Meedhuizen na winst op Ezinge klaar voor kraker

Meedhuizen heeft op eigen veld de generale repetitie voor de kraker tegen SGV met ruime cijfers weten te winnen. Het team van trainer Bob Mulder versloeg het bezoekende Ezinge met 5-2. Anders dan de uitslag doet vermoeden, wisten de Ezingers de tegenstander lange tijd goed partij te bieden en deden ze vooral de eerste helft niet voor de thuisclub onder. Halverwege het duel stond het dan ook nog maar 1-0.

Binnen de Ezinger gelederen moest er een groepsgesprek aan te pas komen om de neuzen allemaal dezelfde kant weer op te krijgen. ‘Het was los zand de laatste tijd. Daar mocht wel eens wat van gezegd worden. Gelukkig heb ik nu weer een team gezien en daar ben ik blij mee’, sprak trainer Ronald Bouwman. Nadat scheidsrechter Van Os, die overigens sterk floot, vanaf het Waddeneiland Ameland was overgestoken en voor het begin had gefloten, was het even aanzien hoe het duel zich zou ontwikkelen. Het duurde dan ook even voor er sprake was van enige opwinding. Een voorzet van Lars Meijer belandde op het hoofd van Tiago Fernandes. Diens inzet verdween in de handen van doelman John Nooren. Nog geen honderdtwintig tellen later dook hij weer kansrijk op, maar bleef Nooren hem opnieuw de baas. Aan de andere kant was het oppassen geblazen bij een corner, maar Jairzinho Leirissa wist de bal voor de doellijn wet te rossen. En zo waren er nog wel wat mogelijkheden voor de bezoekers om Meedhuizen pijn te doen. Uiteindelijk brak Meedhuizen, tegen de verhoudingen in, de ban middels een treffer van Jairzinho Leirissa die een voorzet van Jaimy de Haan wist te verzilveren: 1-0. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de doelwisseling probeerde Meedhuizen vanaf de aftrap voor paniek bij Ezinge te zorgen, maar de verdubbeling van de score kwam in de 51e minuut tot stand. Een pass van Tiago Fernandes kwam bij de ingevallen Junior Cissé terecht. Die deponeerde bal op zijn beurt in de voeten van Jairzinho Leirissa en dat betekende 2-0. Ezinge leek niet van plan om zich van de grasmat te laten spelen en probeerde van alles om er weer een wedstrijd van te maken. Na een uur spelen kwamen ze inderdaad dichterbij door een treffer van Wiebe Leistra: 2-1. De vreugde daarover duurde slechts vijf minuten en dus konden de Ezinger plannen de prullenbak in. Invaller Robin Landman verstuurde een prima pass richting Kevin Reiffers, die John Nooren omspeelde en voor 3-1 wist te zorgen. Met nog een kwart wedstrijd te gaan leken de groenhemden van plan om het duel definitief op slot te gooien. Het was andermaal Landman die een prima pas verstuurde, maar nu Junior Cissé voor doelman Nooren wist te zetten. De Meedhuizer bleef rustig en tekende voor 4-1.

Ezinge had er van alles aan gedaan om het de Meedhuizer formatie zo lastig mogelijk te maken, maar kreeg de tegentreffers te simpel om de oren. Tiago Fernandes mocht op aangeven van Kevin Reiffers voor 5-1 zorgen en uiteindelijk wist Wiebe Leistra een vrije trap tot doelpunt te promoveren en bepaalde de eindstand daarmee op 5-2.

‘Slechte wedstrijden heb je er ook tussen zitten. We hebben de drie punten te pakken en dat is het belangrijkste’, klonk het binnen de gelederen van de Meedhuizers. Bij Ezinge was er teleurstelling over de te hoog uitgevallen nederlaag, maar toonde men zich ook tevreden over de inzet van de ploeg. ‘De punten zullen snel volgen’, hoopt trainer Ronald Bouwman.

* Meedhuizen – Ezinge 5-1 (1-0). Jairzinho Leirissa 1-0; Jairzinho Leirissa 2-0; Wiebe Leistra 2-1; Kevin Reiffers 3-1; Junior Cissé 4-1; Tiago Fernandes 5-1; Wiebe Leistra 5-2.

No Replies to "Meedhuizen na winst op Ezinge klaar voor kraker"