Noordpool UFC komt niet langs hekkensluiter VVSV ‘09

Na de overwinning op OKVC in Oldehove stond er voor Noordpool UFC andermaal een uitwedstrijd op het programma. In Ulrum trad de ploeg van trainer Klaas van der Ploeg aan tegen gastheer VVSV ’09, de drager van de rode lantaarn in de 5e Klasse D.

Voorafgaande aan de aftrap was wel duidelijk dat Noordpool UFC de technisch betere voetballers in huis had en dat was in de beginfase dan ook duidelijk te zien. Rekenden daarentegen op een strijdend en goed georganiseerde thuisploeg. De Uithuizers pakten vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Op het lastig te bespelen veld lieten ze een aantal leuke aanvallen zien en hieruit werd een aantal kansen uitgespeeld. Een tweetal grote kansen ontstonden door technisch sterke, individuele acties van Jarickson Saragoza en Jermy Beaumont, maar hun inzetten werden gekraakt in het hechte verdedigingsblok van de blauwwitten. Een aanval later kwam Haben Mulue Rezene in het doelgebied een teenlengte tekort nadat hij de bal vanuit een voorzet eerst nog met de borst had gecontroleerd.

VVSV ’09 wist in de openingsfase slechts sporadisch op de helft van Noordpool UFC te komen en het waren dan ook de Uithuizers die nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt waren. In de 18e minuut was het raak door Haben Mulue Rezene, die eenvoudig kon intikken na een mooie aanval over rechts waarbij Thijs Bos en Jasper Eerelman waren betrokken: 0-1. Op dat moment was de voorsprong volledig terecht. Na de openingstreffer hield Noordpool UFC de druk op de thuisploeg maar wist men moeilijk een opening te vinden. Tot twee keer toe werd er knap gered door goalie Jeffrey Ploeg op inzetten van Jarickson Saragoza en Jasper Eerelman.

Na een half uur spelen liet Noordpool UFC de teugels vieren omdat VVSV ’09 meer fysiek in de duels legde. Veel balverlies bij de gasten was het gevolg, waardoor de gastheren vaker gevaarlijk konden worden. Daarnaast leverde de fysieke strijd de bezoekers ook een tweetal blessures op. Doelman Egbert van der Bijl moest een aantal keren ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. Bij een hoekschop voor de gastheren, op slag van rust, stonden de geelzwarten slecht in de dekking waardoor Jordy Mulder bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen en de ruststand op 1-1 bepalen.

In de rust moesten de Uithuizers Xander Broekhuizen en Jermy Beaumont geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Hun vervangers waren Joran Bos en de 17-jarige Frans Boerma. Na de hervatting pakte VVSV ‘09 het initiatief en Noordpool UFC had de grootste moeite om tot balbezit te komen omdat de duels in deze fase in het voordeel van de thuisclub waren. Zij kwamen in de 51e minuut dan ook op voorsprong toen de gasten knullig balverlies leden op rand van het eigen strafschopgebied en daarmee Jochem Kooi de mogelijkheid boden om Van der Bijl voor de tweede keer te passeren: 2-1. Een fikse tegenvaller voor de bezoekers, maar dit was ook meteen het moment voor de Uithuizers om de aanval te gaan zoeken.

VVSV ’09 moest inzakken en wachtte Noordpool UFC op in een hecht blok voor het strafschopgebied. Daarnaast schuwde men al strijdend het fysieke duel niet en werden er veel overtredingen gemaakt om de tegenstander uit het spel te halen. Noordpool UFC kon zich moeilijk wapenen tegen deze strijdwijze doordat de passing veelal onnauwkeurig was en VVSV ’09 de kans kreeg om het spel van de gasten te ontregelen. Daarnaast lag het spel veelvuldig stil voor gegeven vrije trappen aan Noordpool UFC, wat echter niet in het voordeel was voor de geelzwarten. Met het inbrengen van Rick Bos en Mohammed Mahdi voor de moegestreden Jan Bekkering en Thijs Bos kon Noordpool UFC voor meer gevaar zorgen. VVSV ’09 werd steeds verder op eigen helft teruggedrukt, maar verdedigde goed georganiseerd en bleven hun voorsprong manhaftig verdedigen. In de 75e minuut was het toch raak. Een spijtende pass van achteruit werd goed op waarde geschat door Jasper Eerelman die vervolgens de bal hard en droog in de verre hoek tegen de touwen schoot: 2-2.

Noordpool UFC rook nu de overwinning en met het inbrengen van Wessel Bijlenga voor de geblesseerde Arijan Hendriks voerde men de druk nogmaals op. Bijlenga werd meteen naar voren gedirigeerd om zodoende door de lucht gevaarlijk te kunnen worden omdat VVSV ’09 veel overtredingen bleef maken en Noordpool UFC talrijke vrije trappen te nemen kreeg. In de slotfase moesten de Ulrumers alle zeilen bijzetten en konden ze zelf niet meer gevaarlijk worden. Met nog tien minuten op de klok creëerde Noordpool UFC een groot offensief en speelde zich een aantal grote mogelijkheden uit. Uit de vele vrije schoppen van Ricardo Sikkema kopte Wessel Bijlenga tot twee keer toe net over en redde de doelman een keer knap. De beste mogelijkheid werd in de laatste minuut door Haben Mulue Rezene gemist toen hij na een goede actie van Rick Bos in stelling werd gebracht. De frêle aanvaller schoot de bal echter over op vijf meter voor de goal. Na deze kans floot scheidsrechter Eenkhoorn af en vierde de thuisploeg een feestje met dit behaalde punt. Noordpool UFC voelde dat het twee punten had laten liggen, maar er was bij de jonge ploeg ook het besef dat het voetballend niet goed genoeg was vandaag, Daar kunnen ze de komende tijd aan werken, want de eerstvolgende wedstrijd boor de geelzwarten is op 2 maart. Dan is Warffum te gast in Uithuizen. VVSV ’09 komt zaterdag weer in actie. Dan gaat het op bezoek bij FC LEO.

* VVSV ’09 – Noordpool UFC 2-2 (1-1). Haben Mulue Rezene 0-1; Jordy Mulder 1-1; Jochem Kooi 2-1; Jasper Eerelman 2-2 (foto: Henk Cruiming).

No Replies to "Noordpool UFC komt niet langs hekkensluiter VVSV ‘09"