Overzicht amateurvoetbal

Deze week is het erg mager gesteld met de ploegen die in ons overzicht opduiken. Zoveel viel er namelijk niet in te halen. Toch hebben we weer enkele verslagen weten te verzamelen en die vindt u hieronder.

4e Klasse D Zaterdag
SIOS VERLIEST DEGRADATIEKRAKER VAN HSC
Er was SIOS veel aan gelegen om de degradatiekraker tegen gastheer HSC winnend af te sluiten en eigenlijk deden de Sauwerders ook wel hun stinkende best om dat te bewerkstelligen. Net als in andere wedstrijden brak het scorend vermogen de ploeg echter op en ging de thuisclub er met een 1-0 zege vandoor.

SIOS kende een prima start van het duel. Sterker nog, het eerste half uur was volledig voor de gasten. Willem Nieweg kreeg tot twee keer toe en goede schotkans en er werd een goal afgekeurd wegens buitenspel. De Sauwerders lieten het betere van het spel zien, maar de bal wilde er niet in. Vlak voor rust werd HSC wat sterker en moest doelman Leroy Munters al zijn kunnen tonen om de thuisclub van scoren af te houden. Dat deed hij met verve en kreeg in één geval zelfs hulp van het aluminium. Na rust werd het vooral een vechtwedstrijd. Leroy Munters hoorde het aluminium nog een keer lawaai maken na een inzet van Winston Bendt.  Uit een vrije trap van Ramon Buikema kopte Sander Bultena net naast en Allert de Haan wist het net ook niet in beweging te krijgen. Het duel vloog op en neer, met kansen aan beide kanten en veel overtredingen van HSC, waarvan SIOS-coach Quincy Dijkstra vond dat de arbiter wel wat strakker had mogen optreden. Uiteindelijk zou de enige treffer van de wedstrijd in de 78e minuut vallen. HSC sloeg in de omschakeling toe via Winston Bendt: 1-0. In de slotfase probeerde SIOS het nog wel, maar scoren zou ook nu een utopie blijken te zijn.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘We hadden het geluk niet aan onze zijde. We spelen een sterk eerste half uur waarin we twee keer moeten scoren. Na rust vond ik dat HSC uiteindelijk de gelukkige winnaar werd. Dit is een pijnlijke nederlaag, maar we blijven tot aan het einde strijden. Dat kan ik de jongens nooit kwalijk nemen. Ik ben trots op ze, want in lastige fases blijven ze hard werken en trainen. Helaas belonen ons zelf dit jaar te weinig en zit het vaak niet mee.’

5e Klasse D Zaterdag
MATIGE DERBY KENT GEEN WINNAAR
Het duel tussen thuisclub FC LEO en het bezoekende VVSV ’09 werd een echte derby, met alles er op en er aan. De echte kenners zullen hun vingers er niet bij hebben afgelikt, want voetballend was het matig wat beide teams lieten zien.

FC LEO begon feller aan het duel en wist veel druk naar voren te zetten. Toch was het VVSV ’09 dat het eerste kwartier prima kansen kreeg. Na drie minuten schoot Wilfred Kooi op de paal en toucheerde Luuk Visser het lichaam van de Leenster goalie. Na die opening kwam FC LEO beter in de wedstrijd te zitten en wisten ze ook de leiding te nemen door een doelpunt van Rick Koster: 1-0. De gasten lieten zich echter niet van de wijs brengen en wisten de achterstand via Mees Valkema weg te werken: 1-1. Na de thee werd het aan beide kanten voetballend een stuk mindere, maar werden de duels steviger. Met het hier en daar uitdelen van wat gele prenten wist de leidsman de beide teams echter in bedwang te houden.

Uit een prima voorzet wist FC LEO door toedoen van Coen Smit andermaal aan de leiding te komen: 2-1. Ook nu liet VVSV ’09 het er niet bij zitten en het was Michel Veldman die er na een vrije trap 20-2 van wist te maken. De gastheren kregen daarna enkele grote mogelijkheden om voor de derde keer op voorsprong te komen. Doelman Ruben Otter, die de geblesseerd geraakte Jeffrey Ploeg was komen vervangen, lag echter nadrukkelijk dwars en op het moment dat hij wel was gepasseerd in de 96e minuut werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd.

Of dat nou wel of niet terecht was deed niet ter zake volgens trainer Auke Doornbosch van VVSV ’09: ‘Ik kon het vanaf mijn positie niet zien en daarbij komt nog dat ze net als wij tijdens de wedstrijd genoeg kansen hadden gekregen om het karwei af te maken. En dus is het gelijkspel terecht.’

5e Klasse C Zondag
VERDIENDE ZEGE FARMSUM OP GASTHEER SV WOLTERSUM

Farmsum heeft zich goed weten te herstellen van de 3-1 nederlaag van een week eerder tegen Wedde. De uitwedstrijd tegen SV Woltersum werd met 0-3 gewonnen. Teun Westerhuis was de eerste die de bal tussen de palen door wist te krijgen. Farmsum was de betere ploeg en het was andermaal Teun Westerhuis die dat onderstreepte. Hij bepaalde de ruststand op 0-2. Tussendoor was Cees bij de Leij echter wel twee keer dicht bij een treffer, dus was het voor Farmsum zaak om vooral niet te verslappen. Uit een corner van Jeroen Tuma wist Justin Eigenberg voor 0-3 te zorgen en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Het had ook zomaar 0-4 kunnen worden, maar Teun Westerhuis en Xander Zuur kregen de bal niet nog een keer tegen het nylon. Bij SV Woltersum kwam op zeker moment Gert van Dijk nog binnen de lijnen. Hij stond in 2003 ook al in het veld toen Farmsum in Woltersum het kampioenschap binnen wist te slepen.

WEO IN SLOTSECONDEN NAAST DWZ
Het Woldendorper WEO heeft aan de thuiswedstrijd tegen De Wieke Zuidwendinh (DWZ) een punt (2-2) weten over te houden. De gastheren moesten daar overigens hard voor werken, maar in extremis was het Jordy Sanders die een 1-2 achterstand wist weg te werken.

De eerste kans van de wedstrijd was voor WEO. Namens de Woldendorpers deed Thom Bakker een poging, maar zijn schot ging langs het doel. De aanval van DWZ die hierop volgde leverde een mogelijkheid voor de gasten op, maar had hetzelfde resultaat als de kans voor Bakker. Na ruim tien minuten kwam WEO op voorsprong toen Niels Jansen op pad werd gestuurd door Benjamin Havik. In zijn één-op-één met de doelman was Jansen de winnaar en WEO op een 1-0 voorsprong te zetten. Halverwege de eerste helft kwam DWZ op gelijke hoogte. Het schot van Firat Yilmaz verdween in de rechterhoek achter doelman Youri Kaldijk. In de resterende minuten van het eerste bedrijf bleef DWZ de bovenliggende partij met de meeste kansen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de ruststand 1-1 was.

Het publiek was net teruggekeerd langs de lijn toen DWZ op voorsprong kwam door wederom Firat Yilmaz. De gasten uit Zuidwending ondernamen hierna pogingen om de score verder uit te breiden. Na een uur spelen werd WEO-speler Wouter Slager op de bon geslingerd. Hij ging een duel aan met de aanvoerder van DWZ die deze middag, behalve goed voetbal, regelmatig de stervende zwaan naspeelde. Om voor een resultaat te gaan moest WEO een kwartier voor tijd aanvallender spelen. Verdediger Bert Jager werd dan ook gewisseld voor aanvaller Robert Smidt. De minuten glipten WEO door de vingers. De reguliere speeltijd was al bijna voorbij toen de verwoede pogingen alsnog succes opleverden. In een scrimmage na een corner was het Jordy Sanders die de gelijkmaker binnen wist te schieten: 2-2. In de blessuretijd kreeg WEO een aantal corners en vrije trappen, maar dit leverde geen doelpunt op. Het slotstuk was voor keeper Youri Kaldijk, die een schot in de hoek knap uit het doel wist te houden.

DWZ was na afloop teleurgesteld, maar bij WEO heerste er opluchting dat er toch nog een gelijkspel op het wedstrijdformulier was gekomen. De thuisclub had het lastig gehad met de lichtvoetige mannen van DWZ. De Woldendorpers maken zich nu op voor de derby met Farmsum. Daar valt nog wat goed te maken, want eerder dit seizoen werden de geelzwarten door hun opponent met 0-8 van het veld geveegd.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"