook wel in te zitten, maar in de 94e minuut kreeg SV Bedum het deksel op de neus en hadden de bezoekers een remise (2-2) te pakken. En dat was precies wat ze wilden. Zuur voor de thuisclub, omdat men een handvol kansen had laten liggen om de winst naar zich toe te trekken.

Er was heel wat te doen geweest rondom het vertrek van Stoepman en daar ging het ook op het winderige sportpark in Bedum nog altijd over op het moment dat de aftrap al had plaatsgevonden. En zoals altijd wist iedereen langs de kant hoe het allemaal gegaan was. Feit was in ieder geval dat een aantal oudgedienden vanuit het vijfde elftal weer naar de hoofdmacht was getransfereerd. Onder hen de nog niet spelende Roy Mertens en de in de basis startende Nigel Bakker, Stijn Hekstra Jaimie Walstra en Bart Apotheker. Zij moeten de rest van het team in de tweede helft van het seizoen op sleeptouw nemen. Allemaal in een poging om te kijken of het vege lijf nog gered kan worden. In Bedum hebben ze daar wel vertrouwen in. Het was in het eerste kwart van het duel in ieder geval wel duidelijk wat de bedoelingen van SV Bedum waren. Een snelle goal moest er komen en behoorde ook zeker tot de mogelijkheden. Twan Ahlers was de eerste die voor de neus van goalie Melvin Buurlage opdook, maar wist de bal niet te controleren.

De sluitpost moest niet veel later al zijn talenten gebruiken om een schot van Stijn Hekstra onschadelijk te maken en deed dat stijlvol. In de 9e minuut was het VVG-er Rutger Bronkema die bijna zijn eigen doelman passeerde en pogingen van Thijs Boer en Twan Ahlers misten eveneens doel. Het waren meer dan volgroeide mogelijkheden die echter onbenut bleven. En zoals zo vaak valt de goal dan wel aan de andere kant. Dat was nu niet anders. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld kwam bij aanvoerder Davy Wilkens terecht die zich goed vrij draaide en doelman Jorrik Smink wist te verrassen: 0-1. Het was notabene de eerste keer dat de gasten voor zijn domein wisten op te duiken. Niet veel later pareerde hij een inzet van Yassine Yettefti en dus kwam SV Bedum daar goed weg. De meer dan verdiende gelijkmaker zou er toch komen. Verdediger Edwin Gross en keeper Melvin Buurlage wisten van elkaar niet wie de bal zou opruimen en vervolgens was het Twan Ahlers die dankbaar profiteerde: 1-1. Met nog een minuut of vijf te gaan in het eerste bedrijf kregen de gastheren een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Stef Klugkist transporteerde het leer naar de rechterkant van het veld waar Jaimie Walstra het leer ontving en Klugkist opnieuw aanspeelde. Diens uithaal werd op een katachtige manier door goalie Melvin Buurlage uit de bedreigde hoek getikt. Daarmee had hij zijn misser van even eerder wel weer goed gemaakt en het zou nog wel een paar keer gebeuren dat hij zijn ploeg op de been wist te houden.

Na de doelwisseling probeerde SV Bedum de duimschroeven meteen weer aan te draaien. Een pegel van de goed spelende en zeer bedrijvige Milan Smit verdween via de knuisten van de keeper over het doel van VVG, dat vervolgens verdediger Roy Ruitenberg een poging zag doen om zijn eigen doelman de stuipen op het lijf te jagen. Het gebeurde in een fase waarin SV Bedum nadrukkelijk op jacht was naar een tweede goal, maar het niet voorelkaar kreeg om de Stadse muur omver te kegelen. Na een uur spelen was er aan beide kanten al druk gewisseld. Aan de zijde van de gastheren wist men deksels goed dat een gelijkspel hen niet verder zou helpen en bij de bezoekers leek het besef door te dringen dat er misschien wel meer te halen zou zijn dan een remise. Het waren de paarshemden die het nylon als eerste weer in beweging wisten te krijgen. Aanvoerder Robin ten Kate liet vanaf rechts een voorzet van zijn voet vertrekken die door Twan Ahlers binnen werd gelopen. Even waren er protesten omdat VVG meende dat Ahlers buitenspel zou hebben gestaan, maar scheidsrechter Jan de Jong kende de treffer toe: 2-1. Met wat meer scherpte had SV Bedum de tegenstander in de periode na de goal nog veel meer pijn kunnen doen. Zo liet invaller Thijs Kooi een uitgelezen mogelijkheid liggen om een graantje mee te pikken. Zijn inzet had tussen de palen door gemoeten, maar doelman Melvin Buurlage lag weer eens een keer dwars.

Twan Ahlers had een hattrick op zijn schoen en dacht die met een schitterende omhaal gestalte te geven, maar vergat de bal te raken. De tijd tikte tergend langzaam weg en VVG begon steeds hoger druk te zetten om in ieder geval nog een punt mee te kunnen nemen. Een van die pogingen liep spaak en vervolgens werd Thijs Kooi op avontuur gestuurd. De tot aan de middenlijn opgelopen doelman Melvin Buurlage tikte hem aan, maar kreeg Kooi niet van zijn sokkel. Die had een leeg doel voor zich en de beslissende treffer op de schoen. De bal verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. SV Bedum moest vervolgens alles in het werk stellen om dan maar de krappe voorsprong over de streep te trekken. Zoals het echter vaak gaat met geplaagde ploegen, mocht dat niet zo zijn. In de 94e minuut mocht VVG links van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Alles en iedereen van de Stadjers dook in het Bedumer strafschopgebied op in de hoop dat de bal goed zou vallen. Het speeltuig werd door Davy Wilkens ingebracht en in eerste instantie nog met gevaar voor eigen leven door doelwachter Jorrik Smink half weggewerkt. Het leer viel echter voor de voeten van invaller Harold Rosheuvel, die de knikker niet eens vol raakte, maar wel met een fraaie curve precies onder de lat zag binnenvallen: 2-2. Nog geen minuut later floot de onpartijdige voor de laatste keer. De teleurstelling was aan Bedumer zijde zichtbaar aanwezig, de vreugde van vv Groningen niet minder.

Gerben Wollerich (SV Bedum): ‘We waren er zo dichtbij. We hadden er op de bank alle vertrouwen in dat we de punten in eigen huis zouden houden en dat had ook gemoeten. De kansen daarvoor waren er voldoende. Dit is zo ongelofelijk zuur voor het team. We hebben helemaal niets aan een remise, omdat we niet dichter bij vv Groningen zijn gekomen en dat was toch wel de opzet. Maar goed, we kunnen er niets meer aan veranderen. Komend weekeinde doen we een nieuwe poging om tot succes te komen.’

Mustafe Ahmed (vv Groningen): ‘We zijn hier voor een resultaat gekomen en op voorhand had ik meteen voor een remise getekend. Thuis hebben we geflatteerd verloren, dus hadden we nog wel wat recht te zetten. Het is jammer dat we SV Bedum de gelijkmaker in de schoot hebben geworpen, maar aan de andere kant kan ik mijn doelman ook niet veel kwalijk nemen. Hij heeft ons een aantal keren knap overeind weten te houden. Toen SV Bedum het duel niet wilde beslissen, bleven we hoop houden en hebben we uiteindelijk nog weten te scoren. Wat ze ook roepen in Bedum, wij zijn blij met het punt en ik ben van mening dat dit ook een terechte uitlag is.’

* SV Bedum – vv Groningen 2-2 (1-1). Davy Wilkens 0-1; Twan Ahlers 1-1; Twan Ahlers 2-1; Harold Rosheuvel 2-2.

No Replies to "SV Bedum haalt te weinig uit degradatiekraker"