Overzicht amateurvoetbal

Deze week een wel erg mager voetbaloverzicht, maar dat heeft alles te maken met het inhaalprogramma van het afgelopen weekeinde. Een deel van de geplande wedstrijden viel overigens andermaal in het water, waaronder de duels tussen Farmsum en koploper Groen Geel en het treffen tussen het goed boerende Siddeburen en BNC. De rest van de uitslagen hebben we hieronder voor u verzameld.

1e Klasse J zaterdag/zondag
WINSUM KNOKT ZICH TERUG VAN ACHTERSTAND
Na een enerverende wedstrijd heeft eersteklasser Winsum toch nog een punt weten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen GVAV Rapiditas. De gasten hadden op zeker moment een 1-3 voorsprong genomen, maar in de allesbehalve beste wedstrijd lieten ze het team van trainer de Fred de Boer toch nog langszij komen en kwam er een 3-3 einduitslag op het wedstrijdformulier te staan.

In het vrij uitgebreide inhaalprogramma kwam alleen Oranje Nassau, dat zich nu periodekampioen mag noemen, tot winst. Velocitas ging onderuit (1-2) in het treffen met VKW en de overige wedstrijden eindigden in een remise. Daar leek het in Winsum in eerste instantie niet op uit te draaien. Het was al snel raak in het duel op het Geert Reinders Sportpark. Patrick Venema opende de score voor de gasten (0-1), maar die voorsprong was van korte duur, want een vrije trap van Yumé Ramos paste in het kruis: 1-1. Daar waar de bezoekers aanvankelijk beter uit de startblokken kwamen, nam Winsum gedurende de eerste helft het initiatief over. Dat werd nog eens onderstreept met pogingen van Bello en Hoff die echter spaak liepen. Jered Faleye knalde de bal op de lat en zal daarna ook wel even vol afgrijzen hebben staan kijken toen GVAV Rapiditas vlak voor rust wel doel wist te treffen via Jonathan van Dorssen: 1-2.

Toen dezelfde Van Dorssen er na de thee ook nog 1-3 van wit te maken, leken de groenzwarten een moeilijke tweede helft tegemoet te gaan. Met mogelijkheden voor Jered Faleye, die een keer doorgebroken ook nog eens werd gevoerd, leek Winsum toch nog te willen aanzetten. De druk op het doel van de Stadjers werd groter en in de 83e minuut was het Yumé Ramos die zijn tweede van de middag liet noteren: 2-3. Drie minuten later was het opnieuw raak, maar nu was het Tijs Mulder die zich liet bejubelen: 3-3. De achterstand was helemaal weggepoetst en de vraag was of Winsum in de resterende minuten nog in staat zou zijn om het duel helemaal naar zich toe te trekken. De enerverende slotfase leverde echter geen treffers meer op.

* Winsum – GVAV Rapiditas 3-3 (1-2). Patrick Venema 0-1; Yumé Ramos 1-1; Jonathan van Dorssen 1-2; Jonathan van Dorssen 1-3; Yumé Ramos 2-3; Tijs Mulder 3-3.

4e Klasse D Zaterdag
TERECHT PUNT SIOS NA DUEL MET ODV
Het Sauwerder SIOS heeft aan de uitwedstrijd tegen ODV een punt weten over te houden. Het team van trainer Quincy Dijkstra kwam nog wel op achterstand, maar wist deze weer weg te poetsen en eindigde uiteindelijk op 1-1.

De gastheren hadden in het eerste bedrijf veel balbezit en dachten na een kwart wedstrijd op voorsprong te komen na een aanval over links. De bal verdween ook over de doellijn, maar de treffer werd afgekeurd omdat er een overtreding op Flaviou Fatima was gemaakt. Het was in ieder geval een waarschuwing aan het adres van SIOS, dat op zijn hoede moest zijn. In de 28e minuut kregen de bezoekers zelf een grote kans om aan de leiding te komen. Na een snelle omschakeling over links had Sander Bultena een goede voorzet in huis en leek Menno Dijkstra de bal van dichtbij binnen te zullen koppen. Hij raakte de bal echter verkeerd en zag het leer over de deklat vliegen. Daarna was het weer de beurt aan ODV. Vanuit een scrimmage werd er op zestien meter van het Sauwerder doel vol uit gehaald, maar ook die poging vloog langs de verkeerde kant van de lat.

Na de doelwisseling wisten de gastheren de score alsnog te openen. Na een aanval over de rechterkant rekende iedereen op een voorzet, maar schoot Joop Welfing uit een vrijwel onmogelijke hoek via onderkant lat raak: 1-0. SIOS wist nu wat er moest gebeuren. Rohan Dijk werd als extra aanvaller ingebracht en kreeg vrijwel meteen goede mogelijkheden. Na een vrije trap van Allert de Haan liet de doelman van de thuisclub de bal los en kreeg De Haan in de rebound de mogelijkheid om alsnog te scoren. In plaats van binnen te schieten, mikte hij echter op het lichaam van de sluitpost. In de 70e minuut kregen de gasten opnieuw een kans. Na een goede aanval via Jochem Huinder en Allert de Haan was het invaller Rohan Dijk die had moeten scoren. Ook hij liet dat echter na en legde daarmee fijntjes bloot waar het bij de Sauwerders dit seizoen vooral aan schort. Het scorend vermogen laat namelijk nogal wat te wensen over.

De meer dan verdiende gelijkmaker zou toch nog vallen. In de 80e minuut werd een vrije trap van Ramon Buikema niet goed verwerkt door de Friese sluitpost en vervolgens was het Reinder de Haan die de bal tegen het nylon wist te koppen: 1-1. Een paar minuten later kreeg de thuisclub weer een mogelijkheid, maar uit de toegekende vrije trap werd de bal op de lat gemikt. In de ultieme slotfase kreeg de sterk spelende Allert de Haan nog een tweetal kansen. Uit een voorzet raakte hij de lat en niet veel later liet hij twee tegenstanders in vertwijfeling achter, maar strandde op de goed anticiperende doelman. Inde laatste minuten vloog het spel op en neer met veel vrije trappen en corners voor beide ploegen. Dat leidde tot veel gevaar, maar scoren deden beide teams niet meer. Flaviou Fatima had daar verandering in kunnen brengen als hij in de 94e minuut raak had gekopt, maar de bal viel niet goed.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘Dit is een terecht punt voor ons en er had zelfs nog wel meer in gezeten. Zeker als je naar onze tweede helft kijkt en de kansen die we daarin gekregen hebben. Dit is hoe dan ook een knappe prestatie van SIOS tegen een ploeg die vorig seizoen nog derde klasse speelde. Vooraf hadden we voor dit resultaat getekend, achteraf balen we van de gemiste kansen. Toch ben ik trots op de inzet en mentaliteit van de selectie en voornamelijk het spel van de ploeg in de tweede helft, waarbij we ons zelf nu wel een keer hebben beloond met een punt, al hadden dat er dan ook drie kunnen en misschien wel moeten zijn.’

* ODV – SIOS 1-1 (0-0). Joop Welfing 1-0; Reinder de Haan 1-1.

NOORDWOLDE LIJDT NEDERLAAG BIJ FC GROOTEGAST
Na een aantal weken niet of slecht te hebben kunnen trainen, stond voor Noordwolde de uitwedstrijd tegen Grootegast op het programma. Het team van trainer Marinus Siekman kwam tegenover een fysiek beter uitgeruste thuisclub te staan die met 3-2 zou winnen.

‘Het was het allemaal net niet bij ons, maar dat is gezien onze trainingsachterstand ook niet zo verwonderlijk’, vond Siekman na afloop. De gastheren wisten het net al binnen enkele minuten te laten bollen na een razendsnelle uitbraak. Rowan Top was de maker van de 1-0. Noordwolde kreeg wel kansen, onder andere via Jesse Hijlkema. Een inzet van hem werd echter op fabuleuze wijze door de goalie uit de bedreigde hoek getikt. Vervolgens toonden de gastheren zich wel slagvaardig en was het Rolf Hazenberg die de ruststand op 2-0 wist te bepalen. Na de thee kwam Noordwolde beter in de wedstrijd te zitten en dat resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer van Jesse Hijlkema: 2-1.De prima goal werd niet veel later teniet gedaan door Rolf Hazenberg, die zijn tweede van de middag liet aantekenen: 3-1. Noordwolde was in de situatie voorafgaande aan de goal verdedigend niet attent genoeg. Toch wilden de gastheren niet van opgeven weten en was het Marco Vos die de geelzwarten voor de tweede keer liet aansluiten: 3-2. Ewoud Boersema kreeg zelfs nog de mogelijkheid om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen, maar die poging liep stuk. Een vrije trap van Marco Vos vloog niet vee later rakelings langs de kruising.

‘Het is niet anders. Kennelijk zat er voor ons vandaag niet meer in. We kijken vooruit en richten ons op de uitwedstrijd tegen Westerkwartier.’ Dat duel wordt op zaterdag 2 maart gespeeld.

* FC Grootegast – Noordwolde 3-2 (2-0). Rowan Top 1-0; Rolf Hazenberg 2-0; Jesse Hijlkema 2-1; Rolf Hazenberg 3-1; Marco Vos 3-2.

5e Klasse F Zaterdag
VVS KAN CEC NIET DWARSBOMEN

‘Ik baal geweldig, maar op basis van de eerste helft hebben we wel terecht verloren’, sprak trainer Egbert Bosma na afloop van de met 1-2 verloren wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst. Na de thee herpakte VVS zich wel en behoorde een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden. Danny van Lang was de maker van de 1-1 nadat Dani Jansen de gasten op voorsprong had weten te zetten. CEC oogde fitter en gretiger. Daarentegen mist VVS wedstrijdritme. ‘In de weekends als er geen competitie is, kunnen we niet op ware kracht vriendschappelijke wedstrijden spelen Dat is jammer’, aldus Bosma. Uiteindelijk bepaalde Tom Rengers de eindstand op 1-2.

5e Klasse C Zondag
PAK RAMMEL VOOR USQUERT
Je zou het niet verwachten, maar Usquert kwam toch in de wei voor de thuiswedstrijd tegen runner-up Bellingwolde. Het team van trainer Jan Blaauw kreeg een flink pak op de broek van de gasten, die in Moos Bakker en Martin ras hun mest trefzekere schutters hadden. Lesly Korte wist het doel ook te treffen en bepaalde het aantal doelpunten daarmee op zeven voor Bellingwolde: 1-7.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"