SGV boekt elfde overwinning op rij

In nog net niet voorjaarsachtige omstandigheden heeft het Schildwolder SGV zaterdagzijn elfde overwinning op rij weten te noteren. De nog zonder puntverlies zijnde koploper in 5D kreeg Eenrum op bezoek en liet geen spaan heel van de gasten. Het team van trainer Gert Jan van Dijken kreeg een half dozijn treffers om de oren van de ploeg die hard op weg is om al vroeg in het seizoen de titel binnen te halen.

Eenrum had wellicht wat vertrouwen getankt omdat het een week eerder verrassend met 2-1 van Meedhuizen had weten te winnen en SGV kon in dat zelfde weekend een eclatante 1-9 zege op bezoek bij Ezinge overleggen. Het is al langere tijd de vraag wie de Schildwolder sneltrein tot stoppen weet te dwingen, maar vooralsnog is er geen ploeg in geslaagd om het team van trainer Michel Dammer een halt toe te roepen.

De verwachtingen waren hooggespannen, want SGV was onder geen beding van plan om de zegereeks onderbroken te zien worden. Aan de zijde van de thuisclub werden Jasper Boonstra en Robert Kluppel (ziek en geblesseerd) vervangen door Jos Hoeksema en Marten Donkerbroek. Vanaf het eerste fluitsignaal waren het de gastheren die domineerden Binnen vijf minuten slaagde Jord Blokker er in om de score te openen na een slimme verlenging van een ingooi die door Jos Hoeksema werd genomen: 1-0. Na een scherpe voorzet van Wouter Steen was het Eenrumer Gerrit Joustra die de bal in het eigen doel werkte en daarna was het andermaal Blokker die een perfect aangesneden hoekschop van Marten Donkerbroek tegen het nylon kopte: 3-0.

Eenrum had zich voorgenomen om druk op de defensie van SGV te zetten, maar werd compleet door de thuisploeg overweldigd. Enigszins gefrustreerd geraakt door een laat fluitsignaal van de arbiter van dienst, vergat Eenrum dat het vooral om voetballen moest gaan. Na een nieuwe hoekschop van Marten Donkerbroek was het Jos Hoeksema die raak mikte: 4-0. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Na de doelwisseling zorgde Stan van den Berg voor de volgende Schildwolder treffer. Hij kreeg de bal goed teruggelegd van Jord Blokker, wiens weg naar het doel werd versperd. Het slotakkoord was voor Blokker, die nog probeerde om Jos Hoeksema bij de tweede paal in stelling te brengen. Dat had de Eenrumer goalie Anton Brontsema echter in de smiezen. Hij slaagde er in om de pass er uit te halen, al kwam de bal daarna weer op het pad van Blokker terecht die het leer gemakkelijk binnen wist te schuiven: 6-0. Het was al met al een overtuigende zege voor de gastheren die er nu elf op een rij hebben geboekt. Ondanks de glans van de triomf, waren er naderhand nog wel wat zorgen over een blessure aan de pink van verdediger Rodin Pot. Die bleek achteraf niet gebroken, maar wel zeer zwaar gekneusd te zijn.

Michel Dammer (SGV): ‘Na tien minuten en 3-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een groot compliment is op zijn plaats voor mijn buitenspelers, die de eerste helft voor veel gevaar wisten te zorgen. De tweede helft was eigenlijk niet om aan te zien. Vanuit ons oogpunt wel enigszins verklaarbaar met een 4-0 ruststand op het bord. Er werd vanuit Eenrumer kant ook niet veel gedaan om er nog iets van te maken.’

Gert Jan van Dijken (Eenrum): ‘Je hoopt vooraf dat het een spannende pot wordt, maar na een dikke tien minuten was het al geen wedstrijd meer. Als je bij SGV wat wilt halen moet je heel lang de nul zien vast te houden en dat lukte ons gewoon niet. Oww, hebben wij maar één keer in eigen doel gemikt? Volgens mij waren het er wel drie. We kregen bij 5-0 nog wel een mogelijkheid om te scoren via Henri Groenbroek, maar dat was het dan ook wel. Tegen dit soort ploegen moeten wij de punten natuurlijk niet pakken, maar zo weggeven is wel een hele matige vertoning.’

* SGV – Eenrum 6-0 (4-0). Jord Blokker 1-0; Gerrit Joustra 2-0 (eigen doel); Jord Blokker 3-0; Jos Hoeksema 4-0; Stan van den Berg 5-0; Jord Blokker 6-0 (foto: © Kor Groenewoud).

No Replies to "SGV boekt elfde overwinning op rij"