Futsal Meedhuizen naar halve finale Districtsbeker

De zaalvoetballers van Meedhuizen zijn er in geslaagd om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. In de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl werd Exstudiantes uit Groningen in de kwartfinale, na een 0-2 en 2-3 achterstand, met 7-4 geklopt. In de halve eindstrijd wacht nu Futsal Frisia uit Leeuwarden.

Het liep aanvankelijk allemaal niet zoals Meedhuizen het voor zich had gezien. De gasten wisten de leiding te nemen en alsof dat nog niet erg genoeg was, raakte keeper Swen Bakker geblesseerd aan zijn enkel. Hij probeerde het nog wel en daar maakten de Stadjers handig gebruik van door de tussenstand op 0-2 te bepalen. Voor de gastheren was dat het sein om veldspeler Devante de Windt tot doelman om te turnen. De groenhemden wisten wat hen te doen stond en gingen in de achtervolging. Johannes Sunardi wist niet alleen voor de aansluiting te zorgen, maar was ook de maker van de 2-2. En dus kon de wedstrijd opnieuw beginnen. Het spel golfde op en neer en het was andermaal Exstudiantes dat de leiding wist te nemen. Adnaan Mouse-Kadir wist de bal niet te controleren en vervolgens profiteerden de bezoekers in de tegenstoot optimaal: 2-3. Er was een sliding voor nodig van Sunardi om te voorkomen dat het verschil opnieuw twee treffers zou worden.

Hoog druk zetten van de thuisclub wordt vervolgens beloond, want Exstudiantes levert de bal zomaar bij Kevin Reiffers in. Die speelde op zijn beurt Bram Mulder aan. Mulder sneed binnendoor en ramde het speeltuig in de korte hoek: 3-3. De bezoekers kregen daarna wel kansen, maar Devante de Windt was op zijn hoede. Voordat het rustsignaal klonk, werd er nog een keer gescoord. En opnieuw was het een opzetje van Reiffers en Mulder, waarbij laatstgenoemde ook nu als afmaker fungeerde: 4-3.

De tweede helft begon wat stroef aan beide kanten. De gasten hadden zichzelf in kansrijke positie kunnen manoeuvreren, maar waren te slordig in de eindpass. Adriaan Mouse-Kadir dacht Bram Mulder een doelpunt te gunnen, maar die struikelde in de goede bedoelingen, waarna Adnaan Mouse-Kadir in de rebound de bal voor de voeten kreeg en het karwei vervolgens zelf klaarde: 5-3. Na een goede verdedigende actie van Mulder kon hij zelf op avontuur maar zag zijn poging op de paal belanden. Niet veel later werd een inzet van Romano Kisman geblokt. In de tegenstoot werd Exstudiantes gevaarlijk. Ook nu bleek Devante de Windt een te groot struikelblok te zijn. De bezoekers proberen de aansluiting te vinden, mar komen niet door de groene muur heen. Een inzet van Adnaan Mouse-Kadir werd op zeker moment van richting veranderd en dat betekende 6-3. Met nog twaalf minuten te gaan kwam de halve finale in zicht, maar in zaalvoetbal kan het snel gaan. Nadat de gasten een levensgrote kans hadden laten liggen, werd het strijdplan omgegooid. In een ultieme poging om de wedstrijd een andere wending te geven, werd ook de keeper als een veredelde veldspeler gebruikt. Dat plan kon al snel in de prullenbak, want Kevin Reiffers wist vanaf de eigen helft de bal in het doel te deponeren en zo voor 7-3 te zorgen. De sluitpost van de Stadjers zou nog wel voor 7-4 zorgen, maar verder liet Meedhuizen het niet komen. En daarmee was het volgende doel bereikt. Het team plaatste zich met de zege voor de halve finale van de Districtsbeker en mag dan opnieuw een thuiswedstrijd spelen.

No Replies to "Futsal Meedhuizen naar halve finale Districtsbeker"