Overzicht amateurvoetbal

Hij is nog niet helemaal compleet, maar dat hopen we binnenkort ook voorelkaar te hebben. We beginnen deze keer in de vierde klasse, omdat alle hoger spelende teams al uitgebreid aan bod zijn gekomen. Ook uit de 4e Klasse E ontbreekt om die reden een aantal clubs in dit overzicht. Omdat het voor ons bijna onmogelijk is om elke vereniging op zijn wenken te bedienen, vragen we van de clubs om wat medewerking in de vorm van het sturen van een klein verslag met doelpuntenmakers en andere bijzonderheden. Veel trainers doen dat al en daar zijn we erg blij mee.

 

4e Klasse D Zaterdag
SIOS ONDERUIT BIJ WESTERKWARTIER
SIOS is er niet in geslaagd om een goed resultaat aan de uitwedstrijd tegen Westerkwartier over te houden. Het team van trainer Quincy Dijkstra kon de uiteindelijke 3-0 nederlaag aan persoonlijke fouten toeschrijven en dat vond de coach naderhand ‘erg zuur.’

De Sauwerders hadden in de eerste helft veel balbezit en zagen Westerkwartier wat inzakken. De eerste, kleine kans was dan ook voor de bezoekers. Allert de Haan schoot echter naast. Uit het niets wist de thuisclub vervolgens na een kwart wedstrijd een grote kans te krijgen. SIOS ging opbouwend in de fout, maar gelukkig voor de bezoekers was doelman Leroy Munters op zijn hoede en wist knap redding te brengen. In de omschakeling leken de Sauwerders vervolgens toe te slaan. De bal van Dennis Berghuis verdween over de dolman van de gastheren, maar kon nog net voor de doellijn worden weggerost. Jochem Huinder kreeg in de rebound de mogelijkheid om het karwei alsnog af te maken, maar kwam ook niet tot scoren. Het eerste half uur van de wedstrijd was duidelijk voor SIOS. Rondom de zestien waren ze wel dreigend, maar kregen geen echt grote kansen.

In de 32e minuut ging het opbouwend andermaal mis en wist Westerkwartier er op rechts tussenuit te knijpen. Reinder de Haan maakte vervolgens een duwfout en dat leverde de thuisclub een strafschop op. Die werd door Rense Dijk verzilverd: 1-0. Meteen na rust was het weer raak. Er stonden amper twintig seconden op de klok toen een communicatiefout tussen achterhoede en doelman Munters tot een treffer van Wietse Venema leidde: 2-0. Na een klein uur spelen was het pleit beslecht na een ongelukkig moment waarbij de bal op het slechte veld opsprong en voor de voeten van Tim van Esch stuiterde. Hij bepaalde de stand op 3-0. SIOS kreeg na dat moment nog grote kansen via Rohan Dijk, Jochem Huinder en Allert de Haan, maar de bal wilde er niet in en dat was niet voor het eerst in dit lopende seizoen. Ook de gastheren kregen mogelijkheden, maar daar stond het vizier eveneens niet op scherp. SIOS krijgt zaterdag een nieuwe mogelijkheid om tot succes te komen, al zal dat niet eenvoudig zijn, want dan komt HS ’88, de nummer twee van de ranglijst, op bezoek in Sauwerd.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘Het is uiteindelijk een geflatteerde nederlaag geworden door persoonlijke fouten. Jammer, want het eerste half uur speelden we echt goed. Maar ja, wat heb je daar aan als je aan het einde van de rit met lege handen staat. Ik ben van mening dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen.’

 

4e Klasse E Zaterdag
SV DE HERACLIDEN FLIKT HET OPNIEUW
Net als een week eerder in en tegen Middelstum is SV De Heracliden er ook nu weer in geslaagd om een achterstand goed te maken en in ieder geval een punt in de zak te steken. Zaterdag gebeurde dat op eigen veld tegen het bezoekende Omlandia. De Ten Boersters waren in het eerste bedrijf op voorsprong gekomen, maar kregen het moeilijk toen Ruben Meijer na twee keer geel met rood van het veld moest. Uiteindelijk wisten de Meisters de overtalsituatie uit te buiten en opnieuw een gelijkspel af te dwingen.

In Middelstum werd het team van trainer Jan Medema in het eerste bedrijf van het kastje naar de muur gestuurd en op eigen veld was Omlandia nu de beter voetballende ploeg. Er ging heel veel dreiging uit van spits Remco Bolhuis en dat was niet geheel ten onrechte, want de aanvaller heeft er dit seizoen al  zestien in liggen. In dat eerste bedrijf hanteerde de thuisclub te vaak de lange bal. Er ontstonden aan beide kanten wel kansen Thijs Tiekstra zag een lobje mislukken en aan de overkant stopte goalie Marwin Spriensma een schot van Bolhuis. Op slag van rust werd er aan Meister zijde balverlies geleden op het middenveld en uit de counter was het uitgerekend Remco Bolhuis die de wedstrijd wist open te breken: 0-1. Het had de Ten Boersters, die al twee gele kaarten hadden geïncasseerd vanwege aanmerkingen op de leiding, meer rust moeten geven. Daar bleek na de doelwisseling niet veel van. Een feller SV De Heracliden opende met een schot op onderkant lat van Ruben Slager. Niet veel later kneep hij er weer tussenuit, maar werd gestuit door Ruben Meijer. En dat was nou net een van die twee die voor de thee zijn mond niet kon houden. Nu kreeg hij zijn tweede geel en kon inrukken.

Omlandia kreeg het daarna lastig, maar tot grote kansen wisten de gastheren niet te komen. Naarmate de tijd verstreek begon het er op te lijken dat Bolhuis de matchwinnaar zou worden. Daar dacht Jeroen Linstra echter anders over. In de 88e minuut mocht Kevin Jaarsma een hoekschop nemen en was het Linstra die de bal tussen de palen door wist te krijgen: 1-1. Toen stond Omlandia inmiddels mal met negen man in het veld omdat de ingevallen Stefan Nieboer er geblesseerd weer vanaf moest. Een hard gelag voor de gasten, die het merendeel van het duel hadden gedomineerd, maar het duel niet in het slot wilden gooien.

 

5e Klasse D Zaterdag
FORSE UITHAAL SGV OP BEZOEK BIJ EZINGE
Het nog altijd zonder puntverlies zijnde SGV heeft een forse tik uitgedeeld aan gastheer Ezinge. Op eigen veld wist de koploper uit Schildwolde nog ternauwernood met 3-2 te winnen, nu werd het maar liefst 1-9 in het voordeel van het team van coach Michel Dammer. En de dag werd nog mooier toen doorsijpelde dat concurrent Meedhuizen op bezoek bij Eenrum onderuit was gegaan.

Na een gebrekkige voorbereiding was het aan SGV de taak om de titelaspiraties verder gestalte te geven met een overwinning in Feerwerd. De thuiswedstrijd tegen Ezinge was in de lopende competitie tot nu toe de lastigste van allemaal geweest en de gasten rekende er op dat dit nu ook het geval zou zijn. Het veld in Feerwerd was niet best en de harde wind die dwars over het veld stond, maakte het voetballen er ook niet beter op.

In het eerste bedrijf had Ezinge de wind in de rug, waarmee ze vaak de bal goed in de voeten wisten te krijgen. Er ontstonden enkele pogingen die er dreigend uit zagen, maar niet tot een goal zouden leiden. Daar stonden wel twee treffers van SGV tegenover dankzij goed aanvalsspel. Jelte Bos en Jasper Boonstra zorgden voor een 0-2 ruststand. Na de thee kregen de Woldjer-boys het op hun heupen en liepen ze in ijltempo uit naar een riante voorsprong. Jos Hoeksema (2), Stan van den Berg, Robert Kluppel en Jelte Bos zorgden voor een 0-7 tussenstand. Nadat Ezinge de spreekwoordelijke eer nog had weten te redden via Jasper Dijkstra (1-7), waren het Jelte Bos en Sander Dijkstra die er voor zorgden dat SGV ook na tien wedstrijden zonder puntverlies aan de leiding gaat in 5D en rijst onderhand de vraag wie er in staat moet worden geacht om de Schildwolder sneltrein tot stoppen te dwingen.

 

TUMULTUEUS DUEL TUSSEN VVSV ’09 EN WARFFUM
Na twee maanden van stilstand kon Warffum ook eindelijk weer voetballen. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen het Ulrumer VVSV ’09. Het duel kende vooral na rust een tumultueus verloop, waarin zeven keer geel en twee keer rood werd getrokken. Uiteindelijk stapten de Warffumers met een 2-4 overwinning van het veld en dat was gezien het spelbeeld ook wel terecht.

Bij Warffum ontbraken de geblesseerden Stefan van den Berg en Roy Kuipers. Daarnaast konden ook Chris Hammenga en Jorrit Muller niet aantreden. De terugkeer van de lang geblesseerde Remon Bijsterveld was dan ook meer dan welkom. De gasten probeerden al combinerend de thuisclub stuk te spelen, waarbij ze de wind in de rug hadden. VVSV ’09 kon alleen maar tegenhouden en kwam amper van de eigen helft af. Na tien minuten spelen was het al raak toen Jeroen Zwart een vrije trap van Remon Bijsterveld wist af te ronden nadat de bal in eerste instantie was losgelaten: 0-1. Warffum probeerde door te drukken in de hoop op meer goals, maar het vizier stond niet op scherp bij onder anderen Remon Bijsterveld en Matthijs Winkel. De gasten bleven domineren, terwijl VVSV ’09 het in de counter probeerde, maar gescoord werd er niet meer voor de thee.

Voor Warffum was het wel duidelijk dat men na de onderbreking zo snel mogelijk de wedstrijd naar zich toe moest zien te trekken om de angel uit het duel te halen. In de 58e minuut maakte Matthijs Winkel zijn eerder gemiste kans goed. Een afgemeten voorzet van Sil Bijsterveld werd door hem tot doelpunt gepromoveerd: 0-2. Niet veel later werden hij en Rick Raat vervangen door Kevin Janssen en Giovanny Renses. Laatstgenoemde was bijna direct succesvol, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Op aangeven van Jeroen Zwart maakte ook hij die misser goed en dus leek er geen vuiltje aan de lucht voor Warffum: 0-3. Spelen in de vijfde klasse wordt ook wel voetballen in de kelderklasse genoemd en die term was niet onterecht. Scheidsrechter Doornbos uit Uithuizen vond het kennelijk niet spannend genoeg en floot ineens voor een strafschop voor VVSV ’09. Beide teams begrepen er niets van en toen de arbiter door leider Cos van den Berg van Warffum om uitleg werd gevraagd deelde hij mede dat er hands was gemaakt. ‘Is goed scheids, lekker bezig’, voegde de leider hem toe en daarop kreeg hij rood. Michel Veldman schoot de strafschop onberispelijk binnen: 1-3. De gekleurde prent van Van den Berg is intussen al in de prullenbak verdwenen.

De gastheren gingen daarna verwoed op jacht naar meer en kregen vervolgens nog een strafschop. Doelman Eddy Renses van Warffum plukte een bal uit de lucht in zijn eigen doelgebied en trok daarbij ter zelfbescherming zijn knie op waar een speler van VVSV ’09 tegenaan liep. De leidsman zag er een overtreding in en deponeerde de bal andermaal op de stip. Ook deze penalty werd door Michel Veldman verzilverd: 2-3. Warffum leek even van de leg te zijn en met de wind in de rug probeerden de Ulrumers de achterstand helemaal weg te poetsen. Die gedachte verdween al snel in de prullenbak nadat Jordi Mertens er met rood vanaf werd gestuurd. Er was een woordenwisseling ontstaan tussen hem en Warffumer Gertjan Meijer en probeerde zijn verbale vermogens wat op te krikken door er fysiek in te gaan. Dat kwam hem duur te staan. Met een mannetje minder werd het een stuk lastiger om Warffum de duimschroeven aan te draaien. Binnen drie minuten na de veldverwijzing was het de goed ingevallen Lukas Bakker die Remon Bijsterveld de diepte in wist te sturen. Die schoot de bal diagonaal onder in de hoek en gooide het duel daarmee op slot: 2-4. Arbiter Doornbos vond het daarna welletjes en floot meteen af zonder de aftrap nog te laten nemen. Beide trainers waren het er na afloop over eens dat al die kaarten volledig onnodig waren geweest. De hele wedstrijd was er respect naar elkaar toe geweest en de prenten werden volgens de coaches Auke Doornbosch en Nico de Vries om de gekste redenen gegeven.

Nico de Vries (Warffum): ‘Ik ben van mening dat wij beter met de omstandigheden wisten om te gaan. We kunnen nu omhoog kijken en moeten deze lijn komend weekeinde tegen Zeester zien door te trekken. De uitwedstrijd verloren we destijds kansloos met 4-0, dus is er wat goed te maken.’

Auke Doornbosch (VVSV ’09): ‘Het was wat ons betreft voor de rust vooral tegenhouden. Jammer genoeg kwamen we toen wel op achterstand. Met de wind mee had ik verwacht dat we meer kansen zouden krijgen, maar dat viel tegen. De jongens hebben naar hun beste vermogen gespeeld. Er zat helaas niet meer in.’

ZEPERD VOOR KRC IN DUEL MET STEDUM
Stedum heeft keurig aangehaakt bij de goede serie die de geelzwarten vlak voor de winterstop wisten neer te zetten. In Kantens wist het team van trainer Cris Feldman een half dozijn treffers te maken, waarbij sommigen op het conto van de schutterende doelman Gijs Wassink kwamen te staan. Na de 0-1 van Tiemen Dijk waren de gastheren volledig van de leg. En toch hadden ze wel mogelijkheden gekregen via Julian Mulder en Stef Oosterhuis. Het mocht echter niet zo zijn. Jan Spijk, Milan de Vries, Stijn Hamstra en Lars Hofman voltrokken het vonnis over de Kantster club.

 

LASTIGE MIDDAG MAAR WEL WINST VOOR FC LEO
Het Leenster FC LEO won voor het laatst op 7 oktober van het afgelopen jaar ene competitiewedstrijd. Toen werd op eigen veld met 3-1 van Stedum gewonnen. Daar werd na maanden een nieuwe driepunter aan toegevoegd. In Uithuizen won het team van trainer Rowan Rozema met 1-2 van Noordpool U.F.C. maar dat ging niet zonder slag of stoot.

In de week voor het duel tegen FC LEO liep en flink aantal jongens van Noordpool U.F.C. een griepvirus op. Het was daarom tot enkele uren voor de wedstrijd onzeker met welk team men aan de start kon verschijnen en of ze het conditioneel zouden kunnen bolwerken. De omstandigheden maakten het ook in Uithuizen erg lastig om goed voetbal op de kunstgrasmat neer te leggen. Het begin van het duel was gelijkwaardig, waarbij beide ploegen veel balverlies leden omdat er hoog druk werd gezet. Na een kwartier spelen kreeg FC Leo wat meer de overhand, maar waren het de gastheren die op voorsprong kwamen. Ricardo Sikkema schoot ene vrije trap van een meter of dertig hard achter Jasper Tuma, die de inzet verkeerd inschatte: 1-0. Niet veel later was de achterstand weer weggepoetst door een treffer van Jasper Wiersum: 1-1. Voordat de thee ook maar ingeschonken kon worden lag de tweede Leenster treffer ook in het mandje achter doelman Jasper Zuidema. Nu was het Robin Vink die trefzeker was: 1-2. FC LEO dacht daarna weg te lopen, maar werd meerdere keren terug gevlagd en gefloten, waarbij er met nogal bedenkelijke Leenster blikken naar de Uithuizer grensrechter werd gekeken. Aan de andere kant gaven de bezoekers ook niet veel weg.

Na de hervatting kwam Noordpool U.F.C. goed uit de startblokken, mar Thijs Bos kon een prima pass van Jarickson Saragoza net niet tot doelpunt promoveren. De thuisclub nam het initiatief, maar wist geen doelrijpe kansen te krijgen omdat FC LEO de verdediging goed op orde had. Na driekwart wedstrijd werd het een lastig verhaal toen Rowan Zijlstra in een tijdsbestek van tien minuten twee keer geel zag en vroegtijdig kon gaan douchen. De Leensters wisten echter stand te houden, ondanks het aandringen van de thuisclub.

Rowan Rozema (FC LEO): ‘De jongens hebben gekregen wat ze hebben verdiend. Ik heb weer bergen met inzet gezien en eindelijk ook weer eens spelvreugde. Nu moet het nog wat verzorgder aan de bal en wat effectiever met de kansen. Als dat lukt gaan we zeker meer punten pakken.’

Klaas van der Ploeg (Noordpool U.F.C.): ‘We hebben in de eerste helft teveel duels op het middenveld verloren omdat we fysiek tekort schoten. In de tweede helft was er meer evenwicht mar wisten we niet gevaarlijk te worden. We hebben er niet veel aan, maar in de eerste wedstrijd werden we aan alle kanten voorbij gelopen en kregen met 6-1 klop. Nu waren we gelijkwaardig en dat is voor deze jonge ploeg een teken van goede ontwikkeling.’

 

EENRUM DUWT MEEDHUIZEN KOPJE ONDER
Meedhuizen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen Eenrum met 2-1 te verliezen. In een eerste helft waarin de strijd nog aardig in evenwicht was en Meedhuizen iets gemakkelijker voetbalde, waren het de gastheren die op voorsprong wisten te komen dankzij ene binnengewaaide corner van Diego van Dijken: 1-0. Jelmar Christiaans zorgde daarna voor de gelijkmaker, maar Eenrum wilde van geen wijken weten. Hoewel Meedhuizen meer druk uitoefende, leidde dit niet tot grote kansen Na een dik uur spelen namen de Marnebewoners opnieuw de leiding. Nu was het een indraaiende corner van Brandon Hazekamp die in het Meedhuizer doel plofte: 2-1. Eenrum had daarna het duel definitief op slot moeten gooien, maar omdat de gasten er niets tegenover wisten te zetten, bleven de punten in Eenrum achter. En dat was flink balen voor het team van trainer Bob Mulder dat zijn zinnen op de nacompetitie heeft gezet en deze onverwachte misstap eigenlijk helemaal niet kan gebruiken.

 

5e Klasse F Zaterdag
FORSE TIK OP DE NEUS VOOR WAGENBORGER BOYS
Wagenborger Boys wist in de uitwedstrijd tegen CEC een half uur lang redelijk goed stand te houden, maar toen was het wel gedaan met de pret. Een foutenfestival aan de zijde van de Boys vormde uiteindelijk de inleiding van een 8-1 zege voor de gastheren. Halverwege het duel stond er een 3-0 stand op het bord en werd wel duidelijk dat de Wagenborgers een lastige middag zouden krijgen. CEC voetbalde beter, maar werd wel in het zadel geholpen door cruciale fouten aan de zijde van de bezoekers. In het tweede bedrijf bleek Wagenborgers Boys amper in staat om in de zestien van de thuisclub te komen. Toch wist Erik Kort de mooiste goal van de wedstrijd te maken. Door een onachtzaamheid in de defensie van de gastheren soleerde hij zichzelf knap vrij en wist met een schitterend stiftje in ieder geval nog voor een lichtpuntje te zorgen. Het was een juweel van een goal, maar meer dan dat kregen de Boys niet. CEC liep verder uit en bezorgde het team van Elle Smit een forse tik op de neus.

 

VVS ONDERUIT BIJ KOPLOPER BARGERES
Het Oostwolder VVS begon redelijk georganiseerd aan de uitwedstrijd tegen lijstaanvoerder Bargeres. Ze kregen zelfs de beste kans om de score te openen. Die ging echter de mist in en nadat de thuisclub eenmaal op voorsprong was gekomen dankzij een fantastische individuele actie, was het gedaan. De Drenten voetbalden gemakkelijker, maar VVS stond vrij verdedigend. In de pauze werd afgesproken dat de gastne wat verder van het eigen doel zouden gaan spelen. Da plan viel in duigen omdat er al vrij snel 2-0 werd gemaakt uit en strafschop. Twee minuten later volgde de 3-0 en toen was de wedstrijd wel gespeeld. VVS liet het wat lopen en de thuisclub had klasse genoeg in huis om dat af te straffen en liep uit naar een 5-0 eindstand. De doelpunten werden gemaakt door Yorick Zweerink (3), Rob van de Graaff en Mitchel de Graaf.

 

5e Klasse C Zondag
SV WOLTERSUM VERLIEST VAN GROEN GEEL

SV Woltersum kon eindelijk weer een beetje compleet aantreden voor het thuisduel tegen Groen Geel. Veel hielp dat niet, want binnen een half uur kwamen zich al weer twee geblesseerden melden. Toch wisten de gastheren op voorsprong te komen door een treffer van Cees bij de Leij: 1-0. Dat was na 22 minuten voetbal. Met die stand leken ze de rust te halen, maar door een eigen goal stond het na vijfenveertig minuten weer gelijk: 1-1. Na de doelwisseling lag de tweede van Groen Geel er al snel in en werd het zelfs nog erger: 1-3. De thuisclub wist niet van opgeven en probeerde de stand een ander aanzien te geven, kreeg ook wel kansen maar wist deze niet te benutten. Trainer Adem Secer was na afloop tevreden over de inzet van zijn team. ‘Je speelt tegen de koploper en dan weet je dat het lastig gaat worden. Toch hadden we ook zomaar gelijk kunnen spelen. Het was in ieder geval een leuke wedstrijd en we hebben het de koploper wel lastig gemaakt.’

 

FARMSUM WINT ROMMELIGE WEDSTRIJD VAN USQUERT
Op het Sportpark Tuikwerd stond zondag de wedstrijd tussen Farmsum en Usquert op het programma, oftewel de nummer drie tegen de nummer negen op de ranglijst. Op voorhand zou je zeggen dat Farmsum, die de heenwedstrijd geflatteerd met 1-9 had weten te winnen, een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan, maar die vlieger ging ondanks de gure wind niet helemaal op. Winnen deden de gastheren wel, maar het werd ‘slechts’ 4-1.

De wedstrijd was nog maar een viertal minuten op gang geblazen door scheidsrechter Peeters of de bal lag al in het netje. Ruben Stam veroverde de bal op het middenveld en soleerde langs twee tegenstanders om vervolgens de bal loepzuiver in de lange hoek te schuiven: 1-0. Een droomstart voor de Farmsumers. Toch gingen de Usquerders niet bij de pakken neerzitten en lieten ze bij vlagen zien over prima voetballers te beschikken. Kansen waren er voor Lorenzo Schokker, Elvis Hedzic en Wesley Moesker, maar scoren deden ze niet. In de 15e minuut kregen de withemden een levensgrote kans op de gelijkmaker ware het niet dat keeper Damon Vos, die de zieke Melvin Keizer verving onder de lat, een puike redding in huis had. Het spel golfde wat op en neer tot de 24e minuut. De in vorm verkerende Ruben Stam zette met een prima steekpass spits Justin Eigenberg vrij voor de keeper en die schoof de bal beheerst binnen: 2-0. Dit was het sein voor Usquert-trainer Jan Blaauw om een tactische wissel door te voeren, de gewisselde was het daar zicht- en hoorbaar niet mee eens en liet in niet mis te verstane woorden blijken wat hij van zijn coach vond. Daarna kwam Usquert wel wat beter in de wedstrijd en kreeg licht de overhand zonder echt kansen te creëren. Aan beide kanten kwam er wel steeds meer irritatie doordat de onpartijdige heel veel dingen over het hoofd of helemaal niet zag. De rust kwam dan ook als geroepen.

Na de thee nam Farmsum het heft in handen en dacht in de 58e minuut ook de 3-0 te maken. Twee roodgelen werden vanaf eigen helft weggestoken en speelden het goed uit maar de assistent van Usquert had gevlagd voor vermeend buitenspel en dus keurde scheidsrechter Peeters de goal af. Dat kwam de spelvreugde niet ten goede en de sfeer werd grimmiger. In de 65e minuut dachten de withemden aan juichen maar als een ware Tonnie van Leeuwen plukte keeper Damon Vos de bal uit de kruising. Twee minuten later hield Steven Schipper het shirtje vast van zijn directe tegenstander en die besloot daarop om een schop uit te delen en voor het eerst deze wedstrijd maakte de onpartijdige een juiste beslissing door een rode kaart uit te delen aan .
Daaropvolgend sloeg de vlam wat in de pan en werd de wedstrijd tien minuten gestaakt om de hoofden even wat af te laten koelen. De spelers van beide teams vonden dat allemaal wat overdreven en het leek erop dat de onpartijdige zelf even zijn hoofd terug moest vinden.

Na de korte break miste Justin Eigenberg oog in oog met de keeper en werd de rebound overgeschoten door de zojuist ingevallen cultheld Dennis Bierman. Farmsum verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien en kreeg daar in de 73e minuut de rekening voor gepresenteerd. De buitenspeler van Usquert zette het op een lopen en gaf de bal voor en kon worden ingetikt door zijn collega Elvis Hedzic in de spits: 2-1. De ongeveer honderd toeschouwers rekenden op een hete en spannende slotfase maar daar hadden de roodgelen niet zo’n trek in. In de 77e minuut was het Robert Veenhuis die Justin Eigenberg de diepte instuurde. Die gaf de bal voor op Dennis Bierman. Hij twijfelde geen seconde en poeierde de bal hoog in het doel: 3-1. Het verzet was gebroken en het slotakkoord was ook voor Dennis Bierman. Captain Nick van de Berg stuurde hem op pad en Bierman kon zo doorlopen richting vijandelijk doel. In eerste instantie redde de keeper nog knap maar daarna gebruikte Bierman handen en voeten om de bal alsnog in het doel te werken. Omdat ook deze handsbal niet gezien werd, was de 4-1 een feit. Dit was het signaal voor de heetgebakerde trainer van Usquert om kwaad van het veld te marcheren. De wedstrijd vond vijf minuten later in alle rust zijn einde. Al met al een degelijke overwinning voor de mannen van trainer Peter Ernst die bovenin mee blijven doen en ook nog eens bovenaan staan in de strijd om de tweede periode.

KLOOSTERBUREN – YDE DE PUNT
Doelpunten: Job Cramer (2) en Dexter Seizing (Yde de Punt), Olger Jonker (Kloosterburen).

BELLINGWOLDE – WEO 3-2
Doelpunten: Moos Bakker (2) en Briean Wubs (Bellingwolde), Thom Bakker en Robert Smidt (WEO)

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"