Nieuw beleidsplan voor groeiende jeugdafdeling vv Eenrum

De jeugdafdeling van vv Eenrum is al enige jaren aan het groeien en dat is uitstekend nieuws voor de roodhemden. ‘De jeugd heeft immers de toekomst’, zo stelt bestuurslid voetbalzaken Janet Toonder. Het werd volgens de club dan ook hoog tijd om het jeugdbeleidsplan aan te passen aan de huidige behoeften.

Dimietri Meijer, jeugdcommissielid voetbalzaken, en Karen Hollewand, voorzitter van de jeugdcommissie, hebben op 15 februari het gloednieuwe jeugdbeleidsplan 2023-2025 overhandigd aan bestuurslid voetbalzaken Janet Toonder en voorzitter Herald Jansen. De jeugdcommissie heeft de afgelopen maanden het beleidsplan aangepast door zowel achter- als vooruit te kijken: wat heeft de vereniging de afgelopen jaren weten te bereiken en wat zijn de doelstellingen voor de komende periode?

Karen Hollewand is ontzettend trots op het eindresultaat: ‘In het beleidsplan staan positiviteit, professionaliteit en boven alles het plezier van de jeugdleden centraal. Hiernaast is het ons doel grote stappen te zetten als het gaat om de begeleiding van onze jeugdleden, zowel op wedstrijddagen als tijdens de trainingen.’ Dimietri Meijer is naast jeugdcommissielid ook trainer en coach van JO19 en weet als geen ander dat structuur en een goede visie ontzettend belangrijk zijn. ‘Toen ik, inmiddels al weer een behoorlijk aantal jaren geleden, bij vv Eenrum begon als vrijwilliger binnen de jeugdcommissie was de jeugdafdeling een stuk kleiner. Toen konden we het ons permitteren om allemaal een beetje ons ding te doen, nu is meer structuur en duidelijkheid onmisbaar’, legt hij uit.

Voorzitter Jansen is van mening dat het jeugdbeleidsplan een bewijs is van een vereniging die volop in ontwikkeling is en waanzinnige stappen vooruitzet. ‘We hebben de afgelopen jaren veel mooie dingen zien ontstaan. Vanuit de vereniging zelf door het enorme enthousiasme en de grote inzet van een zeer actieve groep vrijwilligers. Geweldig om op een zaterdag hier op het sportpark te komen en al die blije gezichten te zien’, zegt hij. ‘Voetballers, vrijwilligers en bezoekers kunnen zien dat het wat dat betreft klopt’, vult Janet Toonder hem aan: ‘De onderlinge verbinding tussen de jeugdteams maar zeker ook tussen de jeugdafdeling en de senioren is geweldig.’ Op bovenstaande foto vanaf links Dimietri Meijer, Karen Hollewand, Janet Toonder en Herald Jansen.

No Replies to "Nieuw beleidsplan voor groeiende jeugdafdeling vv Eenrum"