Meedhuizen haalt uit in duel met VVSV ’09

Meedhuizen heeft geen kind gehad aan het bezoekende VVSV ’09. De ploeg van trainer Auke Doornbosch ging kansloos met 7-0 onderuit. Een paar halve kansen, meer werd de gasten niet gegund door de thuisclub, die daarmee de misser van een week eerder tegen Eenrum (2-1) wel weer had weggespoeld.

De Ulrumers kwamen met een aangepast elftal opdraven voor de krachtmeting met de thuisclub. Enerzijds genoodzaakt door blessures, anderzijds vanwege het feit dat sommige spelers zich tot beneden de grote rivieren hadden laten afzakken vanwege het carnaval. De gastheren hadden wat goed te maken na de miskleun (2-1) van een week eerder in het duel met Eenrum. Dat verlies zat erg diep bij de thuisclub. Meedhuizen begon scherp aan het duel en kon binnen de kortste keren al een mogelijkheid laten noteren. Kevin Reiffers stond oog in oog met de Ulrumer goalie, maar die bleef baas over de situatie. In de rebound mocht Jairzinho Leirissa het ook nog proberen, maar zijn omhaal viel ook ten prooi aan de doelman. Na 17 minuten spelen was het wel raak voor de formatie van Bob Mulder. Op aangeven van Kevin Reiffers was het Tiago Fernandes die de score wist te openen: 1-0. Niet veel later stuurde Justin de Vries met een splijtende pass teamgenoot Kevin Reiffers op avontuur. Diens inzet verdween langs de voor Meedhuizen verkeerde kant van de paal. Het wachten was op het volgende Meedhuizer doelpunt, want VVSV ’09 kwam nauwelijks van de eigen helft af. Uiteindelijk wist Reiffers toch de roos te treffen na prima voorbereidend werk van Lirim Shabani: 2-0. Een halve mogelijkheid van de gasten werd door doelman Mickael Bos weggetikt en de overige speldenprikjes konden over het doel worden gekeken. De uitstekend leidende Wilfred Lalkens zag de thuisclub voor de thee nog een keer scoren. Uit een corner van Roy de Groot kegelde Reiffers zijn tweede van de middag binnen: 3-0.

Na de doelwisseling gooide Meedhuizen het gas er nog even flink op. Tiago Fernandes gaf een prima bal mee aan de opgekomen linksback Lars Meijer. Die wist de bal panklaar voor de voeten van Reiffers te deponeren en dat betekende 4-0. De drievoudig doelpuntenmaker kreeg vervolgens een publiekswissel en werd vervangen door Jelmar Christiaans. Die maakte voorlopig zijn laatste minuten voor de groenhemden, want hij vertrekt binnenkort naar Ambon voor een stageperiode. Nadat een vrije trap van Roy de Groot nog onschadelijk werd gemaakt, was het invaller Christiaans die Antonio Leirissa in staat stelde om er 5-0 van te maken. Op dat moment moest er nog ruim een kwart wedstrijd worden gespeeld en leek VVSV ’09 op een nederlaag met grote cijfers af te stevenen. Er zouden nog twee treffers bejubeld worden. Op aangeven van invaller Jordan Zimmerman plukte Mergim Shabani de bal ineens uit de lucht en joeg de bal tegen het nylon: 6-0. Het slotakkoord kwam op naam van Tiago Fernandes: 7-0. Daarmee was de eindstand bereikt en was er na afloop vooral sprake van genoegdoening voor de nederlaag van een week eerder.

‘We hebben met z’n allen voor elke meter gevochten en als team gespeeld’, klonk het na afloop in het Meedhuizer kamp. Komend weekeinde wordt er ingehaald. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Ezinge op het programma. In het kamp van VVSV ’09 was men uiteraard minder content. ‘We hebben geprobeerd de schade te beperken en stonden het grootste deel van de wedstrijd met tien man op de eigen speelhelft. Wat we ook probeerden, er was geen houden aan’, aldus coach Auke Doornbosch.

* Meedhuizen – VVSV ’09 7-0 (3-0). Tiago Fernandes 1-0; Kevin Reiffers 2-0; Kevin Reiffers 3-0; Kevin Reiffers 4-0; Antonio Leirissa 5-0; Mergim Shabani 6-0; Tiago Fernandes 7-0.

No Replies to "Meedhuizen haalt uit in duel met VVSV '09"