Vijfdeklasser GEO weet weer wat winnen is

Het heeft even geduurd, maar het Garmerwolder GEO mocht eindelijk weer eens het zoet van de overwinning proeven. Op het eigen veld werd Asser Boys met een 1-0 nederlaag geconfronteerd. Mar wat nog mooier was, was dat de gemeente Groningen het probleem van de drainage had weten op te lossen, waardoor het speelveld er tenminste weer redelijk bij lag.

De laatste wedstrijd die het team van trainer Leendert Nieborg op het eigen sportpark had gespeeld, dateerde van begin november. Toen werd er met7-0 van Oosterparkers gewonnen. Voorafgaande aan de wedstrijd tegen de Drenten werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Wim den Enting, oud-leider en verzorger van de club. In vergelijking met een week eerder stond er een duidelijk ander GEO in het veld. Of een en ander het gevolg was van het groepsgesprek dat was gevoerd of de terugkeer van enkele belangrijke spelers, waaronder aanvoerder Tim van de Belt en Rolf van der Tuuk, werd niet duidelijk. Het was in ieder geval opvallend hoe GEO in de wedstrijd stond. De uitwedstrijd in Assen was eerder dit seizoen met 2-0 verloren gegaan, dus zouden revanchegevoelens ook nog een rol hebben kunnen spelen. GEO begon in ieder geval zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Daar waar het vorige week nog een beetje onsamenhangend was, werd Asser Boys geen grote kansen gegund. Verdedigend stond het als een huis bij de gastheren.

De eerste noemenswaardige actie was in de 11e minuut voor Asser Boys. Een vrije trap belandde net naast het doel van Remco Been. De grootste kans van de eerste helft was voor Alex Sarfo. Hij kwam oog in oog te staan met de keeper van de gasten, maar wist deze grote kans niet te benutten. De eerste redding van de wedstrijd en tevens laatste voor Remco Been was in de 24e minuut. Een afstandsschot kon hij makkelijk over het doel tikken. In de 43e minuut was het de beurt aan Robert Bleeker. Zijn schot van dichtbij werd door de sluitpost van Asser Boys onschadelijk gemaakt.

Met de wind in de rug probeerde GEO na de thee de druk op te voeren en ontstonden er meerdere goede kansen en mogelijkheden. Drie minuten na de hervatting was er bijna sprake van een ‘Noppertje.’ Een terugspeelbal ging onder de voeten van de keeper door en belandde gelukkig voor hem net naast het doel. De corner uit deze situatie kwam daarna op de lat terecht. Daar waar Alex Sarfo in de eerste helft niet wist te scoren uit een man tegen man situatie lukte het Nik de Bode ook niet toen hij in de 57e minuut in dezelfde situatie terecht kwam. In beide gevallen wist de keeper te redden. In de 66e minuut lukte het Jurry de Boer eindelijk wel om de sluitpost het nakijken te geven. Uit een voorzet van Bart van de Tuuk wist hij de bal tussen de palen door te krijgen: 1-0. Een op dat moment verdiende voorsprong gezien de grote kansen die tot aan dat moment nog niet waren verzilverd. In de 84e minuut werd het voor Asser Boys nog slechter. De spits reageerde zijn frustratie af op de benen van Jurry de Boer en kon met rood het veld verlaten. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Robert Bleeker. Zijn poging om de keeper met een lobje te verschalken mislukte echter. De bal ging net naast en dus bleef het bij die ene treffer.

Leendert Nieborg (GEO): ‘Uiteraard ben ik zeer tevreden over de afloop en nog meer over het vertoonde spel en de beleving van de groep. Misschien is dit het startsein om de mindere periode achter ons te laten. We weten binnen de selectie wel waar het aan ligt en waar de verbeterpunten zitten. Daar kunnen we nu verder aan werken.’

* GEO – Asser Boys 1-0 (0-0). Jurry de Boer 1-0 (foto: ©EemsmondSport).

No Replies to "Vijfdeklasser GEO weet weer wat winnen is"