Winst voor Poolster dankzij hattrick Daan Bos

Poolster heeft ook de tweede competitiewedstrijd tegen Corenos winnend weten af te sluiten. Het werd weliswaar niet zo’n grote (0-5) overwinning als eerder in deze competitie, maar met de 3-0 zege op eigen veld waren ze bij de Spijksters niet minder blij. Grote man aan de zijde van Poolster was de pas 17-jarige Daan Bos. Hij produceerde een loepzuivere hattrick.

Enkele weken geleden gaf trainer Marco Pesiwarissa aan dat Corenos klaar was voor de hervatting van de competitie. Die uitspraak deed hij na een 6-1 oefenzege op Noordwolde. Een week later stonden ze tegenover vijfdeklasser Zeester, dat vervolgens met 4-0 wist te winnen. In de eerste helft van de competitie werd er de laatste vijf wedstrijden niet meer verloren. Poolster eindigde het jaar met een remise bij RZ Baflo en wist oefenduels tegen SIOS (2-1) en Noordpool U.F.C. (8-0) winnend af te sluiten. Qua stand op de ranglijst lagen de ploegen voor de aftrap niet zo ver uit elkaar. Het gaatje van vier punten zou Corenos bij winst snel kunnen dichten. Daarbij komt dat de Roodeschoolsters ook nog eens twee wedstrijden minder hebben gespeeld.

Fatsoenlijk voetbal op de grasmat van de geelzwarten leggen bleek een lastige opgave te zijn. Als er al een ploeg was die dat probeerde, dan was het Poolster. Het zocht via veel positiespel de voorwaartsen en dat lukte vrij redelijk. In de opbouw ging het prima en het spel speelde zich vooral op de helft van Corenos af. Het duurde vaak echter te lang alvorens de beslissende pass kwam, waardoor de in de zone dekkende gasten de tijd kregen om de ruimtes dicht te lopen. Jesse Smit probeerde uit een vrije trap tot succes te komen, maar zag zijn inzet onschadelijk gemaakt worden door Dennis Carretero Seinhorst. Niet veel later kwam Niels Smit dicht bij zijn domein. Uit een afvallende bal schoot hij net naast. Corenos speelde enigszins afwachtend en probeerde in de omschakeling voor gevaar te zorgen, maar omdat er weinig balvastheid was, lukte het de bezoekers niet om de thuisclub in de eerste helft in verlegenheid te brengen. De doelpuntloze eerste helft was dan ook wel de enige juiste tussenstand, want veel kansen hadden de toeschouwers aan beide kanten niet gezien.

Nadat er van doel was gewisseld probeerde Poolster geduldig te blijven. De thuisclub wist gemakkelijk via de zijkanten door te komen en werd na ruim een uur spelen beloond. Uit een voorzet van Robbert Kok schoot Daan Bos bij de tweede paal goed binnen: 1-0. Dat uitgerekend hij de wedstrijd wist open te breken, was mooi voor de jongeling. De laatste keer dat hij namelijk in competitieverband scoorde, was tijdens de uitwedstrijd tegen Corenos. Kennelijk was dat de treffer die nodig was om de wedstrijd een wat meer open karakter te geven. Het team van Pesiwarissa moest nu in aanvallend opzicht meer tonen, wilde men niet tegen een nederlaag aan lopen. Het was die ruimte waar Poolster wel raad mee wist. De op pad gestuurde Daan Bos leek een voorzet te willen geven op de meegelopen invaller Mark Lijnema, maar zag de bal zomaar de verre hoek in waaien, achter de verbouwereerde doelman Dennis Carretero Seinhorst: 2-0.

Waar het voetballend niet lukte, probeerde Corenos met goed genomen vrije trappen van Jordan Muller voor gevaar te zorgen. Hij kan dat als geen ander. Ook zijn pogingen leverden niet het gewenste resultaat op, want doelman Simon Dijkman was op zijn hoede. Uiteindelijk mocht Daan Bos na een individuele misser aan Roodeschoolster zijde nog een keer alleen op goalie Dennis Carretero Seinhorst afstevenen en maakte geen fout. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 3-0 en daarmee deed Poolster prima zaken. De Spijksters staan vierde op de ranglijst van 4E, waar de top vier elkaar niet zoveel toegeeft, maar het naar beneden toe ook nog aardig dicht op elkaar zit. Het gat valt eigenlijk pas bij de tiende plaats die momenteel door RZ Baflo wordt ingenomen.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘Dit is een dik verdiende overwinning. We zijn goed vanuit de organisatie blijven spelen en geduldig geweest. Corenos is over het algemeen een goede ploeg, maar eigenlijk zijn ze nooit gevaarlijk geweest. Maar goed, dit is een prima resultaat voor ons in de strijd om lijfsbehoud, want dat is voor ons nog altijd het voornaamste doel. Voor Daan Bos is het ook hartstikke mooi dat hij drie goals maakt. Dan doe je het goed als spits en daar zijn we blij mee.’
Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Ik vond ons niet scherp genoeg om er iets van te maken. We hebben ook maar weinig kansen gekregen en op basis van de doelpunten heeft Poolster terecht gewonnen. Ondanks de nederlaag zit alles nog steeds dicht op elkaar. Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Daar gaan we dan ook voor.’

* Poolster – Corenos 3-0 (0-0). Daan Bos 1-0; Daan Bos 2-0; Daan Bos 3-0 (foto: ©Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Winst voor Poolster dankzij hattrick Daan Bos"