SV Bedum en Kollum op gelijke hoogte

Tweedeklasser SV Bedum heeft de inhaalwedstrijd tegen Kollum niet in een overwinning weten om te zetten. Toch overheerste er binnen de gelederen van de paarshemden na afloop een gevoel van tevredenheid omdat er in ieder geval strijd was geleverd. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

De Bedumers begonnen goed op het eigen kunstgras. De gastheren wisten Kollum flink onder druk te zetten. De Friezen kregen in de beginfase geen enkele mogelijkheid. Toch wisten ze ook te voorkomen dat SV Bedum het overwicht in doelpunten zou kunnen uitdrukken en dus eindigde de eerste helft zonder dat er reden tot juichen was geweest. Na de doelwisseling hadden de gasten wat omzettingen gedaan, maar was het SV Bedum dat de score wist te openen. Dat was al vrij snel na de hervatting. Thijs Boer werd oog in oog met de Friese goalie gezet en schoof de bal keurig tegen het nylon: 1-0. Veel rust werd de thuisclub niet gegund, want Kollum probeerde verwoed iets aan de achterstand te doen en verhoogde de druk op het Bedumer doel. De gelijkmaker zou in de 69e minuut dan ook vallen door toedoen van de sterk spelende spits Dennis de Bruin. Doelman Jorik Smink was kansloos op zijn schot: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer, waarbij bij SV Bedum de pijp langzaam maar zeker een beetje leeg liep. Toch kreeg Thijs Boskamp nog een mogelijkheid om het duel een voor SV Bedum positieve draai te geven, maar dat mislukte.

Bas Groeneveld (SV Bedum): ‘Uiteindelijk ben ik van mening dat de gelijke stand wel een goede uitslag is. Wij waren de eerste helft beter en zij na de rust. Ik ben trots op de spelers. Ze hebben alles gegeven en keihard voor een resultaat gewerkt.’

* SV Bedum – Kollum 1-1 (0-0). Thijs Boer 1-0; Dennis de Bruin 1-1.

No Replies to "SV Bedum en Kollum op gelijke hoogte"