SV De Heracliden struikelt over effectief Corenos

Corenos heeft zijn positie in de 4e Klasse E weten te verbeteren dankzij een zege op gastheer SV De Heracliden. De druk bezochte derby leverde de counterende Roodeschoolsters een 1-3 overwinning op. De ploeg van trainer Marco Pesiwarissa sprong efficiënter om met de geboden mogelijkheden, terwijl de thuisclub de kansen weigerde te benutten.

De gasten moesten een flink eind terug in de geschiedenis gaan om te ontdekken dat het bijna twintig jaar geleden was dat men voor het laatst (1-2) in Uithuizermeeden had weten te winnen. Aalderd Duinkerken en Bart Moes scoorden toen voor de Roodeschoolsters, terwijl Arjan Brondijk de maker was van de enige Meijster goal. In de veertien ontmoetingen die volgden lukte het Corenos niet nog een keer.

De veters waren nauwelijks aangetrokken en de laatste fans moesten nog een plekje langs het veld zien te vinden toen Corenos de wedstrijd open wist te breken. Met enige onvrijwillige medewerking van de thuisclub. Een te zachte terugspeelbal van Stijn Tiekstra leidde na veertig seconden tot moeilijkheden voor doelman Marwin Spriensma. Die wist een eerste doelpoging van Brian Pattiwael nog te bezweren, maar de Roodeschoolster kreeg een herkansing en schoot het leer genadeloos hard binnen: 0-1. Een flinke tegenvaller voor de Meijsters, die nu meteen wist wat hen te doen stond. Ze hadden hun opponent in een zetel gezet en nu was het zaak om de stoel aan het wankelen te krijgen. Een klus die het team van coach Jan Medema dit seizoen wel vaker heeft moeten opknappen en omdat de goal al snel viel, was er tijd genoeg voor reparatiewerkzaamheden. Die leken in het water te vallen toen Jordan Muller op zeker moment op weg was naar het doel van Spriensma, maar onderuit werd getrokken. Iedereen verwachtte rood voor zondaar Mark de Boer, maar het bleef bij een gele prent van scheidsrechter Andries Dijkstra. De uitleg van de arbiter was dat de uit zijn goal komende Spriensma in de buurt was. ‘Als hij het voordeel ook nog even had afgewacht, had Jordan de bal zo in het lege doel kunnen schieten. Die kwam namelijk in de kaats terug van de keeper’, sprak Pesiwarissa na afloop. Voor de rest vond hij Dijkstra overigens een prima wedstrijd fluiten. De onpartijdige deelde in totaal zeven gele prenten uit tijdens het niet kinderachtige duel.

SV De Heracliden probeerde het spel te maken en zag zich tegenover een tegenstander geplaatst die rustig kon afwachten wat de blauwzwarten zouden verzinnen om de achterstand weg te werken. Ondertussen bleven de Roodschoulsters loeren op de foutjes die ongetwijfeld een keer gemaakt zouden worden, in de hoop dat men al counterend nog een keer zou kunnen toeslaan. De thuisclub kreeg voor de thee weinig mogelijkheden om tot het doel van keeper Dennis Carretero Seinhorst te geraken. Dat kwam vooral doordat ze te slordig spelen en telkens de verkeerde keuzes maakten. Met Henk Wieringa in het veld voor Yuri Jaarsma werd het positiespel na de doelwisseling beter. Het voetballende gedeelte zag er wat verzorgder uit en er ontstonden ook wat mogelijkheden. Een daarvan was voor Martijs Delker, maar oog in oog met de Roodeschoolster goalie zag hij een kans verloren gaan omdat de sluitpost zijn grote teen nog tegen de bal wist te krijgen.

Dat was zo’n beetje wel het breekpunt van de wedstrijd. Daar waar SV De Heracliden de kans op de gelijkmaker liet liggen, sloeg Corenos hard toe. Na een goed geplaatste counter was het Jordan Muller die de marge wist te verdubbelen, waardoor het voor de thuisclub nog moeilijker werd om de wedstrijd te doen kantelen: 0-2. Kevin Jaarsma dacht de sleutel te hebben gevonden, maar andermaal was het Carretero Seinhorst die dwars lag.

En weer wist Corenos uit een counter toe te slaan en de derby definitief in het slot te gooien. En ook nu was Jordan Muller het eindstation van die aanval: 0-3. Namens SV De Heracliden wist Kevin Jaarsma het leed nog enigszins te verzachten (1-3) en ging een kopkans van Mark de Boer verloren. De punten gingen echter mee naar Roodeschool en door dat resultaat staat Corenos nu op een gedeelde vierde plaats met Poolster. En daarmee is de valse start van dit seizoen helemaal weggepoetst.

Jan Medema (SV De Heracliden): ‘We hebben de mogelijkheden wel gehad om een goed resultaat te boeken, maar lopen al heel snel achter de feiten aan. Wij moeten het spel dan maken terwijl Corenos kan afwachten. Zo gaat het dan vaak in het voetbal. Als je zelf slordig bent in de afwerking krijg je het deksel op de neus.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Dit is natuurlijk een prima resultaat en het voelt lekker dat we weer een keer in Uithuizermeeden hebben weten te winnen. Wij waren zeer geduldig en effectief in de omschakeling. Al met al ben ik trots op de ploeg. We hebben amper wat weggegeven en zijn goed met onze kanen omgesprongen. We hebben nog wel wat punten nodig om lijfsbehoud te kunnen bewerkstelligen en misschien zit er nog wel meer in voor ons. Maar dan zullen we eerst wel van Middelstum moeten zien te winnen. Dat wordt nog een hele kluif, maar goed. Niets is onmogelijk, zeker in deze klasse niet.’

* SV De Heracliden – Corenos 1-3 (0-1). Brian Pattiwael 0-1; Jordan Muller 0-2; Jordan Muller 0-3; Kevin Jaarsma 1-3 (foto: ©Marcel Monden).

No Replies to "SV De Heracliden struikelt over effectief Corenos"