Zeester klopt naaste concurrent OKVC

In een rechtstreekse confrontatie met naaste concurrent OKVC uit Oldehove heeft Zeester op het eigen sportpark Toerkamp aan de Beatrixstraat in Zoutkamp weten te winnen. Op het belabberde veld van de thuisclub leden de gasten een 3-0 nederlaag tegen het team van trainer Jaap van der Ploeg.

‘Het wordt aanhaken of afhaken’, luidde de mening van oefenmeester Jaap van der Ploeg voor de aftrap, waarmee hij maar duidelijk wilde maken dat de koppositie weliswaar ver uit het zicht is, maar voetballen om promotie tot de mogelijkheden behoort. De eerste wedstrijd tussen de twee opponenten was ook meteen de seizoensouverture voor de teams. In Oldehove liep Zeester met gemak (0-6) de tegenstander omver en dus lag het in de lijn der verwachtingen dat het nu ook wel die kant op zou gaan. Scorebordjournalistiek, want OKVC heeft zich gaandeweg de competitie weten te ontpoppen als een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden. De gasten wisten een behoorlijke opmars in te zetten en dat had hen bij het ingaan van de winterstop een tweede plaats in de ranglijst opgeleverd. Weliswaar met twee wedstrijden meer op het conto dan Zeester, maar dan nog.

De belangen waren groot op het zeer zwaar te bespelen veld en de harde wind die dwars over het terrein stond, maakte het er ook niet gemakkelijker op. Het was aanvankelijk aftasten geblazen bij beide ploegen, waarbij OKVC iets dreigender was met bijvoorbeeld vrije trappen van Jasper Ludema. Keeper Daniël Veenstra wist zich nog te onderscheiden door in een man tegen man-situatie de controle te behouden en een mogelijkheid van de Oldehoofsters onschadelijk te maken. Tegen elke verhouding in kwam Zeester notabene op voorsprong. Het was Henri Nienhuis die de bal ontving en na een goede actie in de 44e minuut doeltreffend wist af te ronden: 1-0. Een mooi moment voor de gastheren en een mentale tik voor de bezoekers, die nu wisten wat hen de tweede helft te doen stond.

Na de thee kantelde het duel echter volledig. Het was niet OKVC dat de toon wist te zetten, maar Zeester. Het ging beter combineren en trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Het geloof was er weer en kreeg in de 57e minuut gestalte toen Ruben Postma voor een volgende treffer wist te zorgen: 2-0. Binnen de gelederen van OKVC zag men de bui al hangen en die daalde dan, spreekwoordelijk gezien, ook al snel op de hoofden van de gasten neer. Het was andermaal Henri Nienhuis die een bal prima had weten te veroveren en oog in oog met de keeper van OKVC geen fout maakte: 3-0. Daarmee was het duel wel beslist en had Zeester wat het wilde, namelijk een prima herstart van de tweede competitiehelft en de tweede plaats in 5D achter het ongenaakbare SGV.

Jaap van der Ploeg (Zeester): ‘Al met al ben ik tevreden met de drie punten, maar van mooi voetbal was geen sprake. Daar waren de omstandigheden ook niet naar. Het is ook een ding waar we met elkaar nog aan kunnen werken. We liggen aardig op koers voor nacompetitievoetbal en moeten nu in en tegen Warffum dit door zien te trekken. Ook dat is weer een concurrent. Die ploeg heeft nog iets goed te maken, want thuis wisten we vrij gemakkelijk met 4-0 te winnen.’

* Zeester – OKVC 3 – 0 (1 – 0). Henri Nienhuis 1-0, Ruben Postma 2-0; Henri Nienhuis 3-0 (foto: © Henk Cruiming).

No Replies to "Zeester klopt naaste concurrent OKVC"