Loopgroep Bedum in actie op lange afstanden

Voor de atleten van de Loopgroep Bedum stond het afgelopen weekeinde weer in het teken van de lange afstanden. In de RunForestRun editie Ommerland bij Ommen gingen Bram Wubs en Erik van Dijken van start in een 43 kilometer lange marathontrail. Voor Van Dijken was het zijn eerste kennismaking met een onverharde marathon. Hij (en Wubs) werden niet teleurgesteld, want door alle nattigheid waren natte voeten voor de lopers gegarandeerd. In het afwisselende parcours werd ook het natuurgebied ‘De Beerze Bulten’ ook doorkruist. Bram Wubs kwam na 4 uur en 2 minuten over de meet als 13e van de 50 mannen. Van Dijken genoot langer van de trail en finishte na 4 uur en 40 minuten. Janny Klarus koos op haar verjaardag voor de variant van 10 kilometer en passeerde de streep na 1.36.31 uur.

De zevende editie van de kleinschalige Mensinge Marathon in Roden werd door vier lopers van de vereniging bezocht. Alex Oskam startte waar hij vorig jaar mee geëindigd was, een marathon (hier 43 kilometer). Hij verbaasde zichzelf over het gemak waarmee hij zijn tempo kon vasthouden en liep twintig minuten sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Hij passeerde als zevende de streep in een uitstekende tijd van 3.43.19 uur. Thom Snijder vond het na drie van de vier geplande rondjes genoeg en voltooide 25,5 kilometer in 2.30.35. Peter Pettinga nam revanche op zijn tijd van vorig jaar. Hij liep de 17 kilometer met een negatieve split (tweede helft sneller dan de eerste) en liet de klok stilstaan op 1.36.03 uur. Mente Wiersema had graag een langere afstand gewild, maar maagproblemen speelde bij hem parten zodat hij het na 17 kilometer in 1.45.59 uur genoeg vond.

In de Midwinter Marathon van Apeldoorn ging Jogchum Oosterhof van start op de afstand van tien Engelse Mijlen (16,1 kilometer). Dit betekende na bijna vier jaar zijn rentree in een hardloopevenement en hij liet een keurige 1.35.56 uur noteren bij de finish op de Loolaan. Op zaterdag verleende een grote delegatie van de loopgroep ondersteuning bij de 14e editie van de Bedumer Winterloop voor de Stichting UMCG Kanker Research Fonds. Het totale evenement was een groot succes. Op bovenstaande foto van Xander Oskam vanaf links Thom Snijder, Alex Oskam en Mente Wiersema.

No Replies to "Loopgroep Bedum in actie op lange afstanden"