Meiden en vrouwen DVC steunen Oranjeleeuwinnen

De Oranjeleeuwinnen spelen woensdag de troostfinale van de Nations League in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Bij de wedstrijd tegen Duitsland kunnen ze wel wat extra steun gebruiken. Die gaan ze in ieder geval krijgen van voetbalvereniging DVC uit Appingedam. 

Vanuit de Damster club werd al snel het idee opgepakt om met alle meisjes- en vrouwenteams naar het Abe Lenstra Stadion toe te gaan. Dat was een hele organisatie, maar met de medewerking van de mensen van Ons Oranje is het mogelijk gemaakt dat er ruim honderd plekken gereserveerd konden worden voor de DVC-meiden en hun begeleiders. De vereniging kon door samenwerking met ING Nederland zelfs nog wat korting op de kaartprijs aanbieden aan de leden. De meiden van de MO13, MO15, MO17 en de vrouwen van VR1, VR2 en Vr 7×7 gaan met elkaar woensdag richting Heerenveen. Voor de jongste meiden wordt dit zelfs hun eerste ervaring in een stadion. En waar kan dat nou mooier dan bij de Oranjeleeuwinnen.

Het had een finale kunnen worden, maar de Oranjeleeuwinnen verloren vrijdagavond in Cadiz van Spanje en dus rest de troostfinale. Die wedstrijd kan nog wel van groot belang zijn, aangezien in de Nations League de enige twee beschikbare Europese olympische tickets op het spel staan. De finalisten verzekeren zich automatisch van een trip naar het Olympisch voetbaltoernooi in Parijs. Dat zou in dit geval Frankrijk zijn, dat van Duitsland wist te winnen. Zij zijn echter het organiserende land en daarmee automatisch geplaatst. In dit geval strijden de Oranjevrouwen woensdag met Duitsland om het tweede olympische startbewijs.

No Replies to "Meiden en vrouwen DVC steunen Oranjeleeuwinnen"