Stedum schiet zichzelf in slotfase naast Zeester

In de jacht op koploper SGV heeft Zeester dure punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Stedum. Het team van trainer Cris Feldman wist de Zoutkampers op een 2-2 remise te houden. Dat was al een prestatie op zich, want vier minuten voor het laatste fluitsignaal stonden de geelzwarten nog op een 0-2 achterstand. Milan de Vries was na afloop de gevierde man. Hij scoorde twee keer voor de gastheren en redde daarmee een punt.

Voor beide teams stond er wel wat op het spel, want de ploegen waren in de tweede periode nog zonder puntverlies. De winnaar van de tweestrijd zou dus een goede slag kunnen slaan omdat SGV, de koploper in die periode, al een tussentijdse titel op zak heeft. Bij Zeester ontbraken om diverse redenen allerlei spelers, waardoor de wel aanwezigen op hele andere positie gebruikt moesten worden. Dit leidde tot een hoop onrust. Stedum was de beter voetballende ploeg. Het combineerde gemakkelijker, wist ook veel corners te forceren, maar kwam aanvankelijk niet tot scoren. Aan de andere kant was het wel raak. Henri Nienhuis soleerde door de defensie van de thuisclub en liet doelman Boelie de Sturler kansloos: 0-1. Stedum pakte het daarna wel goed op, maar was wat slordig en te onrustig aan de bal. Een hele fraaie mogelijkheid leek in de maak voor Tim Ypey. Vanaf een meter of veertig probeerde hij doelman Daniël Veenstra te verschalken, maar die poging mislukte.

Na de doelwisseling kwam Zeester zelfs op 0-2 toen een corner door Lars Hofman achter zijn eigen doelman werd gewerkt. De thuisclub weigerde echter te capituleren, maar zou de beloning krijgen die het verdiende. In de 86e minuut was het Milan de Vries die voor de aansluiting wist te zorgen: 1-2. De geelzwarten zetten daarna nog een keer aan en vlak voor tijd was het weer raak. Milan de Vries trok vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en of het nou een mislukte voorzet was of een doelgerichte poging, het leer verdween wel met een curve in de verste hoek: 2-2. Even gingen de gedachten uit naar Kenneth Taylor die bij Ajax een soortgelijke treffer produceerde. Het dreigde zelfs nog mis te gaan voor de bezoekers, maar Bram Smit raakte slechts de paal en vlak voor tijd liet Jasper Tillema de mogelijkheid liggen om zijn ploeg naar de overwinning te schieten.

De remise kon als een goed resultaat worden bestempeld. Zeker vanuit Stedumer oogpunt bekeken. Temeer als bedacht wordt dat de brigade van Feldman er in de strijd om de tweede periodetitel ook nog eens uitstekend voor staat. Stedum kende een beroerd begin van het seizoen en wist uit de eerste acht wedstrijden maar twee punten te halen. ‘En daar zaten echt duels bij die we niet hadden hoeven of mogen verliezen’, vindt de oefenmeester. Het kwartje lijkt nu echter de goede kant op te vallen voor de Stedumers. In de laatste vier wedstrijden werden namelijk tien punten verzameld. Door de slechte start staat men nu nog altijd onderin de ranglijst, maar daar ligt de focus niet bij de club. ‘Ze vragen me wel eens wat mijn verwachtingen zijn. Nou, ik geloof er heilig in dat we er in de tweede periode vol voor moeten gaan. Als we niet goed genoeg zijn komen we er ook wel achter. Je moet in ieder geval overtuigd zijn van jezelf. Ik ben er in ieder geval wel van overtuigd dat wij de mogelijkheden hebben. Als we allemaal maar doen waar we goed in zijn.’

Zijn collega Jaap van der Ploeg vond het achteraf erg spijtig dat het duel in een remise was geëindigd. Vooral omdat zijn ploeg hard op weg was om een zege te boeken. ‘Het is helemaal sneu als je bedenkt dat de andere concurrenten ook gelijk hebben gespeeld. Je kunt wel stellen dat we dus ene mooie mogelijkheid hebben laten liggen. Gezien het wedstrijdbeeld is het echter wel terecht dat Stedum langszij is gekomen en gelet op het spel hadden ze ook meer recht op de punten.’

* Stedum – Zeester 2 – 2 (0 – 1). Henri Nienhuis 0-1; Lars Hofman (e.d.) 0-2; Milan de Vries 1-2; Milan de Vries 2-2 (foto: © Romy Mulder).

No Replies to "Stedum schiet zichzelf in slotfase naast Zeester"