Gezamenlijke trainingsdag jeugd bij DTTC ’78

In Appingedam is een gezamenlijk trainingsdag gehouden voor tafeltennisliefhebbers. Een en ander werd georganiseerd door de Damster vereniging DTTC ’78. Van de verenigingen Doto (Siddeburen), Talo (Loppersum), Midstars (Middelstum) en DTTC’78 waren er totaal 21 deelnemers die onder begeleiding van twee professionele trainers en een viertal hulptrainers training kregen.

Vanwege het aantal beschikbare tafels en de ruimte werd er afgewisseld tussen fanatiek trainen en diverse spellen in de kantine. Er werd begonnen met een gezamenlijke warming-up waarna de kinderen in groepen verdeeld werden.  Met verschillende oefeningen werden de back- en de forehand geoefend, waarbij op lichaamshouding en posities werd gecoacht. De leeftijden varieerden van 5 tot en met 14 waarbij belangrijk was dat iedereen de juiste begeleiding kreeg om hun technische slag te bevorderen. Ook was er een tafeltennisrobot in de zaal aanwezig waarbij onder goede begeleiding goed getraind werd op afwisseling van de slagen. Dit was voor een aantal jeugdleden een nieuwe ervaring. Tussen de middag was er ruimte voor een gezamenlijke lunch waarna de volgende ronde weer begon. Hierbij stond de service centraal. Korte of lange service, hoe doe je dat en hoe anticipeer je er als tegenstander op. Afsluitend was er een groot Keizer en Boer spel waarbij alle deelnemers tegelijk actief waren om als keizer gekroond te worden. Na afloop was er voor iedereen een lekkere eetbare medaille die iedereen persoonlijk ontving met tips van de hoofdtrainer. De dag gaf veel blije kindergezichten en is volgens de organisatie zeker voor herhaling vatbaar.

Het idee van de trainingsdag is ontstaan door in samenwerking met het Huis van de Sport en de gemeente Eemsdelta te kijken hoe we als verenigingen door middel van samenwerking de tafeltennissport bij een breder publiek bekend te krijgen. Heel veel kinderen vinden tafeltennis prachtig om te doen, zowel op school als op de camping, maar er is toch nog veel onbekendheid over het bestaan van veel verenigingen in onze regio. Voor de kinderen ook een super leuke sport, zowel sportief maar zeker ook voor de sociale saamhorigheid. De trainingsdag werd, naast de geweldige inzet van alle vrijwilligers en trainers, mede mogelijk gemaakt door Huis en van de Sport en de Nederlandse Tafel Tennis Bond. Voor meer informatie kan men bij een van de regionale verenigingen terecht.

No Replies to "Gezamenlijke trainingsdag jeugd bij DTTC '78"