Sportieve wedstrijd DRC Phoenix eindigt in mineur

Na een weekend rust stond voor het team van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl de wedstrijd tegen ERC ’69 uit Enschede op het programma. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd verrassend door DRC Phoenix gewonnen. Mede door de carnavalsperikelen had Enschede moeite om een volwaardig team op de been te brengen, iets dat bij de ploeg uit Delfzijl ook een bekend verschijnsel is. Besloten werd om de gasten aan te vullen zodat er in ieder geval een leuke wedstrijd gespeeld kon worden. Het is niet ongebruikelijk is in de rugbysport dat men dit op deze manier oplost. De administratieve 19-22 overwinning voor DRC Phoenix was echter bijzaak vanwege een vervelende blessure aan de kant van de bezoekers, waarna het duel werd gestaakt.

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek al snel. Het spel golfde op en neer en de supporters kregen mooie aanvallen te zien. Net zoals het spelbeeld ging ook het scorebord op en neer. De ene keer stond DRC Phoenix voor, een ander moment was ERC ’69 de bovenliggende partij. Een ander positief punt voor de Delfzijlsters was het debuut van jeugdspeler Roy Hoekman. In de open wedstrijd kon hij goed zijn snelheid gebruiken waardoor hij in staat was om direct ook zijn eerste try te scoren.

DRC Phoenix ging met een kleine voorsprong de rust in en de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide teams bleken aanvallend erg dreigend en doordat DRC Phoenix verdedigend het liet afweten nam de ploeg uit Enschede de leiding halverwege de tweede helft. De Havenkanters herpakten zich echter snel gingen in de achtervolging. Een aanval waarbij een snelle speler van DRC Phoenix doorgebroken was moest echter onderbroken worden door een vervelende polsblessure aan de kant van Enschede. De speler was ongelukkig ten val gekomen en nadat het kundige ambulancepersoneel de speler had weggedragen, besloten beide teams het voor gezien te houden en samen het clubhuis in te gaan.

Voor DRC Phoenix staat er nu eerst weer een vrij weekend op het programma. Zondag 25 februari is de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het samenwerkingsteam van Havelte en Emmen. Voor de Delfzijlsters is deze wedstrijd van groot belang. Bij winst doet de ploeg goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Sportieve wedstrijd DRC Phoenix eindigt in mineur"