Hard werkend Siddeburen klopt PJC

Dat Siddeburen de thuiswedstrijd tegen PJC winnend zou afsluiten, werd al vrij snel duidelijk op het sportpark Ewensborg. De gastheren deden er echter veel te lang over om in het kansrijke treffen afstand van de Pekelders te nemen. Uiteindelijk zegevierde het team van trainer Bert Brugge met 3-0 en op die overwinning viel niets af te dingen. De gasten wisten er namelijk maar weinig tegenover te zetten.

Voor een schoonheidsprijs zou het duel zeker niet in aanmerking komen en dat gold evenzeer voor het veld. Dat was ontzettend hobbelig, waardoor de acteurs de grootste moeite hadden om de bal aan de voet te houden. Binnen zestig seconden had het zomaar 1-0 kunnen staan, maar doelman Ricardo Buitelaar wist zijn domein vooralsnog schoon te houden. Dat zou hij niet lang weten vol te houden. Na negen minuten voetballen ging Siddeburen er op rechts vandoor. De aanval leek op niets uit te lopen, maar het leer belandde op links bij Jelmer de Weerd, die zich geen seconde bedacht en het speeltuig tegendraads binnen schoot: 1-0. Een opsteker van jewelste voor de thuisclub, die aanzienlijk meer agressiviteit in het spel wist te leggen dan PJC. De Pekelders moeten het niet van werkvoetbal hebben, maar dat werd deze middag wel vereist. Drie minuten na de openingstreffer leek Jur Bontjer dicht bij de gelijkmaker te zijn. Al glijdend wist hij de paal te raken, maar vervolgens graaide doelman Thomas Hartman de bal voor alle bewegende benen weg. Het was een van de weinig keren dat de gasten in aanvallend opzicht iets lieten zien. Het bleef bij wat halve kansen door onachtzaamheden in de Siddebuurster defensie.

Na een half uur spelen wilden de gastheren een strafschop omdat Matthijs Hensens het doel van Buitelaar onder vuur wilde nemen, maar zijn poging geblokt zag worden. Scheidsrechter Stegers uit Stadskanaal stond er echter met de neus bovenop en oordeelde dat er niets aan de hand was. In het verdere verloop van de eerste helft toonde Siddeburen veel goede wil, maar speelde het te onrustig en liep het teveel met de bal in plaats van het ronde ding het werk te laten doen. Op de valreep van het rustsignaal kregen de gastheren desondanks een enorme kans om de marge te verdubbelen. Gialt Faber leek op links een voorzet in gedachten te hebben maar zag het speeltuig tot zijn niet geringe verbazing op de lat belanden. In de rebound had Rik Moesker alsnog kunnen scoren, maar ook nu moest dat kennelijk allemaal veel te gehaast. De bal verdween ver naast het domein van Buitelaar.

Omdat het bij het begin van de tweede helft nog maar 1-0 stond, bleef het oppassen voor Siddeburen. Gek genoeg bleek PJC niet in staat om ook maar een vuist te maken. Het had er alle schijn van dat de fut er na vijfenveertig minuten al uit was. De linies van de gaten kwamen steeds verder uit elkaar te liggen en de Siddebuursters doken gretig in de gaten die de Pekelders lieten vallen. Er ontstonden heel wat mogelijkheden om PJC een beroerde middag te bezorgen, maar op de een of andere manier lukte het aanvankelijk niet om de bal binnen te schuiven. Uiteindelijk mocht de thuisclub invaller Max Bulthuis nog dankbaar zijn dat hij aanvaller Harold Hut flink dwars zat, anders zou het uit een van de schaarse mogelijkheden van de gaten zomaar gelijk kunnen staan.

Nadat Gialt Faber via keeper en paal een volgende mogelijkheid de mist in had zien gaan, was het in de 76e minuut wel raak. Na een voorzet van Faber ramde Ramon Moesker de bal achter de vergeefs graaiende goalie Buitelaar: 2-0. Op dat moment was het wel gedaan met PJC, dat niet meer bij machte was om de tegenstander conditioneel te belopen. Voor Faber was de koek nog niet op, want in de 91e minuut mocht hij een corner nemen en alsof het allemaal nog niet erg genoeg was voor PJC, veegde de doelman de bal niet weg maar over de eigen doellijn: 3-0. Siddeburen had wat het wilde en dat was ook minimaal verdiend, maar vergat wel met grotere cijfers te winnen. PJC leek voor de rust nog wel uit de voeten te kunnen, maar zakte in het tweede bedrijf ver weg.

* Siddeburen – PJC 3-0 (1-0). Jelmer de Weerd 1-0; Ramon Moesker 2-0; Ricardo Buitelaar (eigen doel) 3-0.

No Replies to "Hard werkend Siddeburen klopt PJC"