14e Bedumer Winterloop nu al goed voor 101.523,53 euro

Alles zat mee tijdens de 14e editie van de Bedumer Winterloop. Het evenement waar men in Bedum ieder jaar weer naar uit kijkt en opgezet is ter ondersteuning van het UMCG Kanker Research Fonds. Aan het einde van een drukke week vol activiteiten kon zaterdag bekend worden gemakt dat het voorlopige bedrag de ton weer was overschreden. ‘We komen nu al uit op 101.523,53 euro’, liet een breed glimlachende Klaes Hoekstra weten van de Stichting Bedumer Winterloop. Het evenement dat aan zijn brein is ontsproten, valt niet meer weg te denken uit de Bedumer samenleving, die massaal op de been was gekomen om de grote finale op en rond het Versplein bij te wonen.

‘Wat was het een prachtig evenement met een geweldig resultaat als gevolg. Dit vervult het hele team met blijdschap, trots en dankbaarheid. Daarnaast hebben de inwoners ook nu weer een grote saamhorigheid laten zien en verbind dit evenement de mensen. Daar zijn wij minstens net zo trots op, aldus Hoekstra. Het weer was, ode harde wind na, goed te noemen. Met name voor de wandelaars, lopers en toeschouwers. Veel mensen hebben ook kennis kunnen maken met nieuwe initiatieven zoals de bingo en het Winterloop Klaverjastoernooi.

Verder waren er uiteraard veel sportieve evenementen zoals de acties van de leefstijlfabriek van Sybren van der Meer, de Bedumer Swimchallenge van Aqua Bedum, de volleybalmarathon van de jonge meiden van DIO Ma1 en het Specialfit kickboksen van Niels van Os. Ook het bijzondere concert van de harmonieorkesten Wilhelmina en Patrimonium, brassband Heman en het Shantykoor Doekegat mogen niet onvermeld blijven. Daarnaast waren er nog vele particuliere initiatieven en acties van bedrijven. Hoekstra: ‘Grote klasse dat jullie je allemaal zo hebben ingezet voor de Winterloop. Afgelopen week hebben wij kunnen horen dat er een toename is in het aantal kankergevallen, daarom blijft onderzoek naar kanker nodig. Iedere euro is welkom.’

Wie de voorzitter en aanjager zeker ook wil bedanken zijn de sponsoren, vrijwilligers en bedrijven. ‘Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Geen organisatie kan zonder, dus grote waardering daarvoor. Trots ben ik zeker ook op mijn team. Wat een onvermoeibaar enthousiasme en inzet hebben zij gedurende de afgelopen maanden getoond. Wij zien uit naar de editie van 2025. Dat wordt ons derde lustrum. Daar gaan wij vast en zeker weer wat moois van maken. Zo snel als het hele evenement werd opgebouwd, zo snel was de rust ook weer in het dorp teruggekeerd. Een betrekkelijke rust, want op de achtergrond zal de Winterloop nog wel een poosje voort blijven gaan en dus kan er ook nog niet gezegd worden wat het definitieve eindbedrag gaat worden. ‘Dat hopen we over een aantal weken te kunnen doen. Er komt nog via wat kanalen geld binnen’, aldus Hoekstra. Een dag na het evenement zegt hij dat hij en zijn team er wel even doorheen zitten nu. En toch kan de voormalige bakker het niet nalaten om even terug te kijken. ‘Je wordt in een periode voor de loop en tijdens het evenement min of meer geleefd. Nu zit ik heerlijk op de bank na te genieten van alles wat er over de Winterloop wordt gezegd en geschreven. Het blijft gewoon fantastisch om te doen.’

No Replies to "14e Bedumer Winterloop nu al goed voor 101.523,53 euro"