‘Thuisclub’ Warffum en OKVC hebben niets aan remise

Warffum speelde in Oldehove de thuiswedstrijd tegen OKVC omdat het eigen veld momenteel verre van goed is. Voor het team van trainer Nico de Vries was dit eindelijk weer eens een mogelijkheid om een competitiewedstrijd te kunnen spelen. In Oldehove vond men het prima dat Warffum wilde uitwijken en omdat de KNVB er ook geen problemen in zag, gingen de ‘kanaries’ op pad en kwamen uiteindelijk terug met een 2-2 remise op zak.

Alsof de weergoden zich toch met de gang van zaken wilden bemoeien, kwam er net na de aftrap nog een bak regenwater naar beneden. Degene die de tenues na afloop weer smetteloos schoon moest zien te krijgen, kon zich in de handen wrijven want ze zouden erg smerig worden. Bij Warffum ontbraken Stefan van den Berg, Timo Hooijer en Remon Bijsterveld vanwege blessures. Daarnaast ontbraken Jorrit Muller en Giovanny Renses. Zij zitten beiden op Curacao. Vanaf de eerste minuut was het aan beide kanten aftasten geblazen. Warffum probeerde wel druk te zetten, terwijl men bij OKVC vooral de lange bal hanteerde in de hoop dat Jasper Ludema gelanceerd zou kunnen worden. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en de echt grote kansen vielen als eerste aan de kant van Warffum. Matthijs Winkel verscheen oog in oog met de goalie van OKVC, maar wist deze niet te passeren. De corner die daarop volgde werd afgeslagen en leidde een counter van de thuisclub in. Die wist doelman Eddy Renses onschadelijk te maken.

Na een kwart wedstrijd wist Roy Kuipers een corner op het hoofd van Jelle van der Veen te planten en die kopte op zijn beurt binnen. Enig fortuin had hij daarbij wel, want de goalie leek de bal te pakken maar dor het modderige en natte veld gleed de bal toch het doel in. En dus stond de uit spelende thuisploeg op 0-1. OKVC wist er voetballend niet echt door te komen en bleef volharden in de lange halen naar voren. Met sublieme passjes wist Jasper Ludema zijn teamgenoten aan het werk te zetten. Renses weigerde echter te capituleren. En als hij dat wel moest doen, werd hij door zijn eigen verdediging geholpen met het schoon houden van het doel. Tot aan de rust golfde het spel op en neer, maar stonden de vizieren aan beide kanten nog niet op scherp.

In de rust moest Stevenson Stoepker geblesseerd vervangen worden. Zijn plaats binnen de lijnen werd ingenomen door Julian Houtman. De dug-outs waren amper gevuld voor het bijwonen van de tweede helft of de gelijkmaker was al een feit. En diepe bal bereikte Jasper Ludema die op het randje van buitenspel vertrok en Renses wel op de knieën wist te krijgen: 1-1. Warffum bleek niet meteen van de leg te zijn en wist een kleine ten minuten later opnieuw de leiding te nemen. Een afgeslagen aanval kwam terecht bij Roy Kuipers, die zich geen moment bedacht en de bal in de verre hoek wist te krullen: 1-2. Kevin Janssen kwam daarna in het veld voor Matthijs Winkel. Die kon zich op zijn beurt de longen uit het lijf lopen om de druk op de defensie van OKVC op te voeren. Na driekwart wedstrijd was het echter plotsklaps weer gelijk. David Ybema liep zijn tegenstander er uit en krulde de bal hoog in het doel: 2-2. Aan de kant van OKVC was er gelach, want het schijnt dat Ybema nog nooit op een dergelijke manier had gescoord.

Warffum probeerde de druk er weer op te zetten, maar ook clubtopscorer Jeroen Zwart stond niet op scherp. Hij kwam steeds net niet goed uit of de bal hobbelde de verkeerde kant op. Hoewel het scorebord negen minuten te laat was ingeschakeld, vond de scheidsrechter het genoeg toen hij van mening was dat de negentig minuten er op zaten. Dat leidde bij beide teams tot vraagtekens, maar de leidsman bleef bij zijn besluit.

Gezien het resultaat schieten beide teams niets op met de remise. Het blijft spannend in 5D, al is daar nog steeds dat vertekende beeld. Uiteindelijk konden beide coaches wel leven met het resultaat. Al hadden ze dan ook, met de andere uitslagen in het achterhoofd, wel wat meer gewild.  OKVC gaat komend wekeinde op bezoek bij KRC, terwijl Warffum nu op zeker aan voetballen zal toekomen omdat het in Uithuizen op het kunstgras van Noordpool UFC zal spelen.

* OKVC – Warffum 2-2 (0-1). Jelle van der Veen 0-1; Jasper Ludema 1-1; Roy Kuipers 1-2; David Ybema 2-2.

No Replies to "'Thuisclub' Warffum en OKVC hebben niets aan remise"